Moje kwiatki goski 28
- doromichu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje kwiatki goski 28
grudnik ladniutki i gratuluje paczkow na hojce,ale kwietnik tez super 

- ingga
- 500p
- Od: 7 paź 2009, o 10:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
ja również nie mogę się już doczekać wiosnygoska28 pisze:Dawno tu nie zaglądałam mało co kwitnie , kaloryfery pokazują oznaki przesuszenia roślin.Nie ma to jak wiosna wszystko się zieleni i budzi do życia.Chciałaby aby już była chociaż każda pora jest ładna , ale nie dla roślin.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Rośliny ci szaleją mimo zimy i mrozu 

Witam wszystkich ponownie po tej bardzo mroźnej zimie.Tej zimy bardzo dużo mi padło roślinek ;fiołki odmianowe ,_aeschynantus_.A najbardziej mnie boli strata hibiskusów o biało zielonych liściach.Również koty przyczyniły się do tych strat. 

- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Witaj
Pokazuj lepiej co tam Ci zostało, a straty wiadomo u każdego bywają.
Pozdrawiam i czekam na fotorelacje ;)

Pokazuj lepiej co tam Ci zostało, a straty wiadomo u każdego bywają.
Pozdrawiam i czekam na fotorelacje ;)
Dokładnie, czekamy na zdjęcia
A e. neo się ostało?
Może będą jakieś nadwyżki do odsprzedania? 

A e. neo się ostało?

Moje doniczkowce
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;

Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiadomo zostało ale najbardziej bolą straty moich wielkich chciejstw.I zamiast mi się lista zmniejszać to mi się powiększyła.Moim nowym nabytkiem jest aeschynatus który kupiłam w markecie w Rzeszowie.

Po dwóch dniach końce mu zasychają.Może wy wiecie co mu dolega ,chyba że musi odchorować swoje.
Następny problem multiflora mi obleciała.A może będzie cięcie .?

Po dwóch dniach końce mu zasychają.Może wy wiecie co mu dolega ,chyba że musi odchorować swoje.
Następny problem multiflora mi obleciała.A może będzie cięcie .?
Na jesieni umawiałam się na wymianę za ceropegie.Proszę się odezwać.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
_aeschynantus_ - śliczny. To dość delikatna roślina, musi się zaaklimatyzować do nowych warunków. Ja, mojego szczepię co roku...
Taki Justynko to mój już trzeci.Pierwsze zawsze miałam z wymiany i były to malutkie sadzonki.Ale zawsze nie przeżyły zimy.Zobaczymy jak ten.
Dziś zrobiłam parę fotek .Rozsadziłam ceropegie do małych doniczek.

Pierwsze kwitnienie fiołów.

W tamtym roku odłamał się liść hoji zaglądnęłam do niego to tylko rośnie w korzenie i nie wypuszcza odnóg.

I co myślicie o nim czy coś z tego będzie?Życie budzi się w moim ogródeczku wychodzą tulipany , hiacynty i będzie zielono.

Pierwsze kwitnienie fiołów.

W tamtym roku odłamał się liść hoji zaglądnęłam do niego to tylko rośnie w korzenie i nie wypuszcza odnóg.

I co myślicie o nim czy coś z tego będzie?Życie budzi się w moim ogródeczku wychodzą tulipany , hiacynty i będzie zielono.
Po zimie same porażki dużo roślin mi wymarzło.Więc pora odnowić swoje kolekcje.Wczoraj byłam na ryneczku i trochę zaszalałam .Ale tylko trochę bo byłam z z mężem i nie chciałam mu podnieść ciśnienia.A więc oto moje zakupy i nowe nabytki.

URL=www.fotosik.pl]
[/URL]

Juka ma malutką odnóżkę i będę ją mogła rozsadzić.

Zakwitł mi fiołek odmianowy , ale nie wiem jaka odmiana??

I zwykłe kundelki po których moje koty się obcierają.

URL=www.fotosik.pl]

Juka ma malutką odnóżkę i będę ją mogła rozsadzić.

Zakwitł mi fiołek odmianowy , ale nie wiem jaka odmiana??

I zwykłe kundelki po których moje koty się obcierają.

Heh, też mam problem z fiołkiem zbierającym kocią sierść ;)
Witaj Dagg nic z tym nie zrobisz przecież wiesz że koty są wszędobylskie.
Dziś w ogródeczku wzięłam się za przesadzanie.Budleja mi przemarzła i na to miejsce chciałam przesadzić jukę.Ale jej nie mogłam bo miała strasznie grube korzenie i chyba ją uszkodziłam.Ale też ma odnóżkę nie wiecie jak ją oderwać???Przywiozłam trochę gliny i ziemi kompostowej i mieszałam bo w ogródku miałam sam piaseczek.Ale też mogę się pochwalić nowymi kwitnieniem.