Wiem, o jakiej odmianie rh mówisz, niemniej w tej chwili jej nazwa wyleciała mi z głowy

Pięknie u Ciebie!! Bardzo mi się podoba ta kompozycja irysów i host

Pozdrawiam Cię serdecznie

Witaj Igoiga23 pisze:Witaj Elu, w tym roku krzewuszki bardzo pomarzły, ale już przycięte i myślę, że ładnie dobiją.To nic , rok bez kwiatów. Ważne , że krzew żyje.
Maryniu - ja też mam podobnie....długo na leżaczku nie poleżę....ciągnie mnie do grzebania w ziemi....ale od czasu do czasu poleżeć i rozprostować obolałe kości też się przydamarpa pisze:Elu widzę,że doczekałaś się leżaczka w pięknym ogrodzie , pożądana rzeczja zawsze marzyłam o leżaczku na działce i mam też taki wielopozycyjny /zrujnowałam się swego czasu
/ ale jakoś teraz nie mam na niego czasu...
czasem padam na huśtawkę ogrodową i po chwili już mnie gna do grzebania w ziemi...no ale teraz to mi daje przyjemność
chociaż potem w krzyżach strzyka i kolana się nie zginają...ot, gusta się zmieniają ..z wiekiem pewnie... no i oczywiście fotki Twoje przepiękne
![]()
![]()
![]()
Igo, to raczej kwestia doboru odpowiedniego stanowiska, a nie klimatu.iga23 pisze:Elu, u Ciebie dużo cieplej, ten sam cyprysik u mnie jest do wykopania, tylko ciągle czasu brak. Jedyny czas kiedy mam, to jak jestem w pracy, niezły paradoks.Ale poserfować na forum można spokojnie.
Grażynko siedź sobie do woli....tylko czy, aby zaraz się nie zerwiesz i pobiegniesz oglądać inne ogródki....kogra pisze:U mnie też mszyc do potęgi i co je zniszczę to znowu po tygodniu już całe nowe szczepy okupują rośliny.
Pozwolisz, że przysiądę przy stoliczku i będę podziwiać okoliczne roślinki.
Ciekawy ten leżaczek, dobry prezent córcia Ci zrobiła.
Moją trzykrotkę przy okazji podzielę, bo krzak mi się z niej zrobił.
Witaj Edwardziehutkow pisze:Witaj Elżbieto!
Spacerując po ogrodzie z przyjemnością zobaczyłem różne piękne kwiaty,zobaczyłem również leżak ale był jakiś smutny bo nie miał towarzystwa.Kupiłaś ciekawy przyrząd do łapania nornic nie widziałem takiego, z mojego punktu widzenia to niepotrzebnie wydałaś kasę miałem różne co prawda inne jak Twój ale wszystkie są do bani.Jesteśmy skazani na nornice w leśnych ogrodach.Najskuteczniejszy jest chyba bros ale trzeba go wsypać do każdej norki ale to i tak syzyfowa praca.Co do niezapominajek to jest dopust Boży rozplemią się na całym ogrodzie jak nornice.U nas wszędzie rosną nawet u sąsiadów.U nas największym złem są turkucie zjadają wszystkie warzywa chyba nie będziemy ich wysiewać w przyszłości.
Pozdrowienia Edward
Moniu cieszę się, że znalazłaś czas na wizytę w moim wątkuMonia68 pisze:Eluś, hosty już się zadomowiły, jeszcze raz bardzo dziękuję![]()
Wiem, o jakiej odmianie rh mówisz, niemniej w tej chwili jej nazwa wyleciała mi z głowyMam ponticum variegatum, ale nie polecam. Odmiany o pstrych liściach są bardzo wrażliwe- stanowisko musi być super osłonięte. Kwiaty niewielkie, jasny fiolet- nic specjalnego. Jeśli chcesz powalczyć z piaskami, lepiej posadzić inną odmianę.
Pięknie u Ciebie!! Bardzo mi się podoba ta kompozycja irysów i host![]()
![]()
Pozdrawiam Cię serdecznie
Jasminodies bardzo dziękuję za pochwały, miło miJasminodies pisze:Twoja funkia NN - 'Great Dream' jest wspaniała - rozmnóż to "dzieło sztuki".
Poza tym - cały ogród jest wspaniały. I oczko, i kompozycje roślin, i ich dobór.
![]()
pozdrawiam
Elu....no nie mów....aż tak dobrze wygląda....tija pisze:Elcia oczko to masz zarąbiaszczezawsze marzyłam o takim do którego będę miała dostęp i obsadzę sobie pięknymi roślinkami a mam co stawisko , dostęp aż dwu metrowy
żeby toto obsadzić musiała bym zatrudnić taterników
więc nie obsadzam za to będę podziwiać Twoje z rzęsą i liliami