Ogród Sylwi :) Zapraszam

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p
Od: 21 lut 2011, o 10:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Sylwi :) Zapraszam

Post »

Ewo to już bociany niebawem przylecą :) super masz, u sąsiada - pusty dom stoi bocian codziennie na kominie stoi i gapi się na mnie :D zazdroszczę Ci, fajnie klekocą bociany i są rozrywką dla gości :)
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p
Od: 4 lut 2008, o 19:29

Post »

sylwana85 pisze::) a ja idę sprzątać i muszę wytępić muszki - kupiłam miesiąc temu ziemię 60 l w ogrodniczym i kurcze były w niej zalęgnięte muszki te paskudne co podjadają roślinki, i już pryskałam chemią i kupiłam specjalne pałeczki na te muszki i chyba zastosuję jak wyczytałam miseczkę żółtą z wodą z cukrem może pomoże na dorosłe osobniki, bo boję się siać dalej cokolwiek bo jak mi z innych kwiatków przejdzie to masakra :( do wieczora :wit

;:154 nie tknęła bym takiej ziemi. Lubię w niej grzebać ale jak spotkam straszne potwory ;:214 to uciekam :D :D
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Nom ja też się brzydzę, ale co mogę zrobić, kupiłam 60 l ziemi i poprzesadzałam większość doniczkowych i posiałam surfinie i parę innych, a tu masz babo placek wylęgły się te dziadostwa z ziemi :/ jestem zła - nigdy już nie kupię takiej ziemi - uniwersalnej z tej firmy :/
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p

Post »

Jak czytam o tych robalach to aż mnie ciarki przeszły. Bleh ;:155
A co tam ciekawego posadziłaś już na parapetach? Ja czekam na przesyłkę od Bogdana i kilku forumowiczek i jakoś w marcu chyba zacznę.
Rukola ładnie rośnie. Już się wynurzyła z ziemi :heja
Walczę ze sobą. A z racji, że ostatnio często jestem w marketach ogrodniczo budowlanych ( zakupy do przeprowadzki do bloku - remont się już zaczął) to tam idzie oczopląsu dostać i oszaleć za razem :D Siłą mnie przytrzymują jak widzę stojak z nasionami czy cebulami :;230
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p

Post »

Strajkujesz? Czy to wynik eksmisji ? :lol:
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Pauli pisze:Strajkujesz? Czy to wynik eksmisji ? :lol:
Raczej padam ze zmęczenia :D ciężki tydzień wstawania, i robienia wszystkiego :/ a na sprzątanie czy ugotowanie objadu to już w ogóle nie mam czasu, jedynie spoglądam wieczorem resztkami sił i z samego rana na moje roślinki :heja porobię zdjęć siewek w sobotę, i myślę, że porobię wątki z fotorelacjami, albo podorzucam, bo nie ma to jak zdjęcia jak co wygląda i kiełkuje :D aa i wczoraj z rana byłam na zakupach po marketach i heh znowu nakupiłam nasionka :) nie mogłam wytrzymać a 1 zł coś tam były dynie ozdobne, podobne do Twoich - bo na Bogdana się nie doczekam :D, dynię olbrzymią Bambino, pomidorka Stupice, i jeszcze co najbardziej mnie cieszy Mieszankę japońskich ziół :) ciekawa jestem smaku, bo na zdjęciu różne fajne listki sałatkowe, ale to mają być zioła :) no i nasturcję, bo nie wiem czy mi się sama wysieje z poprzedniego roku, i mrozy-jakoś nie lubiłam ich bo wszedzie u mnie na wsi te mrozy, ale jako tło są super :) i dodam do wymyślonej rabaty biało-fioletowej taką szarość to super wyjdzie :) ale rabata jak na razie w głowie :D
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj
Bardzo ładnie , fajny kształt oczka tylko czemu tak mało roślin ? :wink:
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

PiotrekP pisze:Witaj
Bardzo ładnie , fajny kształt oczka tylko czemu tak mało roślin ? :wink:
Witam Piotrku :) roślinek jest sporo, dużo mam w doncach, może na zdjęciach nie widać, co prawda nie jest ono przynajmniej w 1/3 części zarośnięte, ale zamierzam poprawić oczko, pogłębić, i brzegi złagodzić, tym samym zakryć tą folię. Także dużo przede mną, a mam na dnie roślinki podwodne a ich nie widać, typu moczarka, i to na R nazwy teraz nie pamiętam :D już idęPiotruś do Ciebie do ogrodu bo widzę wątki :)
edit: a ja już u Ciebie byłam niedawno :) i będę zaglądała :)
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p

Post »

Zapracowana w lutym to co dopiero powiesz w maju lub czerwcu ;:224
Fajne zakupy ;:136 ziółka mogą być bardzo fajne, nasturcje też muszę kupić bo z Akcji się nie załapałam ( wczoraj przyszła przesyłka od Bogdana ) i teraz też już mogę udać się na zakupy i siać siać i siać 8-)
A co do dyni to lubisz takie duże jak Bambino? Ja unikam takich no chyba, że do halloween albo jak wiem, że dużo weków będzie trzeba robić :;230 Jeśli chodzi o dynie na zupy, ciasta czy pieczone w piekarniku jest wiele lepszych, mniejszych i bardziej wygodnych w obsłudze :roll:
A rabatka kolorystycznie będzie super ;:138
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Troszkę wiosny :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i moja wczorajsza kompozycja :D:D:D
Obrazek
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p

Post »

O ho ho ho jaka wiosna ;:138 za oknem śnieg to chociaż w domku kwiatki. Ja sobie hiacynty sprawiłam ;:3
A gdzie fotki Twoich rozsad hę? pewnie już wielgachne są co?
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Rozsady się nie rozsadziły jeszcze :D będą może w czwartek, bo od rana do wieczora mam zamęt :D a nasionka od Bogusia mam o jejku ale tego jest, wysłałam wczoraj na dogrywkę też nasion, bawiłam się w dzielenie znowu, i wrzuciłam kopertę ze znaczkami, ale chyba po tym dzisiejszym nie będę miała gdzie siać, a co dopiero sadzić :D chyba, że oddam część odmian tatusiowi, pod opiekę a i tak u niego ja podrywam i podlewam i podjadam co najlepsze wszystko :D i on ma lepszą ziemię niż ja także pomidory ma giganty co roku :) a Ty Paula już coś posiałaś z akcji ?
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p

Post »

No tak parapety teraz to najbardziej oblegane miejsca w domu :;230
Z Akcji posiałam kilka pomidorków i kilka papryczek. Może jutro coś dosieję, ale taka brzydka pogoda, że jakoś zapału brak :roll:
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

A co tutaj tak cichutko? Pewnie gospodyni wątku sieje, sadzi, pikuje itd :wink: Ogród piękny i dziewczyna z Ciebie tez śliczniutka, jak to miło popatrzyć na młodych dbających o posesje i najważniejsze - lubiących to! W swoim życiu dość się już napatrzyłam na paskudne zaniedbane podwórka, graciarnie itd. Dlatego bardzo miło jest popatrzeć na takie ogrody jak Twój i oczywiście Twojego taty. Ja dopiero drugi rok jak zwiałam z mężem na wieś z miasta i pokochałam te swoje morgi :wink: . Na razie oprócz wypielęgnowanych żelowych pazurków nic więcej nie straciłam, ale ile zyskałam :tan Pozdrawiam serdecznie, może i ja wiosną założę swój wątek :D
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Witam Cię zielonajagodo Serdecznie :) :wit Tak tak zgadłaś co chwilę coś doglądam siewki, mam zapełnione 11 parapetów, i codziennie trzeba podlewać siewki, popatrzeć i popikować coś :) Mój przyszły mąż mi mówi, że z domu szklarnie zrobiłam, jak Go proszę, żeby mi pomógł zrobić foliak na podwórku :) Do wesela mam 3 miesiące, zamiast dbać o siebie to ja całe pazury w ziemi, dom w roślinach :;230 i z łopatą najchętniej bym paradowała od rana do wieczora :;230 trudno, taki już mój urok, ale za to cudnie i przyjemnie jest usiąść w lecie na tarasie, czuć zapach kwiatów, widzieć jak jest kolorowo i ładnie na podwórku, zapraszać na kawę koleżanki - i kolegów ;:224, i cud miód :) Wtedy się czuje ulgę :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”