Ogród Ignis05 cz2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Ignis05 cz2

Post »

Krysieńko byłam rano ale nie chciałam Cię budzić ;:224 ;:224
Teraz siedzę pod kocykiem i znów cieszę oczy Twoimi roslinkami.
Niebieski mnie zauroczył ;:167 , czereśnia przypomniała o uczuleniu a w głowie słyszę "co to za zółte cudeńko...myśl, myśl!"
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sporo nazbierałaś tych niebieskich kwiatów :roll: Lubię ten kolor i w tym roku moja biała rabatka będzie niebiesko-biała.
Wszystko takie piękne i świeże. Nawet nie do końca ulistnione drzewa nie przeszkadzają. Tulipany masz dorodne, kępy duże - widoczne z daleka. U mnie coś w tym roku kiepsko z tulipanami. Nie dość, że mało to jeszcze mizerne :(
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu - ja zaglądam codziennie albo i dwa razy dziennie( rano i wieczorem) Ale nie zawsze zostawiam ślady pobytu :lol:
Tulipany masz fantastyczne :shock: Aż mnie zazdrość skręca :oops:
U mnie najładniej kwitną te najzwyklejsze, czerwone.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Teraz czas tulipanów, długo czekałam na ta chwilę ;:65
To taka chwila radości zanim zakwitną róże :uszy
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

empuza pisze:...... czereśnia przypomniała o uczuleniu a w głowie słyszę "co to za zółte cudeńko...myśl, myśl!"
Agnieszko witaj ;:7 , czy Ty masz uczulenie na czereśnie :roll:
W tym roku pewnie znowu będzie ich mało :? Teraz, gdy kwitną jest bardzo zimno a w nocy był przymrozek.
To żółte to chyba myślisz o kaczeńcu - inaczej knieć błotna. Czy o ten kwiatek Ci chodziło ?
tu.ja pisze:..... U mnie coś w tym roku kiepsko z tulipanami. Nie dość, że mało to jeszcze mizerne ....
Iza ;:7 , może jeszcze te tulipanki pokażą na co je stać, może na dobre zakwitną później.
Też mam kilka nowych nabytków , które jeszcze wyglądają marnie, ale może one są z tych późniejszych.
Teraz ciągle zimno, to się ociągają z kwitnieniem. Ale my to się musimy naczekać na to ciepełko . ;:65
amba19 pisze: Krysiu - ja zaglądam codziennie albo i dwa razy dziennie( rano i wieczorem) Ale nie zawsze zostawiam ślady pobytu ....
Marysiu, ;:7 a mnie się wydaje, że nikt do mnie nie zagląda..... :oops: a może ja tak nudzę już z tymi moimi kwiatkami, że nikomu nie chce się nic napisać. :cry: Tulipanków nie masz co mi zazdrościć, bo tak piękne fotki, jak Ty robisz swoim roślinkom, to mało kto tak umie. :lol:

AniaDS pisze:Teraz czas tulipanów, długo czekałam na ta chwilę ....To taka chwila radości zanim zakwitną róże ....
Aniu ;:196 jeszcze przed różami chyba zdążą zakwitnąć irysy, maki, piwonie. Najbardziej czekam na piwonie :tan W zeszłym roku posadziłam sporo nowych i czekam na nie. Niektóre mają już maleńkie pączki. :tan

Ciągle zimno i susza. :(
Dzisiaj przez krótką chwilę ( może 2-3 minuty ) poprószył u mnie śnieg który , na szczęście natychmiast topniał. I z opadów to by było na tyle u mnie. Oczywiście o takim śniegu, jak na południu , nie marzę, ale deszcz ciepły majowy to by się przydał.. ;:170 .
I co będzie z tych pięknych kwiatów po nocnym przymrozku ? :?
Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Marzy mi się taka ukwiecona czereśnia. Mam dwie ale jeszcze małe, no i jedna w tym roku podmarzła. Ma suche zawiązki liściowe a kwiatków ani jednego. Druga trochę większa,no i kwitnie w tej chwili. Ale chyba czereśni nie będzie przez tę zimnicę.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lusiu, ;:196 niestety u mnie też bardzo często w porze kwitnienia czereśni jest bardzo zimno. Pszczółki wtedy nie latają tak dużo i mimo kwitnienia zbiory są raczej mizerne. Zaczynam się zastanawiać, czy jest sens trzymania takich drzewek w ogrodzie, skoro niewiele z nich owoców. Ale ciągle czekam i łudzę się, że następna woisna będzie dla nich ( i dla mnie :lol: ) łaskawsza
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Krysiu ja też mam często wrażenie że piszę sobie a muzom :roll: a potem patrzę - jest jakiś wpisik ;:138
A ja podlewam przed mrozem i to działa ale jak ma być -5 to już nie koniecznie :twisted:
Kopytnik od Ciebie bierze się ... ;:3 do galopu. Teraz wpadł mi w oko Twoj żółciutki wilczomlecz ;:108 Co chwilę patrzę na termometr, już jest zero! Spuściliśmy wodę z kranów w ogrodzie.
Ale to wszystko nic, jak pomyślę o tych sadownikach z bydgoskiego to mi się serce kraje. No i pewnie niektórzy jeszcze wracają z koszmarnych majówek. Widziałaś te samochody co miały zamiast nart rowery na dachu?
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza, nie oglądałam. :shock:
Widziałam tylko zdjęcia z południa kraju, te zasypane drogi i ślizgające się samochody. :shock:
Pogoda zwariowała. Nie przypominam sobie śniegu w maju w takich ilościach. U nas zdarzył się raz śnieg pod koniec kwietnia.
Wtedy nawaliło go przez noc chyba z pół metra. I jak lawina w dzień poszła z dachu , to mi złamało cyprysik.

A wilczomlecz Ci się przyjął ?
Bo jeśli nie, to mam w ogrodzie kilka nowych siewek, całkiem już dużych.
Kiermasz na Renku ma być około 20-22 maja. Przy okazji może wpadniesz do mnie ?
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Krysiu zaglądam codziennie ale nie zawsze daję głos,Niebieskie kwiatki są super.Rewelacja.
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie albo mi się nie przyjął, albo mi wtedy umknął. Ale chyba go nie mam... a może jeszcze nie wylazł?
A na renk oczywiście się wybieram ale jeszcze nie wiem kiedy. Dzięki za zaproszenie.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ksiegowa pisze:Krysiu zaglądam codziennie ale nie zawsze daję głos,Niebieskie kwiatki są super.Rewelacja.
Grażko , no właśnie, ja też lubię te niebieskie kwiatki :wink:
izaziem pisze:... a może jeszcze nie wylazł?....
Iza , jakby był to już byś go dawno widziała. :?
Moje sadzonki , które spakowałam do doniczek w zeszłym roku i trzymałam w kompostowniku pod przykryciem też padły. Ale zauważyłam nowe , dorodne siewki - są Twoje :lol:

Dalej sucho, a w nocy było -3 stopnie. :cry:
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu czy dalej wklejasz zdjęcia przez fotosika tak jak mnie szkoliłaś? One teraz chyba lecą w kosmos :roll:
No chyba w kokńcu pójdę do ogrodu. Mrozu dzisiaj nie było ;:3 ale pustynia straszna.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza, dalej korzystam z Fotosika. :roll:
Staram się go nie przeciążać. :lol: Czasami widzę, że jakieś zdjęcie gdzieś się chowa, ale po jakimś czasie znowu się pokazuje.
Dzisiaj już cieplej. Jak deszcz nie spadnie porządny, to wieczorem też biorę się za lanie wody. ;:108
Miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23

Post »

Krysiu jak patrzy sie na Twoje zdjęcia - to buzia sama usmiecha sie do komputera :tan
Piekne wiosenne widoczki, w takim ogrodzie można siedzieć cały dzień a i tak czasu nie starczy na obejrzenie wszystkiego.
Pozdrawiam Cię :wit
***Ola***
Moja odskocznia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”