empuza pisze:...... czereśnia przypomniała o uczuleniu a w głowie słyszę "co to za zółte cudeńko...myśl, myśl!"
Agnieszko witaj

, czy Ty masz uczulenie na czereśnie
W tym roku pewnie znowu będzie ich mało

Teraz, gdy kwitną jest bardzo zimno a w nocy był przymrozek.
To żółte to chyba myślisz o kaczeńcu - inaczej knieć błotna. Czy o ten kwiatek Ci chodziło ?
tu.ja pisze:..... U mnie coś w tym roku kiepsko z tulipanami. Nie dość, że mało to jeszcze mizerne ....
Iza 
, może jeszcze te tulipanki pokażą na co je stać, może na dobre zakwitną później.
Też mam kilka nowych nabytków , które jeszcze wyglądają marnie, ale może one są z tych późniejszych.
Teraz ciągle zimno, to się ociągają z kwitnieniem. Ale my to się musimy naczekać na to ciepełko .
amba19 pisze: Krysiu - ja zaglądam codziennie albo i dwa razy dziennie( rano i wieczorem) Ale nie zawsze zostawiam ślady pobytu ....
Marysiu,

a mnie się wydaje, że nikt do mnie nie zagląda.....

a może ja tak nudzę już z tymi moimi kwiatkami, że nikomu nie chce się nic napisać.

Tulipanków nie masz co mi zazdrościć, bo tak piękne fotki, jak Ty robisz swoim roślinkom, to mało kto tak umie.
AniaDS pisze:Teraz czas tulipanów, długo czekałam na ta chwilę ....To taka chwila radości zanim zakwitną róże ....
Aniu 
jeszcze przed różami chyba zdążą zakwitnąć irysy, maki, piwonie. Najbardziej czekam na piwonie

W zeszłym roku posadziłam sporo nowych i czekam na nie. Niektóre mają już maleńkie pączki.
Ciągle zimno i susza.
Dzisiaj przez krótką chwilę ( może 2-3 minuty ) poprószył u mnie śnieg który , na szczęście natychmiast topniał. I z opadów to by było na tyle u mnie. Oczywiście o takim śniegu, jak na południu , nie marzę, ale deszcz ciepły majowy to by się przydał..

.
I co będzie z tych pięknych kwiatów po nocnym przymrozku ?