justus27 pisze:WowPiękne zakupy...zazdroszczę kilku okazów, zwłaszcza masdevallii i dendrobium winter beauty (zastanawiałam się nad nim
Niech pięknie rosną u Ciebie
Justynko dendrobium naprawdę warto kupić chociażby dla wspaniałego widoku,jest dużą dorodną roślinką no i ciekawy zapach
lucynaf pisze:
Pewnie, że tak

. To dendrobium jest cudowne, jak ja uwielbiam ten typ kwiatów . Nawet widzę, że keiki dla mnie mu rośnie .Dużo ślicznej zieleninki , nie będę ich nazywać, bo to czarna magia dla mnie . Niepokoi mnie tylko wygląd listków u Aerangis biloba

.
Lucynkocieszę się,że znów jesteś zaskoczona nazwami

,nad kleikami pomyślimy trochę później niech się zaaklimatyzuje roślinka.Tez mnie nie pokoi Biloba,ale puszcza listek zobaczymy co z tego będzie.
Storczykowa pisze:Przepiękne nowości, skąd je wytrzasnęłaś? nawet masz keiki Phal. pulchra... (nie kleik

)
Trochę poszukała,trochę szczęścia miałam
mis20 pisze:Piękne nowości, życzę szybkiego kwitneinia, pięknie kwitnie ci dendrobium z pierwszego zdjęcia, ma cudną ważkę.
Kwiatki naprawdę są bardzo interesujące.Dziękuję
Merghen pisze:Dendrobium winter beautyTeż się na niego czaiłam ale niestety zbyt dużo już kupiłam więc powstrzymałam swą rekę od kliknkięcia 'kup teraz' a teraz wiem u kogo jest to może w przyszłości będziesz miała troszkę do wymiany Na razie muszę się dogadać z dendrobium phalaenopsis a nie idzie mi to najlepiej Podobnie z katlejkami
Sieweczka Bulbophyllum jeszcze u mnie dycha ale nie wiem jak długo...chyba przeniosę ją na korę
Inne zakupowe - cudne, myślę,że kiedyś do mnie niektóre z nich zawitają. Na razie postanowiłam,że już zakończyłam zakupy zielenin a poświęcę czas na zadbanie o te, które mam i dokończenie orchidarium Chyba,że będzie jakaś super okazja
Nie martw się ja jeszcze z kleikami nic nie robiłam i obawiam się jak to będzie.Ja nie mogłam się powstrzymać przed kliknieciem"Kup Teraz"

Też się zastanawiam czy tak nie lepiej byłoby z Bulbophyllum,aby był na korze a nie w doniczce.
Leszek01 pisze:Sylwio, nowości wspaniałe, a Twoja kolekcja już jest imponująca

Przede wszystkim ta różnorodność, co jest niemałym wyzwaniem, ale jaka satysfakcja, gdy uda się doprowadzić do kwitnienia Widzę, że do Dendrobium Winter Beauty więcej storczykomaniaków się przymierzało, nie tylko ja
Leszkudziękuję,faktycznie jest to wyzwanie,ale doprowadzenie do kwitnienia to będzie taka satysfakcja.
auspex pisze:PIĘKNE NOWOŚCI , taka różnorodność wymaga sporo pracy i znajomości wymagań przy pielęgnowaniu.
Mnie najbardziej urzekło Dendrobium winter beauty, kwiaty bardzo oryginalne
Dziękuję w imieniu kwiatków,sporo pracy,ale ile uciechy
Anno pisze:
Może dowiem się kto odbija mi tam tetraspisa
---------------------
Cudne kwitnienia
To na pewno nie ja
Więc sporo się dzieje u mnie,nowe przyrosty,pączki nie mam czasu teraz na robienie zdjęć,właśnie remont zaczynam,ahhh ten kurz....uwielbiam
Wydaję mi się,że
Masdevallia Mahistrala będzie kwitła,nie jestem pewna,ma pełno nowych listków i właśnie coś takiego dziwnego

,pewnie za parę dni okażę się co to jest,ale jestem podekscytowana.Pierwsze moje kwitnienie Masdevalli a jest u mnie od 1,5 miesiaca.Reszta Masdevalli też się zaaklimatyzowała i puszcza listki.Super