Storczyki Joasi

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Joasi

Post »

Joasiu przyszłam tym razem z oficjalną wizytą, a nie tak jak bywało wcześniej ;:175 Lubię oglądać Twoje storczyki, tym bardziej, że kilka jest podobnych do moich, które w tej chwili mi nie kwitną.Napiszę jeszcze raz ten nakrapiany z al. rewelacja ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p
Od: 13 wrz 2010, o 21:46

Post »

Moniko wiosna coraz bliżej, więc bardzo się cieszę :tan Oczywiście się nie gniewam, dziękuję bardzo za odwiedziny ;:196

Arletko, Kasiu dziękuję ;:196

Reniu dziękuję ;:196 mam nadzieję, że Twój długodystansowiec ma więcej kwiatuszków niż mój, mój ma dwa pądy, ale na jednym jest jeden a na drugim dwa kwiatki

Justynko, Asiu, Marto,Gosiu dziękuję ;:196
Goska1307 pisze: tyle masz pięknych kwitnień bo u mnie tylko po kilka kwiatów na pędzikach ;:108
Gosiu u mnie też samych kwiatków jest po kilka na niektórych storczykach, po 1,2,3, niestety ta ciemna zima dała się storczykom odczuć

Julitko, Lucynko dziękuję ;:196

Ale się zarumieniłam po tych pochwałach :oops:

Ale muszę Wam jeszcze pokazać cudeńko jakie mi zakwitło przedwczoraj :tan Zakupiony w ubiegłym roku latem, zgubił szybko kwiatuszki i jesienią wypuścił nowy pęd-kwiatki jedynie 3.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec komoda w pokoju :D

Obrazek

A żeby nie było tak kolorowo to przybieram się do sfotografowania niektórych plamek na listkach na kilku moich podopiecznych, bo coś się pojawiło na moim długodystansowcu i muszę się z Wami skonsultować ;:24
Pozdrawiam serdecznie. Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
akwarybka
500p
500p
Od: 23 maja 2010, o 01:00

Post »

Śliczne kwitnienia, a kropkowany cudo ;:138
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

No i po co ja tu przyszłam ? Mam teraz jeszcze jednego na liście ;:223 Liczy się jakość, a nie ilość :D .
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p

Post »

Basiu dziękuję ;:196

Lucynko ilość się nie liczy, ale jak tu nie kupować nowych kiedy tyle jest pięknych okazów do kolekcjonowania i nie można przejść obok nich obojętnie, jakoś same się do nas uśmiechają choćby przez monitor komputera :D Mój apatyt nie maleje, cóż zrobić, pozostaje się poddać :;230
Moje storczyki
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Kiedyś, wymyśliłam sposób na siebie, aby przykuć się za nogę do kaloryfera, ale moja siostra stwierdziła, że to bez sensu, bo sobie ją odgryzę i, i tak pójdę. :;230
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu postanowiłam Cię w końcu odwiedzić :) Przejrzałam kilka stron i jestem zachwycona wszystkimi storczykami w kolorze : bordo. Nawet sabotka masz bordowego.. cudooo!!!! ;:109 Uwielbiam u kogoś oglądać sabotki , bo to piękne i oryginalne rośliny, które na dodatek mnie raczej nie lubią ;:110 ;:112 Choć mam tylko jednego sabotka ,ale on wystarczająco mnie zniechęca i zastrasza przed zakupem kolejnych. A jak już mam dzień, że chcę iść i dostać jakiegoś w swoje ręce to co?.. to nie ma nigdzie sabotków.. Czy to jakiś znak? ;:96 Może..może nie zasługuję na sabotki. Ale OK ;) Dosyć tych smętów i wywodów. Powiem jedno: Twoja kolekcja nie jest uboga w ilość, jakość, kolor i kształt. Przeciwnie : u Ciebie jest to wszystko.. do potęgi n-tej !!! ;:108 Ot matematyczka (od siedmiu boleści) się odezwała ;:112
Awatar użytkownika
Maziuke
50p
50p
Od: 7 sty 2011, o 12:49

Post »

Nakrapiany jest niesamowity ;:167 aż chce się krzyczeć: też chcę, też chcę ;:224
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Piekna komoda w pokoju,życzyłabym sobie tez tylu kwitnień, co u Ciebie.Pozostało mi tylko pogratulować!!
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

"Uśmiechnięta" kwatami komoda bardzo mi sie podoba...
Białe falki są cudne... a jakże różnorodne kwiaty mają ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p

Post »

Lucynko ja też bym odgryzła :;230

Moniko dziękuję ;:196 Ja uwielbiam bordowe storczyki, więc mam już ich kilka w swojej kolekcji, jeszcze jeden ma do mnie przyjechać, ale na razie ze względu na mrozy to niemożliwe, więc czekam cierpliwie. :roll:
Sabotki też uwielbiam, ale nie tylko na Ciebie się pogniewały, mój też nie kwitnie już ponad rok i czekam i czekam ...dobrze, że choć popatrzyłam na niego tydzień zanim mi przekwitł. Teraz podobnie jak Ty nie kupię żadnego dopóki ten nie zechce troszkę się wysilić i choćby rozetki wypuścić.
A co do tej ilości, to nie jest aż tak wiele tych storczyków w porównaniu z kolekcjami innych, moja liczy 32 sztuki, ale to chyba nie koniec, bo odkąd tu jestem to ciągle myślę o nowych :;230

Kasiu dziękuję ;:196 , dziś nakrapiany ma już trzy rozwinięte kwiatuszki i staną sobie na komodzie, żeby moje oczy cieszyć. :D

Grażynko dziękuję, że mnie odwiedziłaś i zapraszam częściej ;:196 Moja kolekcja chowa się przy Twojej. ;:180

Justynko dziękuję ;:196 Gdzieś już pisałam, że też bardzo lubię białe storczyki-są takie eleganckie, a ten drobnokwiatowy białasek na komodzie zachwyca mnie, ma długaśne wąsiska. :wink:

Zrobiłam trochę nowych zdjęć, ale niestety chyba nic mi dziś nie wyjdzie z wklejenia. Kilka storczyków postanowiło zainwestować w nowe listki, bardzo się cieszę. Kwitnienia bardzo poprawiają humor, ale jak coś rośnie(listki, korzonki, pędy) to moje ;:167 też rośnie.
Moje storczyki
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Asiu ja od troszkę ponad 4 lat już (a może dopiero!?) zajmuje się storczykami i moja kolekcja liczy tylko 33 sztuki. Plus 39 sadzonek :D Ale sadzonki niedawno dotarły i nie wiadomo ile z nich przetrwa moje warunki.... Więc mam tylko 33 sztuki. Niebawem kilka nowych dojedzie ;:224 Jakieś 8 sztuk ;:224 :lol: Myślę, że okres wiosna - lato to czas, kiedy najwięcej storczyków wita nasze progi więc.. Wszystko przed Tobą by powiększyć kolekcję ;:138
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Asiu, więc lepiej się nie przykuwajmy, bo ciężko na jednej nodze będzie do marketu dokuśtykać :;230
Ja się nie zgadzam z tym, że nie będzie zdjęć. Ja chcę zdjęcia, ja chcę zdjęcia... ;:65 ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
Petra
200p
200p
Od: 13 cze 2006, o 21:44

Post »

Hi hi, to jak się przykujecie to więcej będzie dla mnie :;230
Awatar użytkownika
darek p
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 23:53

Post »

JoasiaM pisze: Zakupiony w ubiegłym roku latem, zgubił szybko kwiatuszki i jesienią wypuścił nowy pęd-kwiatki jedynie 3.
Ale za to jakie śliczne,naprawdę bardzo ładne.Komoda pięknie się prezentuje i to co na komodzie też.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”