Ogród Helen
- roza333
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Helen
super wiosna u Ciebie
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..witaj Helenko czytam o problemie nornic ..ku mojemu przerażeniu ja mam też te paskudztwa ..dziś zobaczyłam tyle dziur... jak widzę dziurę to zasypuję kamykami ...a one i tak zrobią w innym miejscu...ale trochę namęczą się hi hi...ostatnio nie odwiedzają mój ogródek koty sąsiadów i chyba one to wyczuły i szaleją...
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Helen pisze:Kot jeżeli jest dobrze dokarmiany, nie będzie polował . Tak mi się przynajmniej wydaje
nie do końca jest to prawdą , ale tak na 95% .....te pozostałe 5 % --- łapią bo im się nudzi , potem znoszą to do domu i proszą o wyżerkę

- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Ania, miło ,że odwiedziłaś mój wątek. Każdy gość na wagę złota.
Tak Aniu u mnie rosną tylko te roślinki które widzisz na zdjęciach. Inne wyrastają na małe karłowate.Przeszłam na aksamitki, które raczej nie mają wymagań glebowych.Rh kupiłam takiego na pniu. Jeżeli chodzi o hortensje, (nie wiem jakie to są, ale przypuszczam , że bukietowe
).Czasami mają po dwa kwiaty, duże pełne.
Różo, masz w swojej nazwie powiew wiosny,lato w pełni.
Misia, ja już wszystko stosowałam na te mysiory. Dlaczego nic skutecznego nie wymyślą....
Teraz mam takie plany, będę w całym ogrodzie sadziła czosnek, a nory zalewała zaprawą czosnkową
Marku , 95%, to ja nic więcej nie potrzebuję- tylko kota

Różo, masz w swojej nazwie powiew wiosny,lato w pełni.

Misia, ja już wszystko stosowałam na te mysiory. Dlaczego nic skutecznego nie wymyślą....

Teraz mam takie plany, będę w całym ogrodzie sadziła czosnek, a nory zalewała zaprawą czosnkową

Marku , 95%, to ja nic więcej nie potrzebuję- tylko kota

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja z rewizytą i od razu w sprawie kota. To nieprawda, że kot odkarmiony nie będzie polował. Ja mam trzy i ciągle mi przynoszą prezenty,zresztą nie tylko myszy i nornice, ale padalce, jaszczurki, a nie są głodne. To instynkt łowiecki każe im polować i najczęściej bawią się swoimi ofiarami. A ogródek uroczy. Zachwyciła mnie ta 3-metrowa trawa. Mam kilka traw, na razie maluszki i jeszcze zamówiłam chińskie miskanty
.

HelenHelen pisze:... ja już wszystko stosowałam na te mysiory. Dlaczego nic skutecznego nie wymyślą....![]()
Teraz mam takie plany, będę w całym ogrodzie sadziła czosnek, a nory zalewała zaprawą czosnkową![]()

- Helen
Chyba jednak przygarnę jakiegoś kotka
Miałam jamniczkę, typowy pies łowiecki, i nic
Jolu jeżeli chodzi o trawę,rośnie bo ma wciąż mokro,z rynny. Zeszto uwielbiam trawy i też jestem na kupnie zebrinusa i i rozplenicy japońskiej.
Aniu , zmartwiłaś mnie tą nieskutecznością czosnku, a taką miałam nadzieje,
jedyną i ostateczną. Kici ,kici gdzie jesteś...?

Jolu jeżeli chodzi o trawę,rośnie bo ma wciąż mokro,z rynny. Zeszto uwielbiam trawy i też jestem na kupnie zebrinusa i i rozplenicy japońskiej.

Aniu , zmartwiłaś mnie tą nieskutecznością czosnku, a taką miałam nadzieje,
jedyną i ostateczną. Kici ,kici gdzie jesteś...?

- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Helen pięknie zapowiada się Twój ogród, będę tutaj chętnie zaglądać.
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Witam Helen wpadłem z rewizytą bardzo fajny ogród i ciekawie zastosowana trzcina .
-
- 100p
- Od: 23 sty 2011, o 10:01
Helen od kota charakteru zależy czy łowić będzie i czy właśnie nornice .Ja mam trzy koty wychodzące ,Sasza romantyczka ugania się tylko za motylkami i ptaszkami, jak kwitną budleje wprowadza się w ich okolice i tam zamieszkuje...Ofelia uwielbia siedzieć nad dziurą czy krecim kopczykiem ale jakiś pokojowy charakter ma nigdy nic nie upolowała lubi obserwować przyrodę i życie kretów ...Hermion czyli jedyny samiec (myślę że gej ,kastrat w każdym razie )łowi wszystko ,przegania obce psy z ogrodu (nie mamy płotu) poluje na rybki w oczku u sąsiada i u drugiego na gołębie ,myślę ,że gdybyśmy pod lasem mieszkali polowałby na zające i sarny...no i tak to z kotami bywa ,ale mieć je zawsze fajnie bo są mięciutkie i mruczą i dają dużo ciepła 

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Wiosna się trochę obudziła
-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Helenko jak tam poczynania z nawozem . czy już się destyluje.
ładnego pierisa pokazałaś . widzę że rabaty będziesz nam pokazywać całkiem dla nas nieznane. ale ta wiosna u nas leniwa w tym roku
ładnego pierisa pokazałaś . widzę że rabaty będziesz nam pokazywać całkiem dla nas nieznane. ale ta wiosna u nas leniwa w tym roku
- Helen
Andrzejku, dzisiaj jeszcze zimno ,ale ponoć od jutra ma być cieplej ,to i nasze rosliny nareszcie ruszą.
Alinko , umieściłam , ale nie znam wszystkich nazw więc nawet nie podpisuje....no magnolię to znam
Alinko , umieściłam , ale nie znam wszystkich nazw więc nawet nie podpisuje....no magnolię to znam

- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Jakieś dwa tygodnie temu wetknęłam zgniecione ząbki czosnku w dziury nornic i zasypałam ziemią, na razie nie zrobiły nowych.
Piękną masz magnolię!
Jaka roślina jest na pierwszym zdjęciu?
Piękną masz magnolię!
Jaka roślina jest na pierwszym zdjęciu?