Moja koleżanka zaopatrzyła się w taki tamaryszek - posadziła 2 jeden kwitnący wiosną, drudi w lipcu (te jest bardziej fioletowy) .
Niestety nazwy nie zna
Powojnik (ten różowy na siatce, Jenny czyba) piękny
Chyba w przyszłym tygodniu musimy się umówić bo lilie przekwitną jest tak gorąco że szybko przekwitają , już dziś kilka ścięłam przekwitniętych , myślę że niektóre z tych nowych będą kwitły co dzień coś ładnego za kwita , szkoda że 1 dzień trzyma jeden kwiat , trudno zaplanować .
Genia "toć jo" -jak mawiają w okolicy czyli ostróżka bylinowa mam ją 3 lata i dzielnie się trzyma, liscie ma bardziej podobne do sasanki lub niektórych jednorocznych
Witaj Zbyszku - z zaciekawieniem obeszłam dzisiaj Twoje "włości" zainteresowały mnie szczególnie paprocie,którym się uważnie przyglądałam.. spora kolekcja !!! Cała reszta też niczego sobie...Ciekawy ogród masz ...zaglądnę jeszcze pewnie nie raz !
Od wczoraj to i u mnie spora kolekcja paproci się zrobiła, nie mogę doczekać się do kwitnienia Waszych liliowców .
Jeszcze raz dzięki dla Ciebie i Danusi
Genia
Genia wcale nie napiszę źe właśnie "potknęłem" się o jakieś dwie nowe paprotki i taką rózyczkę:
paprotki są w stanie agonalnym ale moźe je reanimuję: athyrium Burgundy Lace i chyba Silver Falls