Gosiny ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Gosiny ogród

Post »

Gonia 20 róż i to z górnej półki ;:138 Moje burki kochane też lubię :D
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Jestem dzis w Orleanie. Tutaj tez dzis wieje jak cholera i wieczor spedzamy w hotelu. Mam nadzieje, ze jutro pogoda bedzie lepsza.
Chcialam kupic jakies kartki pocztowe, ale te ktore widzialam nie zaslugiwalyna wyslanie do Ciebie i innych moich kolezanek.
Gosiu, wyglada na to, ze niebawem pojedziemy do Lannion i zajrzymy do Twego ogrodka. Tymczasem ostatnia rozmowa sprawila mi ogromna przyjemnosc. Jestes bardzo bezposrednia, spontaniczna, szczera i wesola. Sama przyjemnosc obcowac z podobnymi osobami. :D
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

fela pisze:Jestem dzis w Orleanie. Tutaj też dzis wieje jak cholera i wieczor spedzamy w hotelu. Mam nadzieje, ze jutro pogoda bedzie lepsza.
Chcialam kupic jakies kartki pocztowe, ale te ktore widzialam nie zaslugiwalyna wyslanie do Ciebie i innych moich kolezanek.
Gosiu, wyglada na to, ze niebawem pojedziemy do Lannion i zajrzymy do Twego ogrodka. Tymczasem ostatnia rozmowa sprawila mi ogromna przyjemnosc. Jestes bardzo bezposrednia, spontaniczna, szczera i wesola. Sama przyjemnosc obcowac z podobnymi osobami. :D
Oj Felu ! dziękuję za komplementy, aż się zaróżowiłam :oops: :oops: :lol: Jejku mam nadzieje ze cie nie otumaniłam moim gadaniem. Oczywiście wpadnij jak będziesz w pobliżu, serdecznie zapraszam!
U nas tez okropnie wieje, zapowiedzieli po 60km/h pól wieczora spędziliśmy na mocowaniu pomidorów i kwiatów by się nie połamały.
Pozdrawiam Gosia
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Gosiu róże piękne a ta ceglasta ho,ho jeszcze takiej nie widziałam :shock: Kiedy planujesz obsadzić mur (Chiński) bo taki długi że będziesz miała pole do popisu już jestem ciekawa efektu końcowego.Jak się mają złamane gałązki trzymają się?
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, mur będziemy zdobić dopiero na jesieni z dwóch powodów. Zaleca się sadzić róże na jesień, do tego musimy jeszcze się zgodzić jakie będziemy sadzić hihi. Ja się przekonałam ze lepiej jest zobaczyć kwiaty przed kupnem bo potem jestem rozczarowana. Jest kolo nas kilka tak jakby szkółek różanych, wybiorę się tam by zobaczyć róże. z klematisami jest to samo.
Połamane gałązki Barbary S. pukam w niemalowane ale dobrze wyglądają ! Wygląda na to ze może się przyjmie !

znalazłam miedzy chwastami irysa. Dziwne bo przez trzy lata były tylko liście a tego roku zakwitły kwiaty. Ja to mam w spadku po byłych właścicielach, chciałam wyrzucić , a tu taka niespodzianka. Jeśli ktoś wie co to za irys?

Obrazek
Obrazek

Truskawki aż ślina leci, dzieci się cieszą bo dochodzą i zrywają kiedy chcą.
Obrazek

Truskawka normalna ale wyrosła na giganta nie wiem dlaczego ;:137
Obrazek

"Papi delbard" ma coraz to ładniejsze kwiaty.
Obrazek

Obrazek

"hot cocoa" ma piękne kwiaty. Nie potrafię zrobić zdjęcia w całości, za każdym razem wychodzi niewyraźne.
Obrazek

Clematis "monte cassino" ładnie kwitnie, ale jest taki wiatr ze obrywa liście.

Obrazek
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Gosiu co to za irys? ładny :;230 zostaw go bo jest niespotykany. Powiedz mi bo na wątku o klematisach nikt mi nie odpowiedział a widzę że u ciebie chyba to samo na listkach u monte regulamin się robi takie jakby poparzone.Dobrze ja widzę? co to morze być ?Mój wester zatrzymał się w wzroście ale ma sporo pączków tylko coś kolor kwiaty zmieniają z bordo na taki jakby ciemny bordowofioletowy nie wiem o co chodzi.Gosiu a czy zdarzyło się ze clematis miał przebarwiony jakiś listek w kolorze kwiatka? Truskawka, więcej takich jedna na deserek ;:137 by wystarczyła mniam ,mniam
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

katarzynka575 pisze:Gosiu co to za irys? ładny :;230 zostaw go bo jest niespotykany. Powiedz mi bo na wątku o klematisach nikt mi nie odpowiedział a widzę że u ciebie chyba to samo na listkach u monte regulamin się robi takie jakby poparzone.Dobrze ja widzę? co to morze być ?Mój wester zatrzymał się w wzroście ale ma sporo pączków tylko coś kolor kwiaty zmieniają z bordo na taki jakby ciemny bordowofioletowy nie wiem o co chodzi.Gosiu a czy zdarzyło się ze clematis miał przebarwiony jakiś listek w kolorze kwiatka? Truskawka, więcej takich jedna na deserek ;:137 by wystarczyła mniam ,mniam

kasiu, napisałam ci maila
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Gosiu piękna ta pnąca.Czy powtarza kwitnienie?
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gosia07 pisze:Gosiu piękna ta pnąca.Czy powtarza kwitnienie?
Tak Gosiu," Papi "kwitnie aż do pierwszych przymrozków.
To w teorii a w praktyce mam ja dopiero od ubiegłej wiosny tak wiec w tym roku przekonam się na własne oczy :shock: czy to prawda. Jedno muszę przyznać rośnie bardzo szybko. :lol:
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A moja zwisająca truskawka ma mało owocków i są takie beee niesmaczne normalnie ;:223
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogumiła pisze:A moja zwisająca truskawka ma mało owocków i są takie beee niesmaczne normalnie ;:223
oh, no to masz pecha ! moje są bardzo dobre.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Ciekawa jestem czy ktoś zna nazwę twojego irysa, naprawdę jest ciekawy i myślę że dlatego ci Gosiu zakwitł bo go chciałaś wykopać ;:112 one tak mają ,jak tylko usłyszą że chcesz się ich pozbyć to zrobią wszystko żeby do tego nie dopuścić .Wiem coś o tym ;:108
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Gosiu przepiękne masz róże Edith Piaf urocza
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Gosiu a gdzie twoje fuksje? pokaż swoje piękności :D
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, fotki zrobię wieczorem, niestety po 3 dniowej nieobecności kwiaty maja strasznie sucho. Fuksje oklapły jak nie wiem co, surfinie tez, a bratki są spalone przez słońce. Mam nadzieje ze po dobrym podlaniu fuksje dojdą do siebie. Tylko truskawki się cieszą ze słońca bo nigdy nie były takie dobre.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”