Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

No nie! Poznałam Wiliama? :shock: :heja
Sznaucer czyli Sangerhauser Jubilaumsrose (nazwę skopiowałam u Ani, bo drugiej części nadal nie mogę zapamiętać) to ta róża
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1#p1385331

a tutaj jest w HMF http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.39728.3

Po obejrzeniu zdjęć w HMF muszę stwierdzić, ze na Ani zdjęciu ta róża jest najładniejsza i przypomina Augustę Luise ... W HMF kwiaty sa jakieś wyblakłe :roll:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

CZarodziejko - bo jesteś dobrą wróżką i różne rzeczy widzisz i różne rzeczy wiesz. Och, zdjęcia Ani... dużo by pisać. Ale co tu pisać - trzeba się zachwycić. A ta biała pełna, to była u Ani ale na L, :D Gdzieś dzwonią :;230 A w HMF to się nie potrafię poruszać.

A z Louise Odier, to też tak nie do końca. Mąż przyniósł wiosną dwie róże twierdząc, że to czerwone angielki( a więc to co mężowie lubią najbardziej :wink: ) No i najpierw stały, myślałam, że po nich, ale zebrały się do życia Zaczęły kwitnąć hm... na różowo... i nic a nic w typie angielek. A potem jak strzeliły badylami na 2 metry to zwątpiłam... Jesienią przesadziłam i po zimie będą musiały się mocno :( odbudować. Róża pachnąca- opętańczo. To lubię! No i tak oglądając różyce w necie nazwałam ją sobie LO - zwłaszcza o zapach mi szło. Ale wątpliwości co do prawdziwości nadanego imienia mam wiele. Takie mam zdjęcia z lata i jesieni- może ją ktoś zna. Obrazek Obrazek Obrazek

a między innymi tu znalazłam taką podobną http://www.justourpictures.com/roses/im ... eodier.jpg
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izulku, dziękuję Ci bardzo ;:196 może nawet już sporo wiem, ale jeszcze więcej nie wiem :lol:
Wiem jednak, ze Twoja róża mało wygląda na Louise Odier :roll:
Czasem aparat przekłamuje kolory ...trudno więc na pewno powiedziec cokolwiek, jak się róży w realu nie widziało ... Wiem, ze na pewno ma ją Ania/Amlos i Smok w mini ;) One lepiej Ci pomogą w rozstrzygnięciu tej kwestii.
Poza tym znasz przecież nasze różane autorytety :D
Tu masz zdjęcia w HMF http://www.helpmefind.com/gardening/l.p ... 052&tab=36
Może coś Ci pomogą?
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Znam, znam nasze autorytety ;:180 . Ale nie chcę zawracać głowy, a ta róża będzie pewnie zawsze funkcjonowała u nas jako LO :). Mąż się śmieje, że wierzę w pisane i coś w tym jest. Wierzę temu co na metce i są historie takie jak z ciemiernikiem :wink: . Z tą różą skoro nic nie napisali na metce użyłam samozwańczej nazwy - bo jakoś ją musiałam sobie zaznaczyć. A miała być czerwona, angielska i rosnąć do kolan - to oświadczenie sprzedawcy :;230 . Byłam później w tej "szkółce" i oglądałam co mają w różach. No i tak wyszło, że będzie "LO". Kupiony Barock wygląda wypisz wymaluj jak Elfie :!: - albo nie :?: : Na razie się nie wspiął

Obrazek

Och wiem - bodziszków mi trzeba ! Idę pooglądać i poczytać. I znowu zrobiło się późno.
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O! O! O! Róże...Oczka mi się zaświeciły, lekko :lol:
To może być Swany, raczej na pewno, widzę, że ma zamiar opleść tralki.
aleb-azi pisze: Obrazek
natomiast ta wyżej to nie Barock, wiem, bo mam :lol: :lol: :lol:

A co w temacie K'ocim? Oraz w temacie róż z Serbii? Znasz może przybliżony czas dostawy?
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Iza-belko ;:167 róże masz cudne !!!
Uwielbiam je podziwiać, ale w zaprzyjaźnionych ogrodach.
Dla mnie za delikatne, za dużo przy nich zabiegów, no i te kolce ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Halinko - nie ma róży bez kolców :;230 . Zastanawiam się, czy one takie delikatne - niektóre chyba wręcz przeciwnie. Wymagają trochę pracy i opieki - ale tego wymaga każda roślinka. Prędzej czy później uwiodą każdego ;:167 Ja to mam dobrze, bo mój mąż właściwie to chyba tylko malwy i róże uznaje za kwiaty warte uwagi. Krzywi się jak pieję z zachwytu nad bylinami, za to nic a nic nie narzekał jak pozamawiałam różane różności. Co więcej - układa plany przekopania ogródka, żebym mogła je gdzieś zmieścić :heja Pozostaje mi tylko dokonywanie lekkich korekt i sugerowanie alternatywnych rozwiązań :wink: .

Wiktorio - pooglądam w takim razie Swanny, zobaczę czy to ona. Ładna nazwa :D i do zapamiętania :;230 Już po raz trzeci przeprowadzała się z nami i dzielnie to znosiła. Trochę podmarzła, czego się po niej nie spodziewałam. No i dalej nie wiem czy mam Barock, bo kupiłam kolejną różę z etykietką... ale bez kwiatu. Zobaczymy czy tym razem dopisze mi szczęście. Na temat dostawy od Petrovica nic mi nie wiadomo - pewnie niedługo :tan . W temacie K'ocim bez większych zmian. Robiłam polowanie z aparatem, ale chyba musiałabym nastawić funkcje "zdjęcia sportowe" - na widok aparatu Mały Kocie pędzi do mnie - na zdjęciu jest kawałek ogona, ucha lub nosa albo zamazana plama.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Izo, zerknij tu http://www.websad.ru/pic.php?imgname=fo ... /10785.jpg
u góry są strzałki, zobaczysz wówczas inne ujęcia

Nie mam u siebie Rosarium, ale Twoja LO bardziej mi na nią wygląda ;:224
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu Różana - moja LO dryfuje błyskawicznie w kierunku RU ;:333 Ale masz oko ;:180 Tylko ten zapach - został mi w pamięci mocny zapach hm... z całą pewnością mocny poranny "przedpracowy" zapach. Taaaak, nie kupowałam RU bo wydawało mi się zbyt wielkie - no to mam dwa :D Damy radę :;230
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A ja do RU tez jakoś nie jestem przekonana :? Widziałam tę różę w naturze i wydaje mi się, ze trochę inaczej wygląda ... Ale mogę się mylić :D
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

W naturze RU widziałam tylko malutkie, takie do sprzedaży w pojemniku a LO chyba w ogóle nie widziałam naprawdę. Opis Ru pasuje bardziej do mojej róży, niż opis LO. Nie zgadza się zapach - moja pachnie mocno. Ale gdzieś widziałam wpis Alionuszki, że RU ma silny zapach. Będę zaraz oglądać u źródła :D . No i zobaczymy co zrobi mój różowy cudaczek w tym roku.
A teraz siedzę i knuję/planuję warzywnik. W ubiegłym roku wcisnęłam czarną porzeczkę i w tym roku mam nadzieję na parę owoców. Ale nawet jak ich nie będzie, to nie będę płakać. Uwielbiam zapach czarnej porzeczki. I pomidorów. I róż. Ech... już nie długo ;:3 . Jak aura pozwoli zrobię zdjęcie warzywnikowej konstrukcji na ziółka - opisać chyba nie potrafię. Będę prosiła o radę i nie ukrywam Czarodziejko, że liczę na Ciebie. Potrzebuję ziółek do ekstremalnych warunków.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Przeglądam zdjęcia i przypomniałam sobie jeszcze inne zapachy : floksy i koper :D Życie JEST piękne

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Piękne róże. A zapach kopru - poezja :;230
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Koper - ok, ale z maciejką :lol:
Zazdroszczę dylematów różanych... ciekawe, co też wyrośnie z moich deibutanckich róż? :roll: :wink:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

GorzatkoMał - to są te ujawnione dylematy. A tam za oknem tkwią nowe niespodzianki - debiuty jak to ładnie określiłaś. Biędziemy biegać i zaglądać co się wykluwa z pączuszków ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”