KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.12

Post »

Geniu witaj, bardzo lubię floksy kojarzą mi się z beztroskim dzieciństwem, babcią i domem z ogródkiem w którym się wychowałem, to mile wspomnienia. Geniu czy każdy kolor floksów inaczej pachnie, czy może ich zapach jest jednakowy? U mnie też floksy atakuje mączniak ale odpukać kwitną bardzo obficie. Fajnie że pokazałaś takie wspaniałe kwiatki, dziękuje za możliwość podziwiania ich :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu,Margo witajcie .Mam nadzieję Margo że do wiosny Ci się przechowają . Czy potem wsadzisz do ziemi w ogrodzie ,czy będziesz trzymać w doniczce ?

Witaj Tomku szkoda że one chorują , dobrze że chociaż pięknie kwitną .
Nie wiem czy floksy pachną jednakowo czy każdy inaczej ,nigdy nie zastanawiałam się nad tym .
Powiedz jakie masz kolory floksów?
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Gieniu floksy piękne :lol:
Ja jeszcze chciałam się zapytać o tę gipsówkę...czy ją siałaś z nasonek, czy kupiłas gotową rozsadę ?
W ubiegłym roku siałam i jakoś mi nie wyszła :lol:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Chciałam w doniczce, ale zobaczymy, boję się, że jak posadzę w ziemi to znikną wśród innych kwiatów.
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Geniu my mamy różowe chyba takie jak u Ciebie na pierwszym miejscu, pachną bardzo mocno, zwłaszcza pod wieczór. Ten mączniak woli chyba osiadać na łodygach i liściach :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Geniu, floksy jak malowane :!: Masz sporo ciekawych odmian. Mam nadzieję, że i u mnie będzie przybywać floksów, bo bardzo je lubię.
A dziś zafundowałem sobie kalijkę, którą kiedyś pokazywałaś u siebie i bardzo mi się spodobała - fioletowo-biała :)
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

Gieniu ja w zeszłym roku wzbogaciłem się o kilka odmian floksów, są przepiękne takie jak Twoje, mam słabość do tych "wsiowych" kwiatków.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jollla500 pisze:Gieniu floksy piękne :lol:
Ja jeszcze chciałam się zapytać o tę gipsówkę...czy ją siałaś z nasonek, czy kupiłas gotową rozsadę ?
W ubiegłym roku siałam i jakoś mi nie wyszła :lol:
Witaj Jolu gipsówkę te kupowałam na alegro kłącze , kupiłam 3 w różnych miejscach ale tylko ta była o pełnych kwiatkach , kiedyś miałam taka wysoką i coś mi zżarło ,białą o pełnych kwiatkach też 2 lata temu , jestem ciekawa czy do wiosny ta przetrwa .

Margo nie zginą one rosną dość wysokie

Tomku żeby tak znaleźć skuteczny środek na mączniaka na floksach to była by pełnia szczęścia .

Jacku jakieś tam odmiany floksów pewnie już masz , a teraz łatwiej kupić wiosna w sklepach ogrodniczych za małe pieniądze sporo pięknych odmian .

Mateusz ja też je bardzo lubię tylko u mnie jest dość mało miejsca i co roku przekopuje je w inne miejsca .Mam nadzieje że w tym roku zostaną już jak je posadziłam .

Genia :wit
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Geniu śliczne floksy ja już dwa razy kupowałem sadzonki bo chciałem mieć inne kolory niż te z przed wojny biały różowy i fioletowy i za każdym razem nie trafiłem a Tobie się udało, w tym roku też juz zamówiłem może będzie wreszcie czerwony i pomarańczowy. Pozdrawiam.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku teraz już jest lepiej w tych ogrodniczych , można rzeczywiście kupić różne odmiany
Myślę że teraz będziesz zadowolony , jak nie to pomyślimy jesienią nad tym problemem .
Wiem co to jest , ja wydałam mnóstwo pieniędzy na żółtą piwonię i jak do tej pory nie mam mimo że innym udaje się kupić żółtą . Płaciłam po 40 - 89 zł za jedną sadzonkę . Jeżeli jeszcze w tym roku nie będzie żółta to przestanę kupować inne mnie nie interesują więc powydawałam .

Katarzynka
500p
500p
Od: 23 mar 2007, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gieniu przekopałam część Twoich watków i nie mogłam natrafić na zdjęcia canny :( wyczytałam u Pawła, że sprawiaja tyle kłopotu (przechowywanie) a szczególnie to ich czyszczenie, ja jeszcze nigdy ich nie miałam a w tym roku chciałabym się pokusić i posadzić w donicy, może na jesień całą donicę hop i do piwnicy? zda cos takiego egzamin ? doradź kochaniutka.
Wyglądasz cudnie w tej zimowej scenerii :)
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54

Post »

U mnie canny zdechły w zeszłym roku. Najgorsze było to, że przechowały się pięknie, a po posadzeniu prawie nic nie wylazło. Pierwsze liście pokazały się w czerwcu dopiero i rosły jakoś marnie. Więcej tego paskudztwa nie kupuje, a te co zostały to się okaże co z nimi będzie. :twisted:
Dawid
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Katarzyno ja nigdy nie zostawiałam kann w donicach , ale moje obie sąsiaidki tak robią.

Mimo to wiosna będziesz musiała kanny z tej donicy wyrzucić i klacze podzielić i oczyścić , dać nowa ziemię i ponownie posadzić .

Więcej informacji uzyskasz Janusza- drozd . Ma wątek o kannach jest niedługi więc możesz go przejrzeć .
Na głównej stronie wejdź w Byliny ,trawy i zioła a potem na którejś pozycji jest Canna -Paciorecznik -drozd .

Przemku przykro mi ja jak do tej pory nie miałam większych problemów a kwitły mi zawsze nadzwyczajnie , jest oczywiście z nimi dużo pracy .

Katarzynka
500p
500p
Od: 23 mar 2007, o 17:37

Post »

Dziękuję Ci Gieniu
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Bardzo ładne floksy, a najpiękniesze dla mnie są białe. Pokazuj więcej kwiatków Geniu i pisz ich nazwy, jeśli mogę prosić. Znam nazwy tych najbardziej popularnych, ale cały czas wielu nie potrafię nazwać. Fajnie, że można u Ciebie zobaczyć wiele kolorów tego samego gatunku.
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”