Mój mały świat :)
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój mały świat :)
Ja się nie mogę zdecydować jaki ogród chciałabym mieć. Podobają mi się rożne ogrody. Taki jak Twój Maju kojarzy mi się z dzieciństwem, ze swobodą. Uwielbiam maki, łubiny, astry, dalie i inne kwiaty z tamtego ogródka. Ale lubię też bardziej poukładany ogród. Dlatego staram się łączyć te dwa, albo jeszcze inne rodzaje ze sobą.
Powiem Ci, że ja jeszcze się nie spotkałam z nasionami pelargonii.
Powiem Ci, że ja jeszcze się nie spotkałam z nasionami pelargonii.
- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Gosiu dzięki za odwiedzinki
Ja uwielbiam takie naturalne klimaty
I masz rację takie ogrody kojarzą się z dzieciństwem, swobodą
Lubię poleżeć nad oczkiem wieczorem i słuchać rechotu żab i chociaż komary tną ale co tam tak się relaksuje
U nas znów zimno śnieg padał i wiał wiatr
oj ciężko doczekać się ciepełka
Nasionka pelargonii kupiłam w zeszłym roku w Ożarowie Mazowieckim mają niezły wybór a w tym roku już miałam swoje
Pozdrawiam

Ja uwielbiam takie naturalne klimaty

Nasionka pelargonii kupiłam w zeszłym roku w Ożarowie Mazowieckim mają niezły wybór a w tym roku już miałam swoje

Pozdrawiam

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja też jeszcze nie spotkałam nasion Pelargoni
Właśnie jaki ma być ten mój ogród
Nie wiem- na pewno śliczny
Maju zobaczymy jak nam się uda to zrobić
Ja tak jak Gosia wszystko lubię i wszystko mi się podoba
Buziaki dobranocne
U mnie też zima 

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Mnie też podobają się różne style, efektem tego jest u mnie kompletny bałagan gatunkowy a co kawałek ogrodu, jak popatrzę to wygląda inaczej i nie pasuje do reszty 

- Margo2
Ania ale to jest dla mnie właśnie piękne. Lubię ogrody wyjęte jak spod igły, ale najlepiej czuję się w takich zwyczajnych pomieszanych. Widać, że ogród tworzony jest z pasją. Ja mam tak samo z mieszkaniem. Dom jest do użytku, meblujesz go tak jak Tobie się podoba. Ja najbardziej lubię artystyczny nieład, bo czuję się w nim swobodnie, szczególnie jak jestem u kogoś. W mieszkaniu zrobionym co do najmniejszego drobiazgu czuję się skrępowana. Lubię takie mieszkania ale tylko na chwilę.
- majka300
- 1000p
Romciu, Gosiu, Aniu Ja myślę że każdy ogród jest piękny, bo każdy inny w swoim rodzaju, myślę że każdy ogrodnik zostawia cząstkę duszy w ogrodzie tak jak malarz na płótnie a poeta w wierszach, każdy ma inną historię.
Pozdrawiam

Pozdrawiam

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
GosiuMargo2 pisze:Ania ale to jest dla mnie właśnie piękne. Lubię ogrody wyjęte jak spod igły, ale najlepiej czuję się w takich zwyczajnych pomieszanych. Widać, że ogród tworzony jest z pasją. Ja mam tak samo z mieszkaniem. Dom jest do użytku, meblujesz go tak jak Tobie się podoba. Ja najbardziej lubię artystyczny nieład, bo czuję się w nim swobodnie, szczególnie jak jestem u kogoś. W mieszkaniu zrobionym co do najmniejszego drobiazgu czuję się skrępowana. Lubię takie mieszkania ale tylko na chwilę.

Kocham artystyczny nieład wszędzie, w domy, w ogrodzie ... nawet włosy uwielbiam w artystycznym nieładzie

- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Wiosenko ładnie powiedziane 

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
majka300 pisze:Romciu, Gosiu, Aniu Ja myślę że każdy ogród jest piękny, bo każdy inny w swoim rodzaju, myślę że każdy ogrodnik zostawia cząstkę duszy w ogrodzie tak jak malarz na płótnie a poeta w wierszach, każdy ma inną historię.
Pozdrawiam![]()
Pięknie i trafnie to ujęłaś

- majka300
- 1000p
Romciu, Aniu dziękuje

Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

Widzę, że lubisz róże. Ja również je lubię, ale nie mam siły walczyć z mszycami, więc pomału rezygnowałm z uprawy róż w moim ogrodzie. W tej chwili mam miniaturki, które myślę, że nie wymarzły. Chyba miałm je wykopac na zimę. Nie zapomniałam, ale nie wiem co sie robi z miniaturkami.
- majka300
- 1000p
Grażynko ja nie mam miniaturek ale myślę że również można je mieć w ogrodzie i po prostu okrywać je na zimę tak jak każdą inną różę i powinno być dobrze
Dziękuje za odwiedzinki

Dziękuje za odwiedzinki

Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

- Margo2
Grażynko szkoda, że zrezygnowałaś z róż. To co, że mają mszyce. wystarczy je spryskać ostrym strumieniem wody, albo zdjąć ręcznie, jeśli nie chcesz używać chemii. Ja bez ich kwiatów nie wyobrażam już sobie ogrodu.
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Maju zaciekawiłaś mnie tymi pelargoniami
czy już wysiałaś i czy będą kwitły w tym roku

czy już wysiałaś i czy będą kwitły w tym roku

- majka300
- 1000p
Dzidziu pelargonie wysiałam już
W zeszłym roku zakwitły mi i kwitły do późnej jesieni
W tym roku wysiałam nasiona które sama zebrałam, jestem ciekawa czy też tak pięknie mi zakwitną
zobaczymy

W tym roku wysiałam nasiona które sama zebrałam, jestem ciekawa czy też tak pięknie mi zakwitną

Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam