Mój mały świat :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój mały świat :)

Post »

Ja się nie mogę zdecydować jaki ogród chciałabym mieć. Podobają mi się rożne ogrody. Taki jak Twój Maju kojarzy mi się z dzieciństwem, ze swobodą. Uwielbiam maki, łubiny, astry, dalie i inne kwiaty z tamtego ogródka. Ale lubię też bardziej poukładany ogród. Dlatego staram się łączyć te dwa, albo jeszcze inne rodzaje ze sobą.
Powiem Ci, że ja jeszcze się nie spotkałam z nasionami pelargonii.
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Gosiu dzięki za odwiedzinki ;:196
Ja uwielbiam takie naturalne klimaty :) I masz rację takie ogrody kojarzą się z dzieciństwem, swobodą :) Lubię poleżeć nad oczkiem wieczorem i słuchać rechotu żab i chociaż komary tną ale co tam tak się relaksuje :heja U nas znów zimno śnieg padał i wiał wiatr ;:223 oj ciężko doczekać się ciepełka :wink:
Nasionka pelargonii kupiłam w zeszłym roku w Ożarowie Mazowieckim mają niezły wybór a w tym roku już miałam swoje :D
Pozdrawiam ;:196
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też jeszcze nie spotkałam nasion Pelargoni ;:138 Właśnie jaki ma być ten mój ogród :?: Nie wiem- na pewno śliczny ;:138 Maju zobaczymy jak nam się uda to zrobić :?: Ja tak jak Gosia wszystko lubię i wszystko mi się podoba :heja Buziaki dobranocne ;:196 U mnie też zima :evil:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Mnie też podobają się różne style, efektem tego jest u mnie kompletny bałagan gatunkowy a co kawałek ogrodu, jak popatrzę to wygląda inaczej i nie pasuje do reszty :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania ale to jest dla mnie właśnie piękne. Lubię ogrody wyjęte jak spod igły, ale najlepiej czuję się w takich zwyczajnych pomieszanych. Widać, że ogród tworzony jest z pasją. Ja mam tak samo z mieszkaniem. Dom jest do użytku, meblujesz go tak jak Tobie się podoba. Ja najbardziej lubię artystyczny nieład, bo czuję się w nim swobodnie, szczególnie jak jestem u kogoś. W mieszkaniu zrobionym co do najmniejszego drobiazgu czuję się skrępowana. Lubię takie mieszkania ale tylko na chwilę.
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p

Post »

Romciu, Gosiu, Aniu Ja myślę że każdy ogród jest piękny, bo każdy inny w swoim rodzaju, myślę że każdy ogrodnik zostawia cząstkę duszy w ogrodzie tak jak malarz na płótnie a poeta w wierszach, każdy ma inną historię.
Pozdrawiam ;:167 ;:196
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Margo2 pisze:Ania ale to jest dla mnie właśnie piękne. Lubię ogrody wyjęte jak spod igły, ale najlepiej czuję się w takich zwyczajnych pomieszanych. Widać, że ogród tworzony jest z pasją. Ja mam tak samo z mieszkaniem. Dom jest do użytku, meblujesz go tak jak Tobie się podoba. Ja najbardziej lubię artystyczny nieład, bo czuję się w nim swobodnie, szczególnie jak jestem u kogoś. W mieszkaniu zrobionym co do najmniejszego drobiazgu czuję się skrępowana. Lubię takie mieszkania ale tylko na chwilę.
Gosiu ;:167 ze mną jest zupełnie tak samo :lol:
Kocham artystyczny nieład wszędzie, w domy, w ogrodzie ... nawet włosy uwielbiam w artystycznym nieładzie ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Wiosenko ładnie powiedziane ;:196
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

majka300 pisze:Romciu, Gosiu, Aniu Ja myślę że każdy ogród jest piękny, bo każdy inny w swoim rodzaju, myślę że każdy ogrodnik zostawia cząstkę duszy w ogrodzie tak jak malarz na płótnie a poeta w wierszach, każdy ma inną historię.
Pozdrawiam ;:167 ;:196

Pięknie i trafnie to ujęłaś ;:196
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p

Post »

Romciu, Aniu dziękuje ;:167 ;:196
grapesz
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 4 mar 2010, o 16:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, że lubisz róże. Ja również je lubię, ale nie mam siły walczyć z mszycami, więc pomału rezygnowałm z uprawy róż w moim ogrodzie. W tej chwili mam miniaturki, które myślę, że nie wymarzły. Chyba miałm je wykopac na zimę. Nie zapomniałam, ale nie wiem co sie robi z miniaturkami.
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p

Post »

Grażynko ja nie mam miniaturek ale myślę że również można je mieć w ogrodzie i po prostu okrywać je na zimę tak jak każdą inną różę i powinno być dobrze :D
Dziękuje za odwiedzinki :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko szkoda, że zrezygnowałaś z róż. To co, że mają mszyce. wystarczy je spryskać ostrym strumieniem wody, albo zdjąć ręcznie, jeśli nie chcesz używać chemii. Ja bez ich kwiatów nie wyobrażam już sobie ogrodu.
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Maju zaciekawiłaś mnie tymi pelargoniami :?:
czy już wysiałaś i czy będą kwitły w tym roku ;:196
:wit
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p

Post »

Dzidziu pelargonie wysiałam już :) W zeszłym roku zakwitły mi i kwitły do późnej jesieni :heja
W tym roku wysiałam nasiona które sama zebrałam, jestem ciekawa czy też tak pięknie mi zakwitną :D zobaczymy ;:224

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”