Moja domowa dżungla ;)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Re: Moja domowa dżungla ;)

Post »

Krokusy cudne, aż dech zapiera :)
Chyba musze sobie kupić i zasadzić pod balkonem.
Awatar użytkownika
elaipawel4
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 16:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu krokusiki wspaniałe kicia uuu dziwna poza modelka niezla :;230 :;230 a storczyki? :cry: Szkoda ich ale moze dadzą radę ;:3
Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
e_w_u
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak nie dadzą to trudno, nic nie poradzę :( Dziś byłyśmy z mamą na zakupach. A że wejście do marketu jest przy roślinkach to kupiłam sobie hipcia nowego :D Jutro focie zrobię. A teraz moje wysiewy :) Lagestroemia indica (doniczka spadała już chyba ze 3 razy - nie ma farta) i czerwona datura (troche sie spoznilam chyba z wysiewem - z 3 wyszły 2 z czego jedna troche kaleka ale widze drugie listki wiec da rade)
Obrazek Obrazek

A tu coś co mnie bardzo cieszy - efekt zraszania :D z jednego podeschnietego listka wyrósł mi taki gąszcz - kalathea. Nie wiem jeszcze tylko jak ja do kwitnienia nakłonić...Obrazek

I jeszcze gloksynia, której koloru nijak nie pamiętam, i która postanowiła zostać rośliną pienno / zwisającą ;] co ciekawe przy przesadzaniu nie znalazłam bulwy. to możliwe? czy to może tylko coś gloxyniopodobnego?
Obrazek
Moje kwiatki :)
Pozdrawiam Ewa
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

:wit Ewo śliczna i baaaardzo gęsta zrobiła się twoja kalathea :shock: , widać , że posłużyło jej
spryskiwanie ;:138
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Chyba zaczarowałaś ją, bo nie wszystkie chcą współpracować; ja przegrałam kiedyś z taką właśnie kalateą- tym bardziej gratuluję sukcesu ;:138 ;:138
wszystko moje jest tu:
zapraszam
e_w_u
500p
500p

Post »

Dziękuję za miłe słowa :) Ja też prawie przegrałam. Ostatni podsuszony listek miała, i przy kolejnej rotacji stanęła koło storczyka :D
Pozdrawiam Ewa
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08

Post »

Fajna i gęsta kalatea się zrobiła...a datury zdążą podrosnąć.. :D
e_w_u
500p
500p

Post »

Nie chcę mi się robić fotek, najadłam się i chce mi się spać :P Wczorajsze jutro się jeszcze nie skończyło, poza tym to hipek nie hibek :) ale pamiętam. :)
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
pingu
1000p
1000p
Od: 23 maja 2009, o 22:50

Post »

;:111 Ładnie ta kalatea wygląda. ;:138

A po jakim czasie zakwitnie datura z nasion?
Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
e_w_u
500p
500p

Post »

szczerze mówiąc nie wiem, albo w tym roku, albo na następny. Z odnóżki zakwita zwykle w roku posadzenia. Poza tym zależy to też od pogody i nawożenia. One bardzo nawóz lubią. Po raz pierwszy siałam, okaże się wiec w tym roku :) Wschodzi mi coś jeszcze, ale nie wsadziłam karteczek i nie wiem co jest co :;230 Trzeba będzie poczekać na "dorosłe" listki żeby się czegoś dowiedzieć ;)
A tu obiecany hipcio koliberek :) (trzypączkowiec :heja ) tym razem w różu. Czerwony niebawem będzie rozkwitał z drugiego pędu. Hibcio też już rozwija pączusia :D

Obrazek Obrazek

A teraz idę sadzić moje hipki, cantedeskie i gloxynie którą zdaje się zamordowałam :(
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07

Post »

No no z jednego listka wyhodować takie cudo. :shock: Jestem pełna uznania dla Twoich zielonych łapekEwu ;:138
Mnie kalatee nigdy nie słuchały i mimo codziennego a nawet kilkakrotnego w ciągu dnia zraszania schły na potęgę :evil:
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08

Post »

Hipek będzie piękny jak zakwitnie...
e_w_u
500p
500p

Post »

Kasiu dziękuję :). Mi też niektóre kwiaty nie rosną. Choć patrząc na fiołki alpejskie zdaje się że to jednak kwestia odpowiedniego doboru miejsca (tylko ze nie zawsze takie posiadamy), ale mądrzyć się będę jak uda mi się je z roczek przy życiu utrzymać, albo nakłonić moje hipeastrumy do kwitnięcia :;230 ;)

Igorze, Mirku Nie mogę się doczekać, pierwszy raz mam do czynienia z minihipkiem :)
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
elaipawel4
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 16:19

Post »

Ewuniu kolibrii będzie cudowny ja kupiłam kilka miesięcy temy miał być czerwony zakwitł biały i jeszcze tylko pół kwiatka pozostałe dwa pączki uschły także pilnój bo warto, kalatee masz piękną :shock: ,gratuluję cierpliwości
Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p
Od: 10 lut 2010, o 17:29

Post »

Ewo piękne twoje roślinki,kalatei służy zraszanie skoro tak obficie się zagęściła. ;:108
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”