Ogród Joli
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Joli
Marcinie ten plot to przy prywatnej posesji. U nas gdy zrobili ujecie wody i wodociąg mieliśmy nadzieję że właśnie ze względu na bliskość Nałęczowa woda będzie dobrej jakości ale mocno się rozczarowaliśmy. Dobrze ze jest takie naturalne ujęcie. Tym ujęciem opiekuje się Urząd Gminy i to dzięki temu jest zabezpieczone i zrobione jest dojście a woda jest systematycznie badana przez Sanepid.
Jolu a wiesz że jeszcze było jedno źródełko
jak robili nową szosę to zasypali.

- jola1
Aniu ja pamiętam te czasy jak robili tam szosę , moja kuzynka wychodziła akurat za mąż a mieszkała tam gdzie teraz robią pędzle i tam można było utopić się w błocie to pewnie nie jedno źródełko było.
- jola1
Dla wszystkich forumowiczów zdrowych i spokojnych Świąt oraz wszelkiej pomyślności w Nowym 2011 Roku.
- jola1
- kamykkamyk2
- 500p
- Od: 26 gru 2010, o 08:57
Jolu bardzo ładny masz ogród, szczególną uwagę zwróciłem na cyprysik nutkajski i świerk zwisający (chyba tak jego nazwa). I widzę że fajne ptaki u Ciebie goszczą, ciekawe coto za drapieżnik.

-
- Od: 26 sty 2009, o 14:53
- jola1
kamykkamyk2 ten drapieżnik to jastrząb wróblarz .
Marzenko dzięki za odwiedziny ja też bardzo lubię te hortensje mam jeszcze dwie ale nigdy mi nie kwitły przemarzały im pąki.
Marzenko dzięki za odwiedziny ja też bardzo lubię te hortensje mam jeszcze dwie ale nigdy mi nie kwitły przemarzały im pąki.
-
- Od: 5 sie 2009, o 20:08
Jakie miłe wspomnienia z lata...oj, chciałoby się już!
Te hortensje, które jeszcze nie kwitły to pewnie ogrodowe? U mnie dwie w gruncie dostały solidne okrycia a dwie posadzone do donic zimują w garażu. Chcesz powiększyć kolekcję liliowców? Mam ogromne nadwyżki 'Fransa Halsa'. Umawiałam się z Martą latem na grupę zwiadowczą, a...dostałam cały pluton! Jakby co, służę
Te hortensje, które jeszcze nie kwitły to pewnie ogrodowe? U mnie dwie w gruncie dostały solidne okrycia a dwie posadzone do donic zimują w garażu. Chcesz powiększyć kolekcję liliowców? Mam ogromne nadwyżki 'Fransa Halsa'. Umawiałam się z Martą latem na grupę zwiadowczą, a...dostałam cały pluton! Jakby co, służę

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu ale fajne zdjęcia od razu mi lepiej
Ja miałam tylko jednego liliowca b starą odmianę kupiłam jeszcze dwa ale nie kwitły nie wiem jakie będą.

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...ale miałaś gościa -jastrząb
..ja mam liliowce tylko jeden rodzaj bardzo stary one bardzo szybko rosną
nie wymagają dużej pielęgnacji...chciałabym jeszcze zdobyć inny rodzaj...
..hortensja piękna a mój syn robiąc sobie warzywniak wyciął -to po jego stronie...
....a ja dwa dni chodziłam zła..tak bywa jak chłop zabiera się do pomocy....

..ja mam liliowce tylko jeden rodzaj bardzo stary one bardzo szybko rosną
nie wymagają dużej pielęgnacji...chciałabym jeszcze zdobyć inny rodzaj...
..hortensja piękna a mój syn robiąc sobie warzywniak wyciął -to po jego stronie...
....a ja dwa dni chodziłam zła..tak bywa jak chłop zabiera się do pomocy....

- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jolu! Ja miałam też tylko jedną, taka starą odmianę liliowców ale pod wpływem forum dokupiłam sobie jesienią "trochę " i już nie mogę się doczekać czy i jak zakwitną
Śliczne i okazałe te hortensje
Masz fajnie,że możesz podglądać skrzydlatych gości z okna.My też dokarmiamy na działce,ale nie zawsze uda się zobaczyć-pozostają tylko ślady na śniegu i ubytki w karmniku
Najczęściej zaglądają sikorki i sójki 

Śliczne i okazałe te hortensje

Masz fajnie,że możesz podglądać skrzydlatych gości z okna.My też dokarmiamy na działce,ale nie zawsze uda się zobaczyć-pozostają tylko ślady na śniegu i ubytki w karmniku

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hortensje śliczne,ja dopiero zaczynam przygodę z nimi,a i liliowce kupiłam jesienią trzy odmiany,bo u mnie też były tylko pospolite,pomarańczowe,i dopóki tu nie trafiłam ,to nawet nie wiedziałam,że mogą być inne
,te stare rosną jak szalone,to może i nowym dobrze będzie?

- jola1
Liliowce są rzeczywiście piękne. Mnie przez wiele lat też kojarzyły się tylko z tymi pomarańczowymi .Wiktorio jestem bardzo zainteresowana Twoimi liliowcami ale to na wiosnę.
Ja hortensji nie darzę chyba zbyt dużą sympatią i te wymagające większej uwagi są przeze mnie traktowane trochę po macoszemu wolę rośliny mnie absorbujące albo rarytasy jak np. piwonie drzewiaste ,te mogę okręcać nawet i o północy.
Ja hortensji nie darzę chyba zbyt dużą sympatią i te wymagające większej uwagi są przeze mnie traktowane trochę po macoszemu wolę rośliny mnie absorbujące albo rarytasy jak np. piwonie drzewiaste ,te mogę okręcać nawet i o północy.