Moje szkraby

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Taccanivea
1000p
1000p
Od: 24 cze 2009, o 12:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To restauracyjne miało zdrewniały pieniek... Nie mam pojęcia co to, chyba trzeba poczekać aż podrośnie... Też zastanawiałam się nad fikusem jakimś, ale do końca nie jestem przekonana...
Mandarynki chyba mają delikatniejsze listki... To coś ma twarde liście :roll:

Krysiu, Basiu, oleandry ukorzeniałam w wodzie, tylko długo bo prawie cały miesiąc... ale udało się i mam nadzieję, że będą ładnie rosły :D

Witaj Kasiu w moich skromnych progach :D Cieszę sie, ze podobają Ci się moje roślinki :D

Zaraz zrobię próbę z listkiem :wink:
Pozdrawiam, Maryla
Pracuję nad kolekcją hoi, ficusów, storczyków i syngonium:)
Spis treści
Awatar użytkownika
Agunia
1000p
1000p
Od: 23 mar 2009, o 12:28

Post »

Fajne to przedszkole oleanderkowe ;:113
Awatar użytkownika
Taccanivea
1000p
1000p

Post »

Mi też się podoba :wink: ciekawa jestem czy oleandry szybko rosną..
Pozdrawiam, Maryla
Spis treści
Awatar użytkownika
ewelina8005
1000p
1000p
Od: 24 lip 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ja próbowałam 2 ukorzenić i chyba nic z tego,jak wsadziłam tak nic sie nie zmieniło,nawet ostatnio przysycha troche :)
Awatar użytkownika
Taccanivea
1000p
1000p

Post »

Ja tez myślałam, że się nie ukorzenią bo listki żółkły i opadały... Wazonik z oleandrami stał na zachodnim oknie i było im cieplutko, może dlatego się udało..
Pozdrawiam, Maryla
Spis treści
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Marylko o ile dobrze pamiętam swojego oleandra w fazie młodzieńczej - to trochę czekałam na pierwsze kwiaty. A to Pewnie dlatego, że mocno cięłam stożki wzrostu by się rozgałęził... Nie miał biedaczyna szans zakwitnąć, kiedy tak ciachałam i ciachałam :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Mama Aguni
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 11:48

Post »

Ja na wiosnę dostałam 3 szczepki olka.Stały w wodzie bardzo długo, w końcu jeden się zlitował i wypuścił korzonki :D , drugi zgnił :cry:, a trzeci usechł :oops:.(stojąc cały czas w wodzie).Tego z korzonkami posadziłam i gdzieś pod koniec maja wyniosłam na dwór. Teraz jest taki z 40-50 cm i ma gruby pieniek ale się nie rozkrzewia jeszcze.Zobaczę jak przetrzyma zimę :wink:.W sierpniu dostałam sześć szczepek i poszły prosto do ziemi i na podwórko :lol: zastanawiam się czy do zimy zdążą się ukorzenić :?:
Pozdrawiam Teresa
Agunia i ja
Galeria
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Marylko, masz śliczne Oleandrowe przedszkole :)
Ja też jakiś czas temu wzięłam sobie małą gałązkę od mojej cioci i wsadzam w ukorzeniacz do półzdrewniałych, do wody i na to woreczek foliowy i na słoneczko, dość szybko puścił korzonki, w niecały miesiąc :)
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
asiula13
1000p
1000p
Od: 16 cze 2009, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

hej jestem z re-wizytą :wink:
Pachira którą mam też ma lekkie zielone przebarwienia na liściach ale na moje oko wygląda to normalnie. Może w ten sposób się wybarwiają? Jeśli to nie są brązowe plamy to raczej nic jej nie jest :D
Awatar użytkownika
ogrodniczka01
1000p
1000p
Od: 18 lip 2009, o 11:45

Post »

Witam :D
Widzę nowości oleander jaki będzie miał kolorek jak zakwitnie?

to coś z restauracji wygląda ciekawie :o
Pozdrawiam i Zapraszam-Asia Ogród
Moje wątki
Sprzedam
Awatar użytkownika
Taccanivea
1000p
1000p

Post »

Dziękuję wszystkim za odwiedziny :D
Gosiu, ja też nie spodziewam się szybkiego kwitnienia, bo mam zamiar je podcinać, żeby się ładnie rozkrzewiły :wink:
Teresko, myślę, że się uda :D Jeśli dotąd nie padły, to pewnie już puszczają korzonki :D
Asiulu mi tez się wydaje, ze pachira wygląda dobrze... Nie są to brązowe plamy, a nasza sekretarka pyślała w ogóle, że pachira jest jakąś szeflerą :wink: Dzięki :D
Asiu - Haim :D ja tez przed posadzeniem umaczałam jeszcze świeże korzonki w ukorzeniaczu, więc mam nadzieje, że oleandry będą ładnie rosły :D
Asiu - Ogrodniczko :D 2 szczepki były różowe i 3 czerwone :D Ukorzeniły się ślicznie, 2 pojadą do moich rodziców, 1 do mojej siostry, jedna do Krysi i u mnie na balkonie też zostanie jedna :wink: Poczekamy i zobaczymy co komu się dostanie :lol:
Pozdrawiam, Maryla
Spis treści
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Taccanivea pisze: 2 szczepki były różowe i 3 czerwone :D Ukorzeniły się ślicznie, 2 pojadą do moich rodziców, 1 do mojej siostry, jedna do Krysi i u mnie na balkonie też zostanie jedna :wink: Poczekamy i zobaczymy co komu się dostanie :lol:
Marylko Ty już możesz interes szkółkarski rozkręcać :P Czego się nie dotkniesz to chce się ukorzeniać... i bardzo dobrze ;:63
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
asiula13
1000p
1000p
Od: 16 cze 2009, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

w takim razie niech Pachira pięknie rośnie. Ze względu na jej warkocz, podlewam raz w tygodniu i po każdym podlaniu widzę, że wypuszcza nowe liście. Może powinnam ją częściej podlewać, ale boję się że warkocz zgnije :roll:
Awatar użytkownika
Taccanivea
1000p
1000p

Post »

Gosiu, szczerze mówiąc to się nad takim interesem zastanawiam... za 3 lata firmę mi zlikwidują i pewnie wszyscy pójdziemy na bruk, więc to może być dobry pomysł :wink:
Asiu pachira chyba nie lubi nadmiaru wody... Jak wypuszcza świeże listki, to pewnie jej dobrze u Ciebie :D Mi tez się podoba taki warkoczyk, mnie w pracy ma pieniek prosty :cry:
Pozdrawiam, Maryla
Spis treści
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Super!To jak pojadę do rodziców to bym cię odwiedziła...i może co kupiła! :wink:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”