


Moje też są robione na cieście drożdżowym (nigdy pierogów z jagodami nie robiłam na takim cieście jak się robi pierogi z mięsem czy z serem jakie np. zrobiła Grażynarosa22) w środku jest 2-3 łyżeczki jagód i łyżeczka cukru później są parowane (tak u nas się mówi) na saganek z wodą jest przywiązywana czysta ścierecz specjalnie do tego przeznaczoną kładzie się po 4 pierogi przykrywa miską po upływie 7-8 minut wyjmujemy i obiad gotowy.treissi pisze:Grażynko to Ty robiłaś takie bułeczki w cieście takim jak na pierogi?Ja myślałam, że to drożdżóweczki i dlatego się zdziwiłam
Ale gamoń ze mnie
![]()
Oj tego to nie wiem listki ma takie z delikatnym meszkiem kształt kwiatuszka troszkę przypomina kwiaty u skrętnika [/quote]Czyto z rodziny skrętnikowatej