Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Gulku przydałoby się dużo słońca i ciepła, miło, że mnie odwiedziłeś.

Adamie nie wierzę, że brak ci odwagi i czasu do założenia wątku, ośmielimy cię. Tu jest tylu wspaniałych forumowiczów, na pewno będziesz mile przyjęty. Jeśli masz ochotę wpaść do mojego ogrodu serdecznie zapraszam, będziesz zawsze mile widziany.

Joluś wielkie dzięki za bajeczne słowa.

Kilka fotek złapanych między deszczem i wiatrem. Są różne, to co kwitnie lub też zaczyna. Na ostanich fotkach ponownie pojawiły się pąki i kwiaty na Rh i azalii.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irenko dziękuję za miłe słowa i zachętę myślę że kiedyś tak zrobię , a Ty mnie będziesz wspierać.
A jak na razie pocieszę moje oczy Twoimi pięknymi roślinami które nam przedstawiasz i te
piękne widoki Twojego ogrodu . Mieszkasz blisko lasu ? bo na jednym ze zdjęć widać za
Twoim ogrodem lasek. Ale masz ogromne parzydło , rozjaśnia ten zakątek- bardzo fajnie wygląda.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adamie w miarę moich możliwości i wiedzy będę starała się ci pomóc ale czytając twoje posty myślę, że niewiele pomocy będziesz potrzebował. Co do mojego ogrodu to starałam sie sadzić przeważnie byliny, żeby było jak najmniej pracy, dlatego różnorodność kwiatów jest skromna. Mam trochę krzewów, iglaków i drzew owocowych. Cały mój mały ogród jest pełny. Las, który widać na fotce ma kilka ha, od działki jest oddalony o około 100 m. Tam parkujemy samochody a jesienią zbieramy grzyby. Działki mamy ładnie i zdrowo usytuowane.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Irenko jak zawsze kolorowo i bajecznie :D U mnie już tak mało kolorków, króluje zieleń, z utęsknieniem czekam na róże, wtedy troszkę się zakolorowi :(
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

Irenko! Dziękuję za odwiedziny I bardzo się cieszę, że odwiedzasz czasem moje zarośla! Nowe, pierwsze azalie, które ostatnio kupiłam do Ogrodu to własciwie dzięki Twojej namowie, bo ja miałam wielkie obawy, czy posiadam dostateczną wiedzę na temat upraw tych pięknych roślin, no i czy sprostam...A Ty tak fajnie, - kup i co się martwisz, no i kupiłam i za to Ci WIELKIE DZIĘKI! Cieszy mnie również, że Twoje Rh i azalie ponownie zakwitają, od razu mam nadzieję, że w przyszłości moje będą takie piękne jak Twoje! To wspaniale mieć mistrza, człowiek widzi jak powinno być!A druga fotka z lewej to parzydło leśne? Oj, podoba mi się zwłaszcza, że tak fantastycznie kwitnie! Serdecznie Ci gratuluję i pozdrawiam!
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00

Post »

Ireno znów seria cudnych roślin na pięknych fotografiach :D . Ogromnie mi się podobają zdjęcia parzydła i lesny zakatek z rododendronem. Zachwycił mnie niebieski rododendron. Czy możesz napisać jak się nazywa. Cudny jest!
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agusiu myślę, że taki "zastój" w kwitnieniu nie tylko jest u ciebie. Wszystkie wiosenne piękności przekwitły a na róże i lilie trzeba trochę poczekać.

Witaj Oranio cieszy mnie to, że z azalii jesteś zadowolona, naprawdę nie są kłopotliwe w uprawie. Co do powtórnego kwitnienia Rh i azalii to dziś w radio usłyszałam, że drzewa owocowe też kwitną drugi raz, jakieś anomalie przyrodnicze. Wspominasz o parzydle, jest na pierwszym (z hortensją) i trzecim zdjęciu, to są wielkie krzaczory, około 2 m. Serdecznie dziękuję za miłe słowa.

Bogusiu same piękne słowa, dziękuję. Pytasz o niebieski Rh. Nazywa się Aquamerin, jego etykietka jest na stronie 78, jest rzeczywiście niebieski i obficie kwitnie.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Niebieski rh ???
No cóż - muszę go mieć :D
Przepiękny jest jego kolor i chyba nieczęsto spotykany...
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Irenko u Ciebie zawsze pieknie i kolorowo, co szykuje sie teraz do kwitnienia ??
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu zgadzam się z tobą jest ładny, w sprzedaży spotkałam go pierwszy raz.

Isiu po Rh i azaliach trudno zastąpić inymi kwiatami ale zawsze coś kwitnie. Oprócz bratków i stokrotek, które są niezawodne, inne kwiaty już kwitną albo w najbliższych dniach zakwitną. To są dzisiejsze fotki, jest trochę różności, chociaż kolorami nie porażają ale można popatrzeć.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Co to jest a drugim planie?
Obrazek
A tu Obrazek?
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magduś na pierwszym zdjęciu jest dyptam (krzew Mojżesza) i tojeść kropkowana a na drugim goździki i rojniki, rosną jedne na drugich.
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Ten dyptam coraz bardziej mnie interesuje, bardzo fajny krzew.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IRENKO ,ale masz tego kwiecia ,a ja myślałam ,że tylko ja mam tak napchane . Ja twierdzę ,że ogród musi być kolorowy . Rh taki ogromniasty i ma ładny kolor . Miłej niedzieli
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Piękne te twoje "różności" ....miło się oglądało :D
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku