Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Artur - zwyczajowo wybieramy się w sobotę. Inna sprawa, że doskonale rozumiem Twoich rodziców. Może jednak będą mieli jakieś załatwienia w okolicy :wink: ...
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tulipany spokojnie możesz sadzić obok funkii, zdążą zakwitnąć i przekwitnąć zanim funkie na dobre wyjdą z ziemi :D
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Mariolu i już poddała mi myśl,gdzie posadzić tulipany,dzięki ;:79
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Arturku świetne zakupy, ilość tulipanów imponująca :shock: :D Slicznie prezentuje się nowy skalniaczek, mam naszieję, że nie zostanie zniszczony :roll:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witajcie :D

Asko - moi rodzice.. , sprawy do załatwienia w Krakowie.. ? :shock: Z jakiej paki... ? Mojej mamy jeszcze nie bedzie... , we Włoszech...

Mariolu - posadzę obok.. , bo moje funkie jeszcze malutkie , zreszta che je bardziej rozproszyc.. , a zaraz przyt funkiach posadze po narcyzu i hiacyncie :wink: .

Halinko - :wink:

AGNESS - dzięki :wink: , jak na razie jest.... ;:154 ;:154 ;:154 , ale troche sie ziemia rozwaliła.. , jak podlewałem.. , to sie zniekształcił.. , jutro poprawianie... :oops: . Musze bardziej kamieniami obłożyc , żeby wzmocnić.. i w ogóle mi jeszcze duzo kamieni potrzeba.. , tylko skąd brać... :roll: .

Nowych cebulek tulipanów mam juz 91 , swoich ze 40... , z czego i tak dużo niezakwitnie bo przybuyszowe , małe cebulki... Jeszcze będę kupował.. i narcyzy.. , mam też troche swoich.. , będą też nowe hiacynty i krokusy.. Jak na mój opgródek to chyba za dużo... :cry: Ale będą i w donicach i koszu wilkinowym :D .

Nareszcie mogę wkleić fotki mieczyków... :oops: , nie mam tu wszystkich... :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Astry własnorecznie wychodowane z nasionek :

Obrazek Obrazek

Jest jeszcze dużo , zwłaszcza tych niebieskawych :wink: .

Rozkwitły mi 3 lilie , 2 żółte i jedna pomarańczowa... i nawet prządnego zdjecia zrobić nie zdążyłem.. :evil: , rozmazuja sie kolorki jak za bardzo pali słońce.. , a poza tym ostatnio cały czas cos mam na głowie i cos robie... , chociażby ostatnio z tata wylewkę w altance czy koszyczki z siatki na tulipany... :roll: .

Pozdrawiam
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Artur-gratulacje-własne astry!A mieczyki masz bardzo ładne i ile kolorów.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arturku mam nadzieję,że paczka dojdzie przed weekendem,padało i nie miałam jak uszykować jej wcześniej,dziś wysłana będzie za moment :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

hej, hej, gdzie ta nowa róża :roll: 8) :wink:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witajcie - oj ostatnio czasu jak zawsze nie mam.. , na działce kupa roboty.. , dzisiaj pół dnia zworzenia piachu do fundamentów domu :( :roll: . Swój wątek storczykowy tez straszecznie zaniedbałem.. jutro bedę od południa nadrabiał.. , dzisiaj wgrałem tylko fotki i padam , nie mam siły na wklejanie i pisanie idę do wanny :lol: :wink: .

Wczoraj zawitała do mnie przysyłka od Gigusi ;:11 ;:97 ;:1 ;:167 :P , 4 super kłącza , super irysków :lol: za co Gigusi bardzo dziękuję !!! :D ;:168

A dzisiaj !!! Paka jak SMOK ;:202 . Od Halinki ;:168 ;:97 ;:87 ;:1 .
Myślałem , że listonosz pomylił ulice czy co... :lol: . Miało byc parę skalnych roślinek... :shock: . A była duża paka :shock: .
Halinko - Bardzo Cie dziękuję... Nie wiem co powiedzieć.. ;:226 ;:167

Jutro dzień wolny od działki... :shock: , bo było przez kilka dni sprzątanie no idzisiaj teo naworzenie piachu... :roll: .

Teraz czym prędzej do łóżka..... ;:41
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arturku nie opisywałam roślin,ale powoli dojdziesz co jest co,w razie niejasności pytaj :D .Nie rozczulaj się dałam co zbywało :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Halinko - Ja wiem tylko , że tam są rojniki i houtunia :oops: . A resztę nie wiem jak sie co nazywa.. Niektóre klapły strasznie.. To takie z liściami w białe kropki uschło połowę.. , ale ppowinno odbić bo wszystko trzymałem przed posadzeniem troche w wodzie :wink: .

Pisze dopiero teraz bo jak zwykle coś mi wypadło.. :lol: , miałem nie spodziewanych gości i nie spodziewanego grila w mojej altance :lol: . Matuchno.. , ja Wam jeszcze jej zrobionej nie pokazałaem... :oops: :oops: :oops: .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pani Sympathia , nie daje sie sfotografowac :( :

Obrazek

Bonicki pienne znów będą obsypywac kwieciem , pierwszy kwiat z powrórnego kwitnienia :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz Pakusia od Gigusi :D , z przedwczoraj... :oops: :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Patrzcie jak super pasuje pojemnik w którym moczyłem kłącza przed posadzeniem :shock: :lol:

Obrazek
Widac że od Gigusi :lol:

A teraz od Halinki :D :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tadam... ;:11 :

Obrazek

Dzisiaj doszło jeszcze dużo kamieni i znacznie ładniejszych , bardziej kolorowych , trochę gdzieniegdzie dodałem bo brakowało z tyłu i wymieniłem :D , djęcie z wczoraj . Jutro zrobie nowe :D .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Koleżanka powiedziała , ze ten skalniak za płotem to jej się chyba najbardziej podoba ;:123 ;:123 ;:123

Na jesien i wiosne znowu będę przerabiał cały swój mały ogród... :evil: . W tej długiej rabatce kiszcze przed tujami dosadze róz i poszerzę :twisted: , a niech sie wszyscy na mnie złoszczą :lol: . A ta falowaną , znacznie szerszą rabatke przy domu też poszeżę i będzie półkole , wyeksmituje 2 wierzby i wielką tuję ;:24 . No i lepiuej obsadze dookoła altankę i cienki pasdek przy płocie od sąsiada miedzy brama , który nie wiem czy jeszcze pokazałaem.. :oops: . Jutro zrobie ogrólne fotki.. :wink:

No i na nastepny rok rozrosną sie bardziej nowe róże , tak , że powinno byc ładniej :lol: .

Oj chyba ze 2 godziny nad tym postem i wklejaniem fotek z aparatu na fotosik , potem z fotosika na forum siedzę.. Pisać i robic zdjecia bardzo lubię , ale wklejać :lol: :twisted: :wink: .

Dobranoc :D
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A i byłbym zapomniał , nowa róża :lol: w formie piennej :wink: . Wybrałem sie do szkółki i musiałem coś przywieść to moja 25 róża :wink: . Marzę o dużej kolekcji ale miejsca za mało... :( .

Aniu DS prosze o identyfikacje :D :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ma jeszcze 1 pąka.. , wiem biedna jest.. , ale u nas nie ma sie co spodziewac o tej poorze dorodnej róży Komu by sie chciało pryskać i tak nic ładnego o tej porze już niezostanie bo wykupią :wink: . Ale na nastepny rok na pewno sie zagęści :wink: .
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Ajajaj, ten skalniak jest za bardzo kamienisty!!! Za gęsto nawtykałeś kamieni!!! I czy w środku też dałeś kamienie, czy tylko po wierzchu? Jeśli tylko na powierzchni, to niedobrze, bo konstrukcja ziemna pod ciężarem kamulców rozjedzie się niechybnie, spłaszczy i poprzesuwa.

Koniecznie zrób więcej miejsca roślinom, one potrzebują niewiele, ale jednak trochę przestrzeni do rozwoju muszą mieć :)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Nalewko :)

Za bardzo kamienisty , wiem.. :roll: , ale co ja zrobie że mi się taki podoba...... ;:24 . Jak roślinki zaczną się na dobre rozrastać to zmniejszę ilość kamieni :wink: , może na zdjęciu tak sie wydaje , że kamienie są strasznie do roślin "przylepione" , ale tak strasznie znowu nie jest :lol: . W środku skalniaka są kawały darni :wink: . Mam nadzieję , że nie będzie się osuwał... :cry: . Choć już go poprawiałem... , ale jak nie było przez połowę kamini , wtedy ziemia spływała , a teraz się trzyma..
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Don Arturo, chwalę Cię głośno za świetne, nocne foty!
Zielona ściana, jak tło - wydobywa i podkreśla urodę kwiatów.
Doskonale pomyślana i wykonana kompozycja.

Obrazek

Nalewki słuchaj, jak mądrzejszej siostry.
A, żeby się zorientować w prawidłowej budowie skalniaka, może warto zajrzeć tu:

http://www.alpines.home.pl/pub/art_skalniak_ht.htm

Sklaniak to nie tylko rośliny i kamienie ale i statyka, odwodnienie i stabilność konstrukcji ! :lol:
Cmokasy, wierzę, że przebudujesz dobrze. :P
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”