Mój ogródek - cilla77
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Niedawno wróciłam z działeczki - napikowałam się dziś cyni, astrów, turków jak szalona! Nasiało się wiosną, nakupowało cudeniek ale teraz trzeba było coś z tym zrobic
Mogłabym śmiało pójśc z ta ilością na stragany
Zrobiłam też troszkę nowych fotek i w końcu zobaczyłam co się kryje w gniazdku uwitym przez parę szpaków w mojej choince
Daisy zmartwiłas mnie tym Elmshornem bo kupowałam od Florpaku i wiem że to raczej firma ciesząca się dobra opinią. Ich Nina to Nina, Chopin to Chopin.
Mój eElmshorn mierzył w kwietniu 15 cm kikutki a teraz to kawał krzaczka również z wiązkami pączków. Wg A Choduna Elmshorn ma intensywny zapach a Twój tez go nie ma?????????? Może ktoś jeszcze ma Elmshorna?

Nowy nabytek NN

Kilkuletnia róża NN - niestety kwitnie tylko raz

Hortensja Anabelle - w tym roku chyba znowu większa

Mówię na nią "Grzesiowa róża" - to różyczka pnąca od Grzegorza B - pięknie rośnie ale nie wiemy co to za jedna
!

Lidlowy Diamond Imperial - hmmm ale wygląda na coś innego

Pęcherznice "Diabolo"posadzone w zeszłym roku rosną jak oszalałe!

Winogronko a u stóp Zawilce

Przekwitająca Sutters Gold - Haniu rzeczywiście warto ją miec

Oto dwie róże NN, które nie kwitły latami, porzucone przez mnie
ale w tym roku....

Gniazdo szpaków w choince

Zrobiłam też troszkę nowych fotek i w końcu zobaczyłam co się kryje w gniazdku uwitym przez parę szpaków w mojej choince

Daisy zmartwiłas mnie tym Elmshornem bo kupowałam od Florpaku i wiem że to raczej firma ciesząca się dobra opinią. Ich Nina to Nina, Chopin to Chopin.

Nowy nabytek NN

Kilkuletnia róża NN - niestety kwitnie tylko raz

Hortensja Anabelle - w tym roku chyba znowu większa

Mówię na nią "Grzesiowa róża" - to różyczka pnąca od Grzegorza B - pięknie rośnie ale nie wiemy co to za jedna

Lidlowy Diamond Imperial - hmmm ale wygląda na coś innego

Pęcherznice "Diabolo"posadzone w zeszłym roku rosną jak oszalałe!

Winogronko a u stóp Zawilce

Przekwitająca Sutters Gold - Haniu rzeczywiście warto ją miec

Oto dwie róże NN, które nie kwitły latami, porzucone przez mnie

Gniazdo szpaków w choince

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu, warto, warto mieć Sutter's
Złapałam się na ty, że oblądając Twoją, az się położyłam przed monitorem
!
A on przecież nie przesyła zapachu
Hihihihihi, a Diamond Imperial, to odwrotność mojej
"Winchester Cathedral" z allegro

Ale może inny "Diament", mniej imperialny, Ci podpasuje ?
http://www.helpmefind.com/rose/roses.pH ... ARCH&tab=1

Złapałam się na ty, że oblądając Twoją, az się położyłam przed monitorem

A on przecież nie przesyła zapachu

Hihihihihi, a Diamond Imperial, to odwrotność mojej
"Winchester Cathedral" z allegro

Ale może inny "Diament", mniej imperialny, Ci podpasuje ?
http://www.helpmefind.com/rose/roses.pH ... ARCH&tab=1
Kasiu działka znowu tętni życiem i pomyśleć, że nie tak dawno zimowa sceneria gościła. Ten czas gna jak szalony, wiosna u Ciebie wspaniała tego roku. Kompozycje kwiatowe urzekają doborem barw i formą. Wiesz ekstra prezentują się naparstnice w Twoich kompozycjach, ale jak sięgam pamięcią to stwierdzam, że wszystkie Twoje ogrodowe aranżacje wydają się tak przemyślane i dobrane, że tylko pokłon do ziemi się należy, za umiejętność łączenia piękna i karmienia nim chętnych, których na pewno nie zabraknie.
Kasiu widzę, że zaczełaś na poważnie przygodę z różami, masz już wspaniałą kolekcję wspaniałych róż, które zachwycają barwnym widokiem i pewnie zapachem, który możemy sobie tylko wyobrazić.
Pęcherznice już takie duże
. Moja rośnie w ślimaczym tempie
, pewnie dlatego, że jest posadzona pod drzewem, ale niestety musi sobie poradzić, bo musi tam pozostać.
Oczko wspaniałe, ta rozrośnięta funkia świetnie się spaja z całością, bardzo dobrze, że masz je w roślinach, wówczas zbiornik nabiera wyrazu. Mi bardziej odpowiadają oczka w takim "zielonym" stylu niż surowym kamienistym, choć nie ma co ukrywać, że też jest ładny, ale każdy ma swoje upodobania, które bardziej faworyzuje.
Kasiu cieszę się niezmiernie, że róża rośnie i jest już taka duża. Miejmy nadzieję, że w przyszłym roku zakwitnie. U mnie już od kilku dni zaczyna kwitnąć, prezentuje się fantastycznie.
Mam jeszcze dobrą wiadomość. Wszystkie dary serca od Ciebie się przyjeły
i rosną. Rośliny to mocne bestie
Widoki ogólne są wspaniałe, jak z kolorowego czasopisma, piękne miejsce stworzyłaś/tworzysz, tylko gratulować i życzyć dalszych sukcesów.
Pozdrówki
Kasiu widzę, że zaczełaś na poważnie przygodę z różami, masz już wspaniałą kolekcję wspaniałych róż, które zachwycają barwnym widokiem i pewnie zapachem, który możemy sobie tylko wyobrazić.
Pęcherznice już takie duże

Oczko wspaniałe, ta rozrośnięta funkia świetnie się spaja z całością, bardzo dobrze, że masz je w roślinach, wówczas zbiornik nabiera wyrazu. Mi bardziej odpowiadają oczka w takim "zielonym" stylu niż surowym kamienistym, choć nie ma co ukrywać, że też jest ładny, ale każdy ma swoje upodobania, które bardziej faworyzuje.
Kasiu cieszę się niezmiernie, że róża rośnie i jest już taka duża. Miejmy nadzieję, że w przyszłym roku zakwitnie. U mnie już od kilku dni zaczyna kwitnąć, prezentuje się fantastycznie.
Mam jeszcze dobrą wiadomość. Wszystkie dary serca od Ciebie się przyjeły

Widoki ogólne są wspaniałe, jak z kolorowego czasopisma, piękne miejsce stworzyłaś/tworzysz, tylko gratulować i życzyć dalszych sukcesów.
Pozdrówki

-
Nie Daisy, to niska róża rabatowa na 100%. Elmshorny kupiłam (Florpak) dwie sztuki z gołymi gorzonkami. Rosną niesamowicie szybko, raczej mają matowe jaśniejsze liście. Ah nie daje mi spokoju i czuje się trochę oszukana
A może te pierwsze kwiaty tak wyglądają?

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
Kasiu a mój Warwick Castle też nie jest sobą, choć niby z firmy różanej:).
A z tymi zapachami to subiektywizm pełen, kiedy szukałam Pilgrima to czytałam na forach, ze to róża o cudownym zapachu. Co tam kto lubi, dla mnie cudowny nie jest owszem ciekawy, ale żeby tam zachwyt, a już opisy, że róża pachnie pieprzem i mięta tjaaa no tak
A z tymi zapachami to subiektywizm pełen, kiedy szukałam Pilgrima to czytałam na forach, ze to róża o cudownym zapachu. Co tam kto lubi, dla mnie cudowny nie jest owszem ciekawy, ale żeby tam zachwyt, a już opisy, że róża pachnie pieprzem i mięta tjaaa no tak

Edyta
-
Ostatnio na forum bywam coraz rzadziej, nad czym ubolewam
Niestety tak to czasem bywa, kiedy człowieka zawieruchy życiowe nachodzą i wszystko się zawala
Ale co tam - jest weekend - uciekam jutro z miasta, od pracy - jadę na działkę - będę pracować czyli jednym słowem odpoczywać!
Haniu oj warto, warto miec też różę! A w moim ogrodzie nie jedna jeszcze taka niespodzianka
Grzesiu tak, czas pędzi jak szalony, nawet dobrze się człowiek wiosną nie nacieszył a tu lipiec za pasem! Bardzo przyjemnie mi czytać Twoje słowa - dziękuje za słowa uznania
Moje kompozycje w ogrodzie są zupełnie spontaniczne, tak naprawdę nie są zupełnie przemyslane. To raczej efekt corocznych doświadczeń, wysianych nowosci, wciskanych nabytków, przechodzonych miłości ogrodowych (hortensje-róże), które powodują że ogród co roku jest inny! A moje oczko - hmmm jestem z niego dumna - zrobiłam je zupełnie sama i co najważniejsze jest w nim życie - są żabki, robalki i ukochane lilie! O pęcherznice się nie martw - w pewnym momencie zaskoczą
Różyczka ma się dobrze
Priam, moja hortensja Anabelle ma ok 7-8 lat i w tej chwili jest mojego wzrostu ok 170cm
Jestem z niej bardzo dumna i myslę że tajemnica jej urody tkwi w corocznym jesiennym przycinaniu jej o połowę
Daisy dziękuje za pomoc z Elmshornem. Niestetety mam jednak inne cudeńko, które z 15 cm ma już metr, pusciło 2 kwiaty i rosnie dalej! Czas chyba rozwiąże tę zagadkę

Haniu oj warto, warto miec też różę! A w moim ogrodzie nie jedna jeszcze taka niespodzianka

Grzesiu tak, czas pędzi jak szalony, nawet dobrze się człowiek wiosną nie nacieszył a tu lipiec za pasem! Bardzo przyjemnie mi czytać Twoje słowa - dziękuje za słowa uznania

Moje kompozycje w ogrodzie są zupełnie spontaniczne, tak naprawdę nie są zupełnie przemyslane. To raczej efekt corocznych doświadczeń, wysianych nowosci, wciskanych nabytków, przechodzonych miłości ogrodowych (hortensje-róże), które powodują że ogród co roku jest inny! A moje oczko - hmmm jestem z niego dumna - zrobiłam je zupełnie sama i co najważniejsze jest w nim życie - są żabki, robalki i ukochane lilie! O pęcherznice się nie martw - w pewnym momencie zaskoczą

Priam, moja hortensja Anabelle ma ok 7-8 lat i w tej chwili jest mojego wzrostu ok 170cm

Daisy dziękuje za pomoc z Elmshornem. Niestetety mam jednak inne cudeńko, które z 15 cm ma już metr, pusciło 2 kwiaty i rosnie dalej! Czas chyba rozwiąże tę zagadkę

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
-
Wczoraj dowiedziałam się że jestem szczęśliwą posiadaczką róży Westerland - jednak te zakupy marketowe sa pełne niespodzianek!
Oto co z wiosennej wiązanki gołokorzennych 4 pędów wysrosło

NN cudeńko z Lidla - pięknie pachnie!

Rosa de Rehst

Chrysler Imperial - cudo z "lidlowych kikutków"

Hortensja ogrodowa Blue Bird

Hortensja Anabelle

Moje lilie

Wkrótce zakwitną moje ulubione floksy!

Charles Austin w towarzystwie lawendy i firletki

Fisherman Friends

Hortensja bukietowa Kyushu (drugi rok) przerobiona na drzewko

Róża miniaturka

Hortensja dębolistna

Graham Thomas i Nina Weibull

Niestety trawka po upałach wygląda kiepsko

Oto co z wiosennej wiązanki gołokorzennych 4 pędów wysrosło

NN cudeńko z Lidla - pięknie pachnie!

Rosa de Rehst

Chrysler Imperial - cudo z "lidlowych kikutków"

Hortensja ogrodowa Blue Bird

Hortensja Anabelle

Moje lilie

Wkrótce zakwitną moje ulubione floksy!

Charles Austin w towarzystwie lawendy i firletki

Fisherman Friends

Hortensja bukietowa Kyushu (drugi rok) przerobiona na drzewko

Róża miniaturka

Hortensja dębolistna

Graham Thomas i Nina Weibull

Niestety trawka po upałach wygląda kiepsko

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu, na bieżąco oglądam i podziwiam nowe rośliny , zakwitające kolejno kwiaty i piękne krzewy u Ciebie. Hortensja drzewiasta to dla mnie absolutna faworytka, m. in. z uwagi na pokrój, ilość kwiatów i wielkość krzewu. Ile lat ją masz? Czy rośnie w pełnym słońcu? Jaka jest obecnie jej wysokość? Czy ją wiosną przycinasz? - Napisz mi , proszę .Niedawno kupiłam niewielki krzew" Anabelle" i chciałabym , by rósł tak pięknie , jak Twój.