Dala - mój piękny ogród cz.3
Dzisiaj pogoda bez zmian - dość zimno i wietrznie, ale na szczęście w dzień nie pada.
Pelagio,
takich glinianych garnków z kwiatami mam więcej - znalazłam je w piwnicy mojego domu, muszą być bardzo stare. Dawniej kiszono w nich kapustę i ogórki, ja traktuję je jako donice, ale jesienią w mniejszym też robię ogórki małosolne.
Oto kilka widoczków z piwoniami, którymi się zupełnie nie nacieszyłam, bo w pełni ich kwitnienia akurat padały deszcze. Teraz są już nieco sfatygowane, ale wciąż wyglądają pięknie...

Pelagio,
takich glinianych garnków z kwiatami mam więcej - znalazłam je w piwnicy mojego domu, muszą być bardzo stare. Dawniej kiszono w nich kapustę i ogórki, ja traktuję je jako donice, ale jesienią w mniejszym też robię ogórki małosolne.
Oto kilka widoczków z piwoniami, którymi się zupełnie nie nacieszyłam, bo w pełni ich kwitnienia akurat padały deszcze. Teraz są już nieco sfatygowane, ale wciąż wyglądają pięknie...

Piękna ta rabata. Za hostami rosną liliowce? A przy drzewie? Już widzę jak zakwitną

Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Krzysiu,
dziękuję - szkoda tylko, ze deszcz nie pozwolił piwonio pokazać ich całego piękna.
Aszko,
wystarczy, wystarczy tego deszczu, ale wciąż popaduje...
Alu, Agnieszko, Cynthio, Alinko,
Ta rabata ma dwa lata, ale dopiero w tym roku zaczyna wyglądać jako-tako.
Dookoła rosną hosty - jest ich ok. 20 w kilkunasty odmianach. Drugi rząd tworzą liliowce, a przy pniu jabłoni rosną bodziszki i kokoryczka. Po jabłoni pnie się hortensja.
Wczesną wiosną rabatę rozświetlają narcyzy i tulipany, niedawno skończyły pierwsze kwitnienie bodziszki, kwitnie hortensja pnąca, a zaczynają kwitnąć niektóre hosty.
W lipcu mam festiwal kwitnienia liliowców -ok. 20 odmian.
dziękuję - szkoda tylko, ze deszcz nie pozwolił piwonio pokazać ich całego piękna.
Aszko,
wystarczy, wystarczy tego deszczu, ale wciąż popaduje...
Alu, Agnieszko, Cynthio, Alinko,
Ta rabata ma dwa lata, ale dopiero w tym roku zaczyna wyglądać jako-tako.
Dookoła rosną hosty - jest ich ok. 20 w kilkunasty odmianach. Drugi rząd tworzą liliowce, a przy pniu jabłoni rosną bodziszki i kokoryczka. Po jabłoni pnie się hortensja.
Wczesną wiosną rabatę rozświetlają narcyzy i tulipany, niedawno skończyły pierwsze kwitnienie bodziszki, kwitnie hortensja pnąca, a zaczynają kwitnąć niektóre hosty.
W lipcu mam festiwal kwitnienia liliowców -ok. 20 odmian.
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
"Przez niemieckich właścicieli" tzn. w czasach, kiedy śląsk był niemiecki? Czyli ten winogron ma ponad 60 lat? 

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz