Pellu na ostatnim zdjęciu z zakupów jest dyptam jesionolistny - ma kwitnąć na różowo.
Białego mam od kilku lat i dopatrzyłam się sieweczki.Dobrze , że mąż w kwiatkach nie odchwaszcza
Nie wiem co to za roślinka na przedostatnim , zakupowym zdjęciu.
Nie znam nazwy też tej biało kwitnącej roślinki.Nie jest to rogownica.
Olu. A te siewki to czy nie jest przypadkiem wilczomlecz który się sieje przeciwko nornicom - nie pamiętam jego nazwy gatunkowej, podobnie wyglądają jedo siewki.
A zakupów ostatnich to Ci zazdroszczę. Same rarytasy. I bez przerwy pokazujesz rarytasy ogródkowe. Czemu tak dużo - stale wydłuża mi się lista chciejstw.
Olu, wchodząc do Ciebie az sie boję co nowego kupiłaś nie dlatego ze ci zazdraszczam ale tez mam takie chciejstwo, juz planuję itp. u mnie maki juz maja ale malutkie pączki a u Ciebie wiosnawidać wcześniej zagosciła, byłas grzeczna
Moje maki są wystawione na pełne słońce i chyba dlatego zakwitły.
A grzeczna to ja zawsze jestem
Krysiu masz rację , teraz sobie przypomniałam , że jesienią dostałam od znajomej nasiona tego wilczomlecza.
Odcięła mi cały owocostan i ja sobie wysiałam do doniczki.
W tym roku zrobię eksperyment z dyptamem i pluskwicą .
Witaj Olu długo mnie u Ciebie nie było .Sporo nowych zdobyczy .Oglądałam hosty zdjęcia z 30.IV godz. 23.25.
Bardzo mi się podobają na zdj, 3,3,7 .Tych chyba nie mam .
Piękna wystawa tulipanów ,ale tam kolorowo
Witaj olu , ale piękne roślinki pokazałaś. Piękną masz kalinę koralową , ma tyle białych kul . Uwielbiam ten krzew . Moja dopiero w tym roku kupiona ma może z 5 kulek.
W przerwie między jedną a drugą chmurą poleciałam na działkę.
Wsadziłam kilka nowych nabytków do gruntu lub większych doniczek.
Jeszcze nie wszystko jest zagospodarowane.
Zaczyna kwitnąć kamasja i wychodzą dalie .Za równe te posadzone do donic jak te bezpośrednio w gruncie.