Andzin sen - ogród początki....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo się cieszę, że Ci się podoba Kasiu... a ta śmieszna roślinka to kaktus jakiś czy sukulent, który spadł z okna i trzeba było z nim coś zrobić, więc wetknęłam go w"tymczasem" w ziemię :lol: i okazało się, że mu to służy :!: ale na zimę wykopie go do doniczki, bo obawiam się, że juz przymrozków może nie przeżyć.
A może między zimowitami "powtykaj" teraz krokusy i inne wiosenne?? na wiosnę zrobi się nowe kolorowe poletko? albo bratki... :?:
aha... słoneczniki mam już ze zbieranych nasion, jeśli ptaszki coś mi więcej zostawią to mogę Ci wysłać nasiona.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46

Post »

Andzia1 pisze:
a oto moje słoneczniki....
Obrazek
nie wiem, co mój stary na to powie, bo się w tym cudzie zakochałam. no cóż za kolor, Panie Dzieju :!: :!: :!: :shock: ;:154

niezła robota przy skalniaku - fajne kamulce, a cieżar pewnie adekwatny do ich urody? ;) za to, jak roślinki się rozrosną, to dopiero będzie widok, godzien wszelkich wysiłków!

a wracając do tarasu, to już nieważne, kto impregnował deski - chodzi o schemat - "jedna deska - jeden browar", już sobie wyobrażam, jaaak wielki by mi mój chłopina budował i jak długo by to trwało... :twisted: ;:112 ;:112 ;:10 :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 11:05

Post »

Aniu - jeśli będziesz mieć nadmiar nasionek to chętnie je przyjmę :)
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko... wszystko zależy od motywacji... :;230 a my kobiety już wiemy jak motywowac....
Zbiorę nasiona tych słoneczników i na pewno będzie się czym podzielić. Sama byłam zaskoczona, że z zebranych nasionek takie mi jeszcze wyrosły, a najfajniejsze jest to, że częśc z nich wyrosła jako miniaturki, kwiatek o średnicy max 4-6 cm :!: cudne...
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Andziu-kiedy sadziłaś zimowity,że już kwitną? To te od Xipe?Kolor słonecznika powalający,a "sen wariata" nie taki wariacki,widzisz,że wielu już Ci się udało zrobić.
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Aniu zapowiada się śliczny skalniak ;:63 Słoneczniki mają cudny kolorek :roll: :roll: No i jestem pod wrażeniem zakupów :shock: :roll:
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, zimowity od Xipe sadziłam zaraz po 20 sierpnia, w tej chwili kwitną tak cudnie, że stoję na tarasie i ciągle sobie na nie patrze. Niektóre dodatkowo pięknie pachną :!:

Ania.1 mam nadzieje, że uda mi się skończyć skalniak do zimy, bo jakos moja siła robocza padła ostatnio, jednak te kamulce sporo ważą. Mój M ponaciągał sobie ścięgna bidulek i i cierpi teraz.
I dziękuje bardzo za miłe słowa wszystkim zaglądającym!
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andziu-koniecznie poproszę o zdjęcie kwitnących zimowitów, mój był sadzony 30 sierpnia i dopiero kły pokazuje.Piszesz,że niektóre pachną,czyli,że masz różne te zimowity?Biały też?Truskawki pnące na zimę trzeba tylko wkopać,najlepiej w piasek i przykryć liśćmi.
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, mam kilka odmian zimowitów, białe też. Obiecuję solennie, że jutro zamieszczę w miarę dokładne zdjęcia :lol: W przyszłym roku chyba właśnie posadzę je w kilkudniowych odstępach, żeby dłużej cieszyły oczy...
A co do truskawek i innych rzeczy do przechowywania... to mimo posiadania 30 arowej działki nie mam przygotowanego jeszcze miejsca na tzw przechowalnię, ale muszę chyba zadać syneczkowi jakąś karę i przekopie mi kawałek ziemi pod to :twisted:
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Mona74
100p
100p
Od: 7 cze 2009, o 21:13

Post »

jakie słoneczniki :shock: , skąd ten kolor???

Zimowity dopiero rozpoznaję, ale jak kwitną późno i pachną - to muszę spróbować w przyszłym roku!
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mona74 pisze:jakie słoneczniki :shock: , skąd ten kolor???

Zimowity dopiero rozpoznaję, ale jak kwitną późno i pachną - to muszę spróbować w przyszłym roku!
Dwa lata temu kupiłam nasiona ozdobnych słoneczników, jakąś mieszankę. Kiedy zakwitły zebrałam z najciemniejszych nasiona, wysiałam na wiosne byle jak i byle gdzie :lol: a one się odwdzięczyły. W tym roku też zbiorę nasionka.
A to mini-słoneczniki już w wazonie:
Obrazek
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andziu-bardzo wdzięczna mieszanka i pewno długo stoją w wazonie?Na słoneczniki jak sama nazwa wskazuje w cienistym Podwórkowym nie mogę sobie pozwolić.
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No widzisz Ewo jak to jest... ja cierpię natomiast na całkowity niemal brak cienia, więc nie mogę posadzić np. host czy bluszczy, które mi się podobają.
Muszę czym prędzej nasadzić szybko rosnących drzew, żeby stworzyć więcej cienia.
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OTo sesja zdjęciowa zimowitów :lol: Zdjęcia kiepskie, bo (powtarzam się) robione telefonem :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

na koniec kaktus niezidentyfikowany, który kiedyś spadł z okna i znalazł swoje miejsce na skalniaku, dzisiaj go wysadzam do doniczki, żeby przezimował a wiosną wróci na swoje miejsce bo fajnie to wygląda...
Obrazek
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Bogdan Sz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 10:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Ogród

Post »

Przebiegłem się po Twojej dzialce fajnie popatrzec na historję powstawania twojego ogrodu,a i miło posiedzieć na tarasie tylko szkoda że tak daleko jestem wręcz miłośnikiem bitwy pod Grunwaldem.Skalniak zapowiada się okazale jakieś rozchodniki mam jeśli Cę interesują mogę podesłać,trochę nasion jeżówki i może coś z jednorocznych.Będę przesadzał małe sadzonki trytomy i arum italikum,cesarskie drzewko wielkości 20-30cm jeśli coś Ci odpowiada napisz pozdrawiam ;:8
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”