Ogródek Magdy :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Masz wspaniałe maki, kolor kwiatów rewelacja i wydaj się być całkiem spore :D :lol: :lol: :lol: :wink:
magdala

Post »

No właśnie ,te maki ,te piwonie....Jutro miałabym czas ,żeby zobaczyc kolejne kwiaty ,ale jutro nie będzie środka lokomocji :( ,a działka za daleko nawet na rower.....
Już obsesyjnie myślę ,co mnie omija ,jakie widoki nie są mi dane w moim ogrodzie :cry:
Magda.
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Uszy do góry Madziu, pewnie jak pojedziesz dzień czy dwa później to będzie jeszcze piękniej. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie jutro ponoć ma być więcej słońca, więc mam nadzieję, że do Twojego miasta też zawita, mimo, że ma trochę dalej. ;-)
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00

Post »

Witaj Magdo :) . Z przyjemnościa zwiedziłam Twój ogród. Kalina cudna. Ja niestety swoja ścięłam, bo nie mogłam sobie poradzić z czarnymi mszycami, które ja dosłownie zjadały. Bardzo mi sie podoba Twój ogród, śliczne maki, juz sobie wyobrażam jak bedą wygladać rozkwitajace piwonie. W przyszłym roku zastosuje Twoje metody nawożenia, może i moje okryją się taka ilościa paków? A właściwie dziś jeszcze wstąpię do ogrodnika po ten preparat do posypania w okresie pąków, bo dwie piwonie jeszcze nie zakwitły. Ogromną radość sprawiły mi zdjęcia Twojego Tofika. Przez 13 lat miałam sukę posokowca bawarskiego, też czerwień jelenia. Byłam do niej bardzo przywiązana i do dziś mi pozostał sentyment do posokowców. Bardzo miło prowadzisz swój wątek i chętnie będę zaglądać.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Witaj Magdo,
nareszcie trafiłam do Ciebie :lol: . Ogród masz piękny. Kalina mnie zauroczyła, bez pachniał nawet u mnie w pokoju :wink: , mokry nos Twojego psa poczułam na swoim policzku :wink: i wszystko byłoby pięknie, gdyby nie MAKI :shock: . No po prostu prześladują mnie... Gdzie nie zajrzę, tam maki. I nie mamk nic przeciw nim, nie myśl tak sobie, ja po prostu jestem w nich zakochana :oops: . Nie wiem czemu ale niegdy nie myślałam o tym, żeby je posadzić, dopiero gdy trafiłam na forum mnie urzekły. W pogoni za makami dokonałam pewnego "niegodziwego" czynu :wink: ale o tym już pisałam u gorzaty76.
Magda pozdrawiam serdecznie i będę wpadać częściej :lol:
Miłego popołudnia życzę :lol: :lol: :lol: (i bez deszczowego weekendu :wink: )
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

cześć Magda, mam pytanie jak Twoje siewki laurowiśni? Mi jedna pada i nie wiem czemu. Na wszelki wypadek zrobiłam jej reanimację w ziemi z nawozem, ale nie wiem czy coś z tego będzie. Jak o nie dbasz? :?
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
magdala

Post »

Basiu-też je dzisiaj oglądałam i mam to samo ,niby jeszcze nie padły ,ale chyba ze wzrostem nie będzie tak łatwo :(
Może łatwo wykiełkowały ,ale teraz to utrzymaj ! A jak inne sierotki roślinne?
Magda.
magdala

Post »

Bogusia2 pisze: Ogromną radość sprawiły mi zdjęcia Twojego Tofika. Przez 13 lat miałam sukę posokowca bawarskiego, też czerwień jelenia. Byłam do niej bardzo przywiązana i do dziś mi pozostał sentyment do posokowców.
Bogusiu :D :) Bardzo cieszę się z Twoich odwiedzin. Smutne jest to ,że psiaki żyją tak krótko. Mój ma już prawie 7 lat i zaczynam o tym mysleć, a poprzedniego psa mieliśmy 16 lat (kundelka).
Posokowce muszą mieć coś w sobie ,bo jak Tofi miał ok. 5 miesięcy szłam ulicą ,a tu nagle facet zatrzymuje samochód i leci w moją stronę krzycząc "No, muszę ucałować ... !" :o :o :o Ja zdębiałam ,a on leciał do psa ,bo tez oczywiście miał starszawego posokowca w domu :wink: Ot ,co !
A czy potem miałaś innego psa?
Moja kalina w tym roku nie ma robali ,ale rzeczywiście często miewała te czarne coś(nawet nie wiedziałam ,że to mszyce.)
A jutro, mimo zimnej pogody ,pojadę chociaż zobaczyć moje kwiaty , bo maki piękne ,ale jak to maki -dość chwilowe :wink:
Magda.
magdala

Post »

:D :D Makowa Gosiu Gohno- witaj u mnie ! Ja od zawsze kochałam maki (te polne bukiety..!)ale bardzo martwiło mnie tak szybkie opadanie płatków :( Dlatego ,jak tylko dowiedziałam sie o istnieniu maku orientalnego -wiedziałam ,że to będzie to.
Jutro koniecznie wpadnę na działkę ,bo kwiatów pewnie już z dziesięć!!
Czytałam o porwaniu w makowej rodzinie -jesteś rozgrzeszona :wink: :wink:
Magda.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Teraz moja wirtualna wycieczka na Pomorze :wink:
Chwilkę to trwało, bo i jest co podziwiać :)
Wiem, że nie wypada, ale tych piwoni to tak Ci zazdroszczę...że nie wiem... :lol:
Maków zresztą też... :wink:
Kalinę dopiero odkrywam, ze względu na kurczące się w zastraszającym tempie miejsce, kupiłam taką małą, krzaczorek po prostu półmetrowy :wink: no i ciekawa jestem bardzo, co z niej wyrośnie. Póki co, jest bardzo ładną, liściastą... kulką :lol: ( w przeciwieństwie do bukszpanu, który długo jeszcze kulką nie będzie :( )
Hortensja pnąca u mnie rośnie całkiem przyzwoicie, kwitła już w drugim roku :) , może ta twoja jest po prostu gwiazdą i chciała mieć efektowne "wejście" :wink:
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Również jestem ciekawa jak laurowiśnie - może jakieś pstry pstryk i popatrzymy co urosło :wink:
magdala

Post »

Mał....gorzato :D :D witaj w moich "zielonych progach"!
Kalina w ogóle poza kwitnieniem staje się takim zwyczajnym zielonym krzakiem ,ale te kwiaty uwielbiam !Chyba dlatego kupiłam w tym roku dwie hortensje Anabelle,które też mają białe kuliste kwiaty i będą kwitły całe lato (a pąków mają mnóstwo!).
Jutro mam nadzieję ujrzeć w końcu kwiaty moich piwonii :)
Zyczę ,aby te niesamowite prognozy stały się faktem i żebyśmy szukały cienia przed upalnym słońcem w ten długi weekend... ;:3 ;:3 ;:3 ;:3

Magda.
magdala

Post »

111agnieszka pisze:Również jestem ciekawa jak laurowiśnie - może jakieś pstry pstryk i popatrzymy co urosło :wink:
Aga- :D no więc chyba nie będzie tak łatwo .. Siewki nie wypuszczają nowych listków i coś jakby tak straciły połysk na liściach. Jak by je lepiej ukorzenić ??

Bo one mają taki korzoneczek prosto z nasionka - bez tych bocznych nitek . Przyznam się ,ze moje stoją jeszcze w tej ciężkiej ziemi ogrodowej ,Basia swoje posadziła do lepszej ziemi . A może by tak w ukorzeniaczu zamoczyć?
Magda.
magdala

Post »

Czy ktoś mi powie co ma oznaczać ta ikonka .... ;:158 ???? Bo ja ni w ząb nie rozumiem ...
Magda.
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00

Post »

Witaj Magdo pytałaś czy mam psa. Mam :D! Sunię Kaję i kocurka Filipa. Życzmy sobie bezdeszczowej pogody na weekend.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”