One pomogły mnie, teraz ja spłacam dług wdzięczności. Limona

ODPOWIEDZ
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyny swego czasu takie podpórki kupiłam w Obi. Może tam warto sprawdzić.
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paulinka Z pisze:Ryje jak dzika świnia w tym orchidsklepiku i nie mogę znaleźć tych podpórek:( HELP ME!
wysłałam Ci namiar z allegro na PW
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 01:54

Post »

Paulinko, w życiu tak bywa, że jak się chce coś natychmiast, to nie ma takiej opcji aby było, a jak się nie chce lub stanęło się na rzęsach, żeby to zdobyć i już się ma, to zwykle gdzie nie spojrzysz, tam to widzisz.
Ostatnio, kiedy pojechałam do LM dokupić kilka sztuk, nabiegałam się po całym dziale ogrodniczym i w końcu już miałam wyjść ale podeszłam do sprzedawcy i wskazał mi je - były na wysokości wzroku ale w miejscu, gdzie za skarby świata bym się tych podpórek nie spodziewała. Nie cierpię tego sklepu, nie wiem jak u Was ale tu w Łodzi, wszystko na tym dziale jest, nazwałabym to "wędrujące" - dziś ziemia do kwiatów leży pod tym stołem a jutro ta sama ziemia znajduje się o cztery wystawki kwiatowe dalej. Ech.
Takie paliki widziałam w wielu miejscach, m.in. w Obi. Były tam też takie z motylkami, dwa razy krótsze i dwa razy droższe :?
Natomiast te, które mi najbardziej przypasowały (różowy na zdjęciu z czterema zaczepami) kupiłam w małym osiedlowym Carrefour.
Musisz się porozglądać a jak nie to zawsze można kupić na Allegro, dojdą tylko koszty przesyłki bo ceny mają takie jak w sklepach, nic taniej.

Aniu wypad jednodniowy ale jak fajnie oderwać się od codzienności.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Paulinka Z
200p
200p
Od: 13 cze 2009, o 17:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W LM pytałam sprzedawce...ale te wskazane przez niego nie było tymi które chciałam.
Ma allegro wreszcie znalazłam... A obi chyba nie ma w Poznaniu, w necie nie mogę znaleźć adresu sklepu.
JESTEM NA DOBREJ DRODZE:)
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2009, o 14:28

Post »

Justyna, wypad był miły.My tak żyjemy między W-wą a Toruniem :wink:

Paulinka, naprawdę w Poznaniu nie ma OBI? To całe szczęście,że znalazłaś na allegro.Ale jak będzie jakaś wystawa, to szukaj u Manuela - On ma inne, niż wszyscy :D
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

W Poznaniu faktycznie nie ma ale jest blisko bo w Swarzędzu na Poznańskiej 4a.
Jak Cię znam to choćbyś miała te podpórki z piekła wykopać, to i tak dopniesz swego. Powodzenia.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Paulinka Z
200p
200p

Post »

Anaka kobieto oszaleje zupełnie...ON ma inne niż wszystkie?
Żarty żartami ale tak mi się strasznie spodobały te podpórki że opętała mnie mania prześladowcza...Jutro zrobię jeszcze jedno podejście a jak nie wyjdzie to zamawiam na allegro.
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Spróbuj jeszcze poszukać u Tomaszewskiego, w Carrefour Tomaszewski wstawia kwiaty i te podpórki były ometkowane że to od niego ale z tego co się orientuję to Tomaszewski wstawia kwiaty do wielu marketów nie tylko Carrefour bo i Tesco też na pewno i inne.

Edit: Właśnie w Poznaniu wynalazłam, że ma on swój firmowy salon sprzedaży roślin doniczkowych: Poznań ul. Strzeszyńska 34
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Paulinka Z
200p
200p

Post »

Tylko że ten salon chyba niedawno zlikwidowali, była wielka wyprzedaż o której się dowiedziałam oczywiście po fakcie...
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulinka, jutro zrobię foto i zobaczysz czy ci się podobają :D
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Aniu, wstaw to foto u mnie w wątku, ja też chętnie zerknę bo uwielbiam takie "pierdółki"
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ok. Może zajrzyjcie do moich storczyków to tam wstawię :wink:
Justyna, będę miała dla Ciebie te podpórki........................ :D
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Ja się boję do Twoich storczyków zaglądać... potem pół nocy nie śpię bo mnie mamią swym urokiem ;:113
Pędzę do Ciebie poczytać co się dzieje.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zawsze odwiedziny są miłe.............. ;:97
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Moja 'Zośka' zakwitła!!! Pisałam wcześniej, że jak to zrobi będę w siódmym niebie, więc jestem!
Ta sama 'Zośka', którą prezentowałam już wcześniej tutaj, już nie można powiedzieć, że jest szalona, ona zwyczajnie wpadła w jakiś amok. Otwiera swe pąki, już ma całkiem rozwinięte dwa kwiatuszki; na kwitnącej łodydze tworzy rozgałęzienia; młody listek podrósł, że nie trzeba z lupą go szukać; kolejny pędzik pnie się w górę.

Obrazek
To zadziwiające - kwiaty są znów kompletnie inaczej wybarwione - to już trzecia wersja kolorystyczna w wydaniu tej samej rośliny. I przypomniała mi, że pachnie. Jak dla mnie, na szczęście nie czuć jej w całym pokoju - trzeba nos do niej zbliżyć a zapach jest raczej ciężki, troszkę duszący, osobiście wolę delikatniejsze pachnidła.

Zośka z rozgałęzieniem, na którym już widać małe pączki:
Obrazek

I jeszcze widok na młody listeczek i jeszcze młodszy pędzik:
Obrazek

Moją wielką dumę i radość przyćmiewa fakt, że przez to, że tak bardzo dużo na raz dźwiga ta wdzięczna roślinka, marnieją jej dolne listki - nie usychają, tylko się marszczą. Obłożyłam ją sphagnum, zobaczymy czy to jej pomoże.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”