Dalu, Coraz piękniejsze to Twoje wrzosowisko a ile się przy nim napracowałaś.
Dorzucę i ja trochę żółtego dla podniesienia ducha i życzę Ci słonecznych snów.
u mnie dziś jest słoneczko, ale póki co mroźno.. ... mam nadzieję, że do soboty wszystko troche podeschnie.. i będę mogła z młoim młodym podejść i cos porobić..
a co do wrzosowiska to super sprawa... :) .. u mnie szykuje się takie małe miejsce po wycięciu śliwki i jakiegos tam jeszcze drzewa i może tam bym i ja zrobiła... ??? a tylko mam pytanko czy te wrzosy mogę posadzic koło Rh ???
DALU Ciebie to nie muszę zachęcać i rozgrzewać do prac ogródkowych.
Ogłosiłam w KLUBIE D.O. weekendową trzydniówkę na działce.
W sobotę trochę po Waszych ogrodach pospaceruję i chciałabym zobaczyć relacje.
Ty to już weekend wyprzedziłaś - powstało wrzosowisko.
Teraz i mnie się marzy coś stworzyć przed różanecznikiem.
Dalo melduję ,że rośliny doszły w stanie idealnym.DZIĘKUJĘ BARDZO ;:91 PATENT NA TUTKI OD PAPIERU SUPER. U mnie pada śnieżek ,pojedyńcze płatki.A Ty pewno w ogrodzie
Dalu. Ty podejrzewam cały dzień w ogrodzie, gdyż pogoda była całkiem przyjemna i nawet wytrzymało bez deszczu Ja równiez pojechałam na działkę, ale niewiele zrobiłam, gdyż było tak mokro, że kilogramy błota lepiły się do butów, więc tylko posadziłam część roślinek, posypałam nawozem trawnik i uciekałam do domu.
Witam serdecznie,
dzisiaj pogoda była nawet niezła, w każdym razie cieplej niż ostatnie dni, ale ja cały dzień spędziłam we Wrocławiu i -chcąc nie chcąc- miałam przerwę w pracach ogrodowych.
Załatwiłam sporo spraw zawodowych, ale nie oparłam się pokusie i wpadłam do ogrodniczego (kupiłam śliczne złote wrzośce).
W sumie ta przerwa dobrze mi zrobiła, bo jutro ze zdwojoną energią będę mogła podziałać w ogrodzie, a mam w planie opryski przeciwko chorobom migdałka i winorośli (jutro wg. kalendarza biodynamicznego jest dobry dzień na walkę z chorobami i chwastami).
Ado i Carlo,
Wy dzisiaj w ogródku, a ja w kostiumiku w wielkim mieście, niestety.
Reniu,
również życzę Ci miłego wieczoru.
Ido,
cieszę się, że roślinki dotarły do Ciebie całe i zdrowe i mam nadzieję, że będą Ci dobrze rosły.
Agnieszko,
ta fioletowa roślinka to gęsiówka; dobrze rośnie na skalniaczkach i lubi słońce.
Moniko,
wiem z dobrze poinformowanych żródeł, że wiosna skierowała swe kroki w kierunku północno-wschodnim i niewykluczone, że w weekend doczłapie się w Twoje strony...
Olu,
melduję pełną gotowość do prac w ramach Klubu D.O. i weekend na pewno wykorzystam na maksa.
Przed różanecznikiem możesz posadzić wrzosy, bo mają podobne wymagania glebowe, zwróć tylko uwagę na fakt, że wrzosy potrzebują więcej słońca niż Rh.
Carlo,
pozdrawiam Cię serdecznie, a co do wrzosów i Rh - jak wyżej.
Wiesiu,
piękne kwiatkowe słoneczko mi przesłałaś; dziękuję i życzę miłego wieczoru.
Alu,
ten mój ogród jest średniej wielkości, ale jak ktoś chce sobie znależć robotę, to zawsze znajdzie pretekst. U mnie po prostu z każdym sezonem kurczy się trawnik, a przybywa pracochłonnych rabat...
A ktoś mi szepnął na uszko, że jutro i u Ciebie będzie ładnie.
Ado,
niestety, dzisiaj cały dzień spędziłam w kostiumiku na spotkaniach służbowych, a rabata wrzosowa i wszystkie inne cierpliwie czekały.
Ewuniu,
Twoje kwiatki są śliczne, dziękuję i pozdrawiam.
już jestem, a jak mnie nie było,to byłam w wielkim mieście i załatwiałam sprawy.
Wróciłam, wysmarowałam długaśny post i pojawił mi się komunikat, że strona jest nieczynna.
Więc czekałam cierpliwie i w końcu jestem z Wami i biegnę do Waszych ogrodów