W moim ogródeczku ... Halina,cz.2
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kalendarz jak zwykle przydatny ;)
U ciebie pięknie kwitnie migdałek a u mnie nie przetrwał zimy
Zachęcam do poczytania i posłuchania:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... =eurowizja
Pozdrawiam cieplutko
Przemek
U ciebie pięknie kwitnie migdałek a u mnie nie przetrwał zimy

Zachęcam do poczytania i posłuchania:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... =eurowizja
Pozdrawiam cieplutko
Przemek
Witaj Halinko, podziwiam Ciebie za ten zapał i ogrom pracy jaki wkładasz w utrzymanie swojej działki. Zamieściłam u siebie kolejny przepis na oprysk. Tym razem z liści pomidora 

Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidziu, cieszę się, że paczka tak szybko doszła ;:54
Wczoraj rano spakowałam roślinki i od razu wysłałam, a Ty już dzisiaj je posadziłaś i w dodatku deszcz je podlał - super !!! Nooo, i jeszcze w dobrym czasie wg. kalendarza biodynamicznego posadzone
Gałązki do ukorzenienia u mnie też siedziały w wodzie. Możesz część spróbować potrzymać w wodzie, a część od razu do ziemi, za jakimś krzaczkiem, od strony południowej, w pozycji leżącej
Krzewuszki i pęcherznice bardzo łatwo się ukorzeniają, natomiast co do perukowców, to nie mam doświadczenia.
Ja, jak uporam się z chwastami, to ukorzenię i jak by co, to jesienią Ci wyślę, już ukorzenione większe
Aniu, zapraszam serdecznie do mnie, na trawkę, na leżakowanie
Elu, mi też bardzo podoba się żółty berberys, szkoda tylko, że taki kujący
W ogóle, uwielbiam żółto kolor w ogrodzie. Teraz cudną ozdobą ogrodu są żółto-złote pęcherznice.
Droga Monisiu, buziaczki dla Ciebie

Joluś, bardzo dziękuję
Dzisiaj wysiałam wszystkie otrzymane od Ciebie nasionka, już na polu
Na tabliczkach (znacznikach) pozapisywałam ich nazwy
Teraz tylko czekać, żeby pięknie urosły 
Alinko, bardzo dziękuję i zaraz lecę do Twojego ogrodu
Przemku, bardzo dziękuję
Edytko, pęcherznice i berberysy bardzo szybko rosną, niedługo będziesz miała piękne duże okazy
Ado, żółtego berberysa ma dopiero dwa lata. Ma cały czas żółte liście, tylko, że dużo szybciej, niż pozostałe berberysy traci liście. Jeżeli masz mało miejsca w ogrodzie, to polecam raczej złotą pęcherznice.
Agnieszko, dziękuję ślicznie. Od maja do września cały czas przebywam na działeczce
O liliowcach dla Ciebie pamiętam, już ładnie się prezentują, jak tylko zaczną kwitnąć, to będę zaznaczała kolory, żeby potem wiedzieć co Ci wysłać
Olu, dzięki
Aanulko, miło mi
Ewuniu, dziękuję, że wpadłaś
Wczoraj rano spakowałam roślinki i od razu wysłałam, a Ty już dzisiaj je posadziłaś i w dodatku deszcz je podlał - super !!! Nooo, i jeszcze w dobrym czasie wg. kalendarza biodynamicznego posadzone

Gałązki do ukorzenienia u mnie też siedziały w wodzie. Możesz część spróbować potrzymać w wodzie, a część od razu do ziemi, za jakimś krzaczkiem, od strony południowej, w pozycji leżącej

Ja, jak uporam się z chwastami, to ukorzenię i jak by co, to jesienią Ci wyślę, już ukorzenione większe

Aniu, zapraszam serdecznie do mnie, na trawkę, na leżakowanie

Elu, mi też bardzo podoba się żółty berberys, szkoda tylko, że taki kujący

Droga Monisiu, buziaczki dla Ciebie

Joluś, bardzo dziękuję

Alinko, bardzo dziękuję i zaraz lecę do Twojego ogrodu

Przemku, bardzo dziękuję

Edytko, pęcherznice i berberysy bardzo szybko rosną, niedługo będziesz miała piękne duże okazy

Ado, żółtego berberysa ma dopiero dwa lata. Ma cały czas żółte liście, tylko, że dużo szybciej, niż pozostałe berberysy traci liście. Jeżeli masz mało miejsca w ogrodzie, to polecam raczej złotą pęcherznice.
Agnieszko, dziękuję ślicznie. Od maja do września cały czas przebywam na działeczce

O liliowcach dla Ciebie pamiętam, już ładnie się prezentują, jak tylko zaczną kwitnąć, to będę zaznaczała kolory, żeby potem wiedzieć co Ci wysłać

Olu, dzięki

Aanulko, miło mi

Ewuniu, dziękuję, że wpadłaś