Ogródek bogumily i marzeny 63
- maryla-56_56
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne. Dalie to moje ulubione.
A ja posadziłam dalie w tym samym miejscu co zawsze i okazało się, że wiśnia urosła. Są teraz w cieniu, mało krzaczka tylko rosną wyższe ode mnie (168), musiałam je zabezpieczyć palikiem.Będę oglądać wszystkie kwitnące u Ciebie. Ja mam niedużo nie mam gdzie przetrzymać zimą. Piwnice w bloku się nie nadają.
Pozdrawiam.
A ja posadziłam dalie w tym samym miejscu co zawsze i okazało się, że wiśnia urosła. Są teraz w cieniu, mało krzaczka tylko rosną wyższe ode mnie (168), musiałam je zabezpieczyć palikiem.Będę oglądać wszystkie kwitnące u Ciebie. Ja mam niedużo nie mam gdzie przetrzymać zimą. Piwnice w bloku się nie nadają.
Pozdrawiam.
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne lilie i dalie. Ta biała lilia to cudko, wygląda zupełnie inaczej od wszystkich, jakby była pełna?
Hortensje mam jedna ale mi nie zakwita od dwóch lat, muszę przesadzić a jak to nie pomoże to wyrzucę.
Hortensje mam jedna ale mi nie zakwita od dwóch lat, muszę przesadzić a jak to nie pomoże to wyrzucę.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
-
- 1000p
- Od: 17 cze 2008, o 19:02
Mirko zdjęcie w wątku przed daliami to są kwiaty Jukki zrobione z bliska i dlatego wygladają na duże i podobne do lilii.MirkaS pisze:Piękne lilie i dalie. Ta biała lilia to cudko, wygląda zupełnie inaczej od wszystkich, jakby była pełna?
Marylko u mnie dalie też są wysokie i musiałam je popodwiązywac , szczególnie gdy pada deszcz to kwiaty są ciężkie i wyginają się do ziemi.
Anaka widzę , że też masz dorodne okazy Jukki. :P
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
-
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
-
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
Bogusiu, słoneczniki przepiękne
Bardzo je lubię i nawet kupuję do wazonów. Niestety, nie mam w swoim ogrodzie - brak miejsca
Za to kwitnie moja ulubiona lilia

Za to kwitnie moja ulubiona lilia

Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu Ty to masz szczęście do roślin, wszelakich. Zobacz nawet magnolia powtarza kwitnienie i to w sporej ilości kwiatków. Super
A słoneczniki cudne, nie wiedziałam nawet że są w tak różnej gamie kolorystycznej.Zawsze myślałam że tylko są żółte, a tu proszę .
Pozdrawiam !

A słoneczniki cudne, nie wiedziałam nawet że są w tak różnej gamie kolorystycznej.Zawsze myślałam że tylko są żółte, a tu proszę .
Pozdrawiam !
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
-
- 1000p
- Od: 17 cze 2008, o 19:02
Dziękujemy Wam bardzo :P .
Aniu Twoja lilia jest piękna
. U nas słoneczniki rosną przy ogrodzeniu , ale masz racje zajmują sporo miejsca.
Mirko ja w tym roku kupiłam paczuszkę nasion słonecznika ozdobnego i to właśnie on ma takie piękne kolory , jeszcze wszystkie się nie rozwinęły , zobaczymy może będą również inne ciekawe kolory .
Aniu Twoja lilia jest piękna

Mirko ja w tym roku kupiłam paczuszkę nasion słonecznika ozdobnego i to właśnie on ma takie piękne kolory , jeszcze wszystkie się nie rozwinęły , zobaczymy może będą również inne ciekawe kolory .
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18