Jest tu ktoś kto ma większą ilość borówek i mógł by mi opisać swój plan nawożenia od wiosny do jesieni ? Był bym bardzo wdzięczny, porównał bym go ze swoim

Cyfry robią wrażenietoldi pisze:robert16zgas jeśli Cie to zainteresuje to dla plantacji towarowych zalecenia są takie 34kg N, 25kg P, 47kg K/ha To w przeliczeniu daje 160kg siarczanu amonowego , 130kg superfosfatu potrójnego, 113 siarczanu potasu/ha.
A pewnie że kupiłem agrecol i jestem z niego zadowolony. Bardzo. Jak ktoś ma ochotę borówki obserwować codziennie to super. Jak ja jestem 2 razy w tygodniu na działce, to bym chyba oszalałtoldi pisze:jabu nie podpuszczaj bo jak mnie pamięć nie myli to Ty też kupiłeś nawóz do borówki
To kolega zadowolony jest z tego nawozu??? Bo u mnie najlepiej sprawdza się nawóz rozpuszczalny w konewce. Wg mnie lepiej boróweczki rosły.jabu pisze:a pewnie że kupiłem agrecol i jestem z niego zadowolony. Bardzo. Jak ktoś ma ochotę borówki obserwować codziennie to super. Jak ja jestem 2 razy w tygodniu na działce, to bym chyba oszalałtoldi pisze:jabu nie podpuszczaj bo jak mnie pamięć nie myli to Ty też kupiłeś nawóz do borówki![]()
-- 4 lut 2017, o 21:45 --
Ten czy inny nawóz do borówek rozwiązuje 90% problemów z uprawą. Przez cały sezon miałem ładne zielone listki. A sypałem pod każdą borówkę 2 razy w sezonie po 1 małą łyżeczkę
Wiesz co , MAGICZNA SIŁAjabu pisze:Ja innego nie sprawdzałem, więc jak możesz to napisz jakiego używałeś. Przyrosty to kwestia dyskusyjna, bo ja swoich borówek specjalnie nie podlewałem, a to był błąd. Niemniej po tym nawozie miały ładne zieloniutkie listki. W tym roku będę w miarę regularnie podlewał wodą z kwaskiem![]()