Ali uśmiechnięty ogród cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To prawda. Może w takim razie wrzucę listę swoich chciejstw w mom wątku :wink: Na wymianę nie liczę, bo ja póki co mogłabym komuś podarować co najwyżej sasanki fioletowe i trawę bez nazwy ze skalniaka :? , ale listę mam, bo będę sukcesywnie kupować to co sobie dodaję do listy oglądając ogrody - podczas takich odwiedzin zawsze mi się czegoś zachce :oops: :lol:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

to prawda... ja przez zalogowaniem tu nie miałam takich dużych planów, ale jak to wszystko pooglądałam, zarobaczyłam ten szał zakupów to i mi się udzieliło :D i leży już cała siatka w piwnicy wszystkiego :D to na prawdę zaraźliwe i chorobliwe... dobrze że nie mam jeszcze męża bo bym go z torbami puściła... na razie puszczam siebie :;230
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

"zobaczyłam" a nie "zarobaczyłam" ach ten słownik.... się ubawiłam :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

snowflake pisze:"zabaczyłam: a nie "zarobaczyłam" ach ten słownik.... się ubawiłam :;230 :;230 :;230
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Alu przyszłam odwiedzić twój ogród no i oniemiałam, jest piękny, zdbany i ciekawy. Szpaler piwonii robi wrażenie. Domowe kwiaty śliczne a twoja wiedza praktyczna o kwiatach, którą się z nami dzielisz bardzo się przyda. Pozdrawiam
x-d-a

Post »

Alu, ta choroba, czy wirus chciejstw rozprzestrzenia się na forum bardzo szybko i za chwilę wszyscy będziemy zainfekowani.
Ja mam męża, przed którym co poniektóre zakupy delikatnie ukrywam; nie o wszystkim musi wiedzieć, a potem cieszy się jak w ogrodzie ładna roślinka rośnie.

Pozdrowionka :lol:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja już też nikomu nie mówię, że znowu coś kupiłam tylko cichaczem do piwnicy :;230
A dzisiaj jeszcze do siostry ładną minkę zrobiłam co by wspomogła siostrę i jakiś roślinny prezencik zrobiła:D

A moja siostra mieszka oddzielnie i z kwiatami nie ma nic wspólnego i jak coś to zaraz do mnie leci :) Aż dziwne to żeby rodzeństwo tak rożne było... i na jesieni robiłam trochę ogródek i u niej, żeby coś w nim miała... ale się namachałam... bo robiłam rabatki pod drzewami a tam same korzenie i mega kępy trawy... :) ale coś tam stworzyć się udało... może uda mi się zrobić w lato zdjęcie... :wink:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ech u niej przynajmniej cały teren do zagospodarowania a nie ma komu ani drzewka tam posadzić... a u mnie wciąż mało miejsca i wąska działka i dużo budynków :cry:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was Kochani, mam troszkę nauki ale zaglądam do Was ;) dzisiaj byłam w Auchan i masakra się działa... dopadłam ostatnia różową serduszkę ;/ i ogólnie co ładniejsze rośliny to przebrane były a nawet pokradzione, bo same trociny w torebkach :? Ale muszę przyznać, że niedrogo nawet było, tylko ciekawe co z tego urośnie...

I już mi wschodzą ładnie kwiatki :) nawet tunbergia z własnych, zebranych nasionek i dużo szybciej niż w zeszłym roku ;)

Tylko kleome coś nie pokazuje znaków życia, ale na pewno da radę ;)

Jeszcze w marcu mnie czeka sporo siania... sporo roślinek, ale nie będę poszczególnych dużo wysiewać tylko żeby parę sadzonek mieć a nie całą paletę ;) bo potem mi szkoda wyrzucać gorsze siewki a wszystkich co skiełkowały i tak nie mam gdzie pikować ;/

Pozdrawiam Was serdecznie ;)
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Alu to tak jak ja też co idę do sklepu to mi sie same pchają do koszyka i do piwnicy. ;:112 ;:224
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Witaj Alu ,ja też w końcu trafiłam na Twój wątek,muszę powiedzieć,że jestem pod wrażeniem Twojej żywiołowości i wiedzy .Miło ,że dołączają do forum sympatyczne młode osóbki :D .Ogród macie piękny i już sobie wyobrażam jak wiosną pełna energii wpadniesz w trans ,skoro tyle zrobiłaś zakupów.Też jestem ciekawa jak wygląda ten kwiatek co tak brzydko pachnie :lol: :lol: .
Pięknie ujęłaś swoje kwiatki na zdjęciach,życzę Ci abyś dostała się na praktykę przy roślinkach :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Halino za odwiedziny :) Miło że zajrzałaś ;) A moje dziwidło wychodzi wychodzi... może zaraz podrzucę Wam jak teraz wygląda ;)
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Pokaż,pokaż,bo nie mam pojęcia co to za dziwadło :roll: :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek

A oto i moje rozwijające się dziwidła... wyglądają... eee śmiesznie :D ;:112

To w środku to kolba i otoczona jest pochwą... tak się nazywają te części kwiatu... i ta pochwa czakam właśnie aż się rozłoży i odkryje środek :) :lol:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tak normalnie to jest właśnie piękny zielony parasol z liści na tym kołeczku... a czasem wyjdzie takie oto dziwo... i w tym roku parasolka nie będzie...

Tzn będzie, bo mam jeszcze 3 bulwy które nie zapowiadają kwitnienia :) na szczęście :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”