Miniaturowy ogród -Foggia

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Maju, Maryno, Stasiu, Aniu, Mario miło Was gościć w moim ogródeczku. :)

No, niestety, lubię wszystkie rośliny i wszystkie chciałabym mieć a tu miejsce takie ograniczone :roll: Jeszcze nie wiem czy uda mi sie upchnąć do gruntu wszystko to co czeka w doniczkach. :roll:

Pogoda dalej w kratkę, trochę deszczu, trochę słońca. Ostatnio nawet udało mi się zrobić troszkę porządku w ogrodzie ale do końca prac jeszcze daleko.

Dzisiejsze zdjęcia

Hortensje
Obrazek Obrazek

Pienna róża-na jednym patyku pokazała 2 kolory kwiatów
Obrazek Obrazek

Miniaturka NN
Obrazek

Graham Thomas
Obrazek

Lilie
Obrazek Obrazek

I w szklarni - Oleander
Obrazek
Owoc passiflory
Obrazek
i siewki lawendy
Obrazek
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
x_P-42

Post »

Mario :!: :!: :!:
Gdzie Ty to wszystko zmieściłaś? Zachodzę w głowę, jak to możliwe, aby na tak małej powierzchni rosło tyle roślin ! Nie mam pojęcia, jak Ty to robisz. :shock:
Co do rameczek, to po powrocie z wakacji siądę nad instrukcją Raczka i poćwiczę.Skoro inni się nauczyli, to może i mnie się uda. Pozdrawiam wakacyjnie :)
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochana Mario!
W każdej chwili, zawsze i wszędzie,
Niech Ci w życiu dobrze będzie,
Nich Cię dobry los obdarzy...
Wszystkim, o czym tylko marzysz!!!

Z okazji Twoich jutrzejszych imienin, wszystkiego naj, naj, najlepszego. ;:74 ;:215 ;:97
Obrazek, Zdrowia, szczęścia pomyślności...

sto lat, sto lat niech żyje Marysia nam...
Obrazek
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Wszystkiego najlepszego w Dniu Imienin Marysiu ;:79
;:136
Obrazek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Mario - imienniczko moja - Wszystkiego najlepszego Ci życzę! Zdrówka przede wszystkim ( bo ono jest najważniejsze!)
I dalszych sukcesów w uprawie ogrodu
Obrazek
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p

Post »

Stasiu, Aniu, Mario bardzo dziękuję za życzenia i piękne kwiaty. Baaardzo mi miło... :D

Stasiu, wyobraż sobie, że ja zapomniałam o swoich imieninach :lol: a Ty mi przypomniałaś. Trzy lata temu sprawiłam sobie w prezencie imieninowym ... męża :D I jakoś teraz bardziej o tej rocznicy pamiętam :D

Dziś w mieścinie, w której mieszkam odbył się tzw. Foggie Flower Show, czyli coroczna wystawa i konkurs kwiatów i plonów, hodowanych przez okolicznych mieszkańców, różnych produktów spożywczych i robótek ręcznych.
Były też imprezy towarzyszące, jak pokaz psów pasterskich, strzyżenia owiec, konkurs tańca ludowego dla dziewczynek i parada traktorów i przebierańców na ciężarówkach.

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p

Post »

Cos za szybko wysłałam :roll:
Jeszcze trochę zdjęć :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Uff... Mam nadzieję, że Was nie zanudziłam. :oops:
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Marysiu nie zanudziłaś :D
Bardzo ciekawy ten festiwal :roll: Piękne kwiaty i kompozycje :roll:
Czy można było później skosztować tych produktów? :D
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KOCHANA! I Ty po tym wszystkim żyjesz? Głowa Cię nie boli? Oczy nie wyszły na wierzch. Bo u mnie od patrzenia na Twoje zdjęcia złapało mnie wszystko o co Cie pytalam. Zazdroszczę takich uroczystości... pa,pa stasia ;:185 ;:165 ;:202 ;:154
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p

Post »

Aniu, Stasiu, no niestety, można się było tylko napatrzeć :cry: Nic nie dali spróbować, zresztą nie czekałam na koniec wystawy, bo zgłodniałam i poszłam na obiad do domu :D Poza tym było też jedno stoisko z roślinami więc zaciągnęłam tam mojego M i wróciłam do domu z kilkoma wrzosami i bylinkami :D

Polu, ja też czasem się dziwię, że tyle roślin się mieści w moim mini ogródku :D Prawda jest taka, ,ze nie bardzo myślałam o tym, że niektóre rośliny rosną szybko i w tej chwili zrobiła mi sie dżungla. :roll: Wiosną pozbyłam się starego pigwowca, z którego nie było żadnego pożytku. Dziś eksmitowałam do donic 2 ligustry, które posadziłam 2 lata temu, bo były to najtańsze krzewy, a ja chciałam mieć zielono od zaraz. Teraz nie wiem co zrobić z bodziszkami, które rozrosły się za bardzo a szkoda mi wyrzucić :roll: Mam sporo donic i doniczek, np. hortensje rosną w donicach, część róż też i jeszcze kilka innych krzewów.

Dziś trochę zdjęć mojego buszu

Tu rosną przypołudniki, truskawki, róże i fuksje
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Moje "oczko wodne", lilia przezimowała, ale nie kwitnie, zakwitła natomiast ta druga roslinka
Obrazek
Obrazek

Po 3 latach od wysiania, zakwitła trytoma. A już ją miałam wyrzucić
Obrazek
Obrazek

Bergenia też czeka na eksmisję, urosła duża a nie kwitnie, rododendron jeszcze w donicy
Obrazek

Przesadzony dziś ligustr po przycięciu
Obrazek

I jeszcze miniaturowa różyczka ze sklepu, która przezimowała w gruncie i zakwitła pięknymi dużymi kwiatami
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu u Ciebie jak zawsze kolorowo, bardzo fajny pajacyk z doniczek przy mini oczku, no i gratulacje z okazji kwitnięcia trytomy, to teraz już co roku powinna kwitnąć. Ligustr na pieńku też fajny może i ja sobie takiego wyprowadzę, zawsze to większa atrakcja dla oka niż taki zwykły krzak. No i widzę na schodakch zakupy;)
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witam, witam, witam. ;:54 Jak zawsze.... znowu pięknymi zdjęciami kwiatów nas uraczyłaś. A ten ludzik z doniczek; kupiony czy zrobiony przez Ciebie? pozdrawiam serdecznie, pa ;:30
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Marysiu.
Jestem nowa na forum jak i świeżym ogrodnikiem :)
Dzielnie podglądam forum z waszymi ogródkami ...Twój jest przeuroczy!!!
Widać ile serca i pracy włożyłas w kącik .
Gratuluję- efekt zachwycający .
Mam do Ciebie pytanie. Na jednym zdjęciu jest chyba forsycja wyprowadzona na drzewko -czy to forsycja? A jeżeli tak to powiedz prosze-jest szczepiona ,czy tak skutecznie podcinana?
Pozfdrawiam
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p

Post »

Mariuszu, Stasiu, dzięki za miłe słowa :D
Ludzik z doniczek jest kupiony, dodałam mu tylko wędkę :lol:

Alinko, miło Cię gościć w moim ogródeczku, który jest pewnie mniejszy niż Twoja jedna rabata :D Widziałam Twój ogród, jest niezwykły.
Pytasz o drzewko, pewno masz to na myśli
Obrazek
Niestety, nie jest to forsycja, a żarnowiec przycinany na drzewko. Forsycja na patyku też mi się marzy. W tym roku kupiłam mały krzaczek i na razie coś słabo rośnie. Nie wiem, czy uda go wyprowadzić na drzewko :roll:

Dziś znowu dzień deszczowy :twisted: , nie dało się nic zrobić w ogródku.

Kilka zdjęć lilii, które teraz kwitną
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witaj :) proszę proszę..ja tu zaglądam a tu ile nowości :) i wystawy i ogród w pełni rozkwitu... i pięknie formujesz drzewka.... ile lat trzeba czekać na taki ładny okaz?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”