Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Chodzi mi o o Phalaenopsis elegant polka dots Obrazek
Fotka wyszukana w googlach....
Dzisiaj mama kupiła mi kwietnik na 9 kwiatków i wszystkie 8 tam stoja i jednego brakuje.. , kwietnik troche sie telepie... i kwiatki sie tez telepia.... , musze jakiegos jednego kupic zeby to puste miejsce na kwietniku zaphac... :lol: , storczyk z duzymi białymi kwiatkaimi i rózowa warżka mi rozkwitł po przedłużeniu pedu jednym kwiatkiem.. i ma jeszcze jednego pąka i cos z drugiego pędu puszcza.. :D . Pozdrawiam...
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

Nooooooooo prawdziwe eleganty.Życzę Ci takiego :)
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Dzięki , mam nadzieje , że jak pojade do Rzeszowa to takie spotkam :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ja takiego mam. kupiłam w zwykłej kwiaciarni. był identyczny jak te na zdjęciach. ja spotkałam je tylko raz, ale może ty też spotkasz, ale to raczej rzadkie storczyki. co do kwietnika, ja kiedyś miałam, ale trzymałam tam tylko zwykłe kwiaty. peperomie, anturiumy, fiołki itp. storczyki powinny być na oknie, ewentualnie w jakimś miejscu bardzo blisko okna. jak kwietnik jest daleko od okna to raczej kwitnąć nie będą. moje nie lubią być daleko od okna.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jak im nie będzie odpowiadac , to oczywiście kwietnik przestawie do innego pokoju w bardzo jasne miejsce , jak na razie pozyjemy zobaczymy...
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a ty masz taki kwietnik co jest przyczepiony do podłogi i sufitu czy jakiś inny? ja kiedyś taki miałam, już nie mam, ale storczyków tam nie trzymałam.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Sama zobacz... normalny kwietnik , stoi na podłodze na 9 kwiatów... :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Phalaenopsis przedłużył ped i znowu zakwitł :D :
Obrazek
Inne... :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Moja choineczka... :
Obrazek
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

piękne Phalaenopsisy. a kwietnik to ja miałam taki wysoki do sufitu. ale już nie mam.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kupił bym sobie kilka , a u nas w kwiaciarni nic ciekawego nie ma.. , a do Rzeszowa na razie nie pojade... :cry: . Na kwietniku postawie tylko jeszcze jednego storczyka bo więcej sie nie zmieści reszte na parapecie :) . Jak im niebedzie odpowiadsało w moim pokoju na kwietniku to przeniose go ( jak juz wcześniej pisałem ) do innego bardzo jasnego pokoju :D , ale u mnie maja i tak jasno... :D . Co sie stało z twoim kwietnikiem... ?
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nic się z nim nie stało, po prostu go zlikwidowaliśmy, bo zagracał pokój i nieładnie wyglądał. był za krótki, nie sięgał sufitu, to T. musiał go przedłużyć i to niefajnie wyglądało... a teraz go nie ma, zresztą i tak już nie jest potrzebny, bo nie trzymam już zwykłych kwiatków.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Musze jeszcze kupic na każą półke podstawke ( razem 9 ) , bo na razie stoja bez , albo na talezach i troche sie chwieja i niektóre gduby nie za długie podpurki na pedy nachodzace na nastepna półke to moze by juz lezały przewrócone.. Bo te półeczki to sa takie , ze są 3 druty.. i tyle.. ale za to ma ładne kute liście :D . Patrzyłem za takimi wiekszymi brazowymi podstawkami i za tymi osłonkami plastikowymi to juz nie ma bo w przedszkolu był remont i wszystkie kwiatki akurat do takich doniczek przesadzali :evil: .
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Storczykowa pisze:nic się z nim nie stało, po prostu go zlikwidowaliśmy, bo zagracał pokój i nieładnie wyglądał. był za krótki, nie sięgał sufitu, to T. musiał go przedłużyć i to niefajnie wyglądało... a teraz go nie ma, zresztą i tak już nie jest potrzebny, bo nie trzymam już zwykłych kwiatków.
Mi raczej nie przeszkadza bo jest waski :D , zawsze to wiecej storczyków upham :lol: .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam storczykomaniaka . Ależ masz piękności tylko pozazdrościć . Trzymam kciuki za spełnienie Twojego marzenia.
Może dostaniesz takiego wymarzonego storczyka na gwiazdkę . TRZYMAM KCIUKI
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Jadziu , dziękuję bardzo :D . Ja też mam taka nadzieje , ze takowy prezent dostane co graniczyło by z cudem... :twisted: . Sam bym sobie kupił co najmniej 2 nawet i po te 40 zł... tylko nic nie ma w kwiaciarni.. , ja nie wiem co to za zad..... :evil: :lol: Pozdrawiam... :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

u mnie też cięzko coś spotkać. żeby kupić coś ciekawszego, muszę jechać na wystawę, a wystawa tylko 2 razy w roku :/
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”