Smoczek (mini) śtrasznie mundre rzecy gada - ło popiele - przydo sie
Kominek pracuje pełną parą - popiołu będzie w bród - będę biegała po działce i bawiła się w Piaskowego Dziadka - (z dobranocki dla dzieci), ale Smoczek może tego nie pamiętać, bo wtedy jeszcze w smoczym jaju siedział...
Ave........nie po to smok sie przenosił pod granice zeby solic! ........teraz popiele i "pirtole" czy to pieknie wyglada.......wazne ze jest SKUTECZNIE ,EKOLOGICZNIE i zdrowo mi rosnie
a snieg biała kołderka pokryje i dobre i złe........
dowody na foto [nic spektakularnego ale w górach na kamieniach i bez chemii ,a ze powolny wzrost ......hmmm......metr sniegu od grudnia do konca kwietnia trzeba zaakceptowac]
Aga, my powinnyśmy założyć wątek - rośliny na stanowiska extremalne.
Pomogłoby to wielu osobom zaoszczędzić duzo pieniązków,
wydawanych na te zakupy, które nie mają szansy przezimować w górach
- w zastoiskach mrozowych, na skalnych nieuzytkach, na mokrych glinach i iłach.
Taka sekcja- rośliny survivalowe
20 st C - na plusie ????? Gratuluję Należy Wam się za te wszystkie zimnoty, co Was czekają najszybciej i najdłużej...
No jeśli takie cuda od sypania popiełem - to lecę palić dalej , hej
Hmmm, kalina koralowa i drugie kwitnienie ?
Moja, trzyletnia miała dopiero 2 wybrakowane kwiatuszki
Patrzę, gdzie ten halny, bo wiaterek, taki sobie, maluśki.
Ale skoro ma przywiać ciepło...to już go lubię !:;230
Wiesz co Hanuś - może byś umieściła w stopce link do Chusteczkowego, bo jak napotykam na Ciebie to paluch leci do stopki, żeby zajrzeć do Hanuśki, a ona tak utrudnia i każe latać nazampierw do spisu ogródków... ;:2
U mnie tez kalina kwitnie drugi raz, ale już wiem dlaczego
Dziś na spacerze z psem usłyszałam jak dwie pańcie z yorkami wymieniały się uwagami o wiosennych zapachach na łące
(zapewne chodziło im nie o woń trawy, a raczej tego, co psy zostawiają wśród i na tej trawie...)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
minismoku trafiłam do Ciebie przypadkiem nie dosc że mieszkasz w przepięknym miejscu (cóz ja robaczek z nizin) to jeszcze masz róże (na okrasę) i przepiękne widoki (na co dzień) Bedę Cie odwiedzać jeśli pozwolisz. Pozdrawiam cieplutko Isia
Śliczna wiązanka z róż, ja w tym roku też zrobiłam wiązankę z róż ale z innego koloru, za dużo chryzantem jest w wiankach i wiązankach. Kiedyś też chciałam mieć tylko chryzantemy ale dzięki kursowi przekonałam się ile potrafi wytrzymać róża i teraz mieszam te dwa kwiaty.