Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Post »

Iwciu, masz identyczną szklarenkę jak moje dwie. ;:108 Tylko ja swoje określam mianem minicieplarni. :tan
Wspaniale się sprawdzają, ;:333 szczególnie po wystawieniu na balkon, gdy nocami nie zagrażają już mrozy. ;:108
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Iwcia fajna ta szklarenka, a za nią widać balkon, super bo w cieplejszy dzień możesz wszystko wystawiać ;:138
Mój bób, o który pytałaś, też pokazał w namaczaniu pęknięcia. Ale on nie pęka od wody, już był popękany i miał małe niewidoczne uszkodzenia, a w wodzie tylko zaczyna być to widać, bo pije wodę i puchnie. Ale jak tylko skórka była uszkodzona, to widziałam, że też kiełkował więc się tym nie przejmuję :wink: Mój już posiany, połowa w doniczki i wygrzewa się na kafelkach z grzaniem podłogowym, a połowę wczoraj posadziłam z kiełkiem na grządkę :)
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Tyle się opisałam i mi wcięło ;:223
Lucynko szklarenka rzeczywiście fajna szkoda że dopiero w tym roku w nią zainwestowałam -może wcześniej zajęłabym się rozsadami.

Aguś dziękuję za info o bobie ,mnie w tamtym roku pękał prawie na pół ale po wsadzeniu do ziemi rósł-byłam po prostu ciekawa .
Balkon to super rzecz mój ma prawie 6 m2 tylko niestety mam wizyty kotów z sąsiedztwa bo niestety mieszkam na parterze :evil:

Byłam dzisiaj na działce trochę posprzątać i przyciąć śliwę,ale wiatr mało głowy mi nie urwał więc szybko się zmyłam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko, taka inwestycja szybko się zwraca, bo masz własną rozsadę i nie musisz przepłacać. ;:138 ;:138
A siejesz wszystko to co sobie zamarzysz i roślinki mają świetne warunki i do tego ten ogromny balkon / z kotami sobie poradzisz/. ;:oj
U mnie też wieje, jak się nieco uspokoi to w końcu wybiorę się na działkę, poszukać mojej wiosny, bo ty masz już pięknie kwitnącą. ;:215
Zostawiam pozdrowienia i lecę do kolejnego ogrodu. ;:168 ;:118 ;:112
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwciu, warto było wybrać się na działeczkę, bo przyniosłaś stamtąd zdjęcia kwitnących roślinek! ;:138 ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Iwonko, widzę, że tak jak ja, miałaś problemy z jedną działką, teraz masz nową, ja miałam działeczkę u teściowej, niestety ciągłe kłótnie doprowadziły do tego, że teraz mam swoją własną i się bardzo cieszę, wysiewy fajne, no i już niebawem będzie się działo :tan
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu masz rację że własne rozsady to oszczędność -o ile się tylko udadzą ;:173 . Regalik już teraz wydaje mi się troszkę za mały co będzie jak mnie rozsady bardziej wciągną :;230

Lucynko na działkę zawsze warto się wybrać szkoda tylko że nie zawsze da się popracować ;:14

Iwonko ,dobrze że masz już własną działkę, bo z rodziną to współwłasność nie zawsze wychodzi :;230.
Ja na razie mam dwie działki,dopiero jak doprowadzę nową do ładu,co zajmie sporo czasu.

Byłam wczoraj na nowej działce posprzątać trochę. Mieliśmy dwie wielkie kupki gałęzi,które na szczęście udało się spalić. Szukałam też wiosny w ogrodzie, niestety wiele jej nie znalazłam . Poznałam też jedną z sąsiadek,wydaje się być miła :uszy
Spróbuje wkleić zdjęcia z telefonu bo coś mi nie działa .
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Iwcia u mnie też w piątek się paliło ognisko ;:138 Pocięłam i spaliłam wycięte krzewy i gałęzie z zeszłego roku i przez chwilę zrobiło się na ogrodzie bardzo porządnie. A już na drugi dzień przekopaliśmy pół ogrodu i jest taki bałagan, że aż strach patrzeć :wink:
Rozsady wciągają ;:108
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Oooo! Ognisko! ;:138
Pierwsze wiosenne obrazki sprawiają najwięcej przyjemności. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj na szczęście pogoda u nas dopisała i podziałałam na działeczce aż miło. Jeszcze trochę pracy mi zostało alena jutro zapowiadają ochłodzenie ;:223 .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czy taką szałwię trzeba jakoś przyciąć?

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O, ognisko, u nas nie wolno w ogóle palić ognisk, na szczęście w domku mamy kuchnię węglową i tam spalam patyki gałęzie, a co do szałwii, to trzeba przyciąć na pewno, ładnie się rozkrzewi :wit
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Pięknie działasz na działeczce, jestem pod wrażeniem ;:oj ja jeszcze do łopaty nie dobrnęłam, na razie tylko grabie :wink:
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko u nas też nie zabardzo można palić. Na starej działce mamy domki jednorodzinne za płotem i jedna z mieszkanek zawsze krzyczy-nawet na grilla ,którego też sama często robi . Akurat my z nią sąsiadujemy-innni dalej palą i nic a my zawsze mamy problemy. Na szczęście na nowej nie ma takich problemów.
A szałwie to na jakiej wysokości ciąć ?
Malwinko ja też do łopaty nie doszłam , na jesień było przekopane a teraz tylko takim ręcznym kultywatorkiem po wierzchu porozbijane bryłki. :;230
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Iwonko wygląda to super. Widać, ze masz ziemię nie piach u mnie nigdy nie było takich brył ziemi :shock:
Szałwię koniecznie trzeba ciąć, tylko ja zawsze czekałam aż ruszy po zimie , obcinałam nad żywymi pąkami jak najniżej zostawiając kilka nie przyciętych które prędzej zakwitną ;:196
Z tymi ogniskami już tak jest ,ze nie wolno. Niestety rozwiązania na gałęzie nie ma ;:223 na kompoście długo się rozkładają. Wybrnęłam inaczej mam dużą beczkę po oleju z nawierconymi w dnie otworami. Dwa razy do roku stawiam na cegłach ,więc ogień nie jest otwarty, niestety czekam aż na działce nie będzie dużo ludzi to jest w pochmurny dzien ;:223
Tulipanki wychodzą ;:138
Miłego dnia ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”