Storczyki i ja, czyli moje upadki ! I wzloty ?

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dotychczas kupując papierochy przeliczałam na ciuchy.
A teraz na storczyki ;) Dziś kupiłam pierwszą paczkę po podwyżce i mało się nie załamałam - co tydzień byłby storczyk i to nie z wyprzedaży :roll:
Awatar użytkownika
samanti
200p
200p
Od: 28 mar 2008, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

oj byłby byłby ... to co rzucamy?? ;:134
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Też tak mam. Paczka dziennie, to co najmniej 7 zł x 30 dni = 210 zł wypuszczone w powietrze.
Tragedia!!!! Tylko jak to draństwo rzucić po 40 latach palenia?
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

40 Lat.... wow...to byłby już ogród botaniczny z samych storczyków ;)
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37

Post »

Ojejku to ja tez mam ten problem ze z dymem idzie tyle kasy :evil: a juz nie palilam 5 lat i znow zaczelam i jestem sama zla na siebie :evil:
Awatar użytkownika
Adiana
200p
200p
Od: 28 lip 2008, o 12:45

Post »

Ja na szczęście nie mam innego nałogu poza koralikami, więc szala przechyla się na stronę

storczyków powolutku. A w kwestii papierosów proponuję te 210 złotych spalić zapalniczką i

powiedzieć sobie, że limit na dany miesiąc został wyczerpany, następnego miesiąca wydać tą

kwotę na sama siebie i zobaczyć jakie to przyjemne, mieć nieco nadwyżki w portfelu ;) Nie

wiem jak dla Was, ale dla mnie mieć 2 stówki nadmiarowo, to kupa kasy 8)
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dla mnie emerytki też jest to dużo, ale niestety, mam wyjątkowo slaby charakter. Sama siebie przeklinam za głupotę. Codziennie, zanim wstanę z łóżka obiecuję sobie, że dziś, to już koniec z nałogiem. Zanim sobie przypomnę o obietnicy, trzymam w zębach trzeciego. Rok temu zaczęłam stosować plasterki. Trzy miesiące prawie nie paliłam. Wydałam więcej, niż na faje. I nic nie pomogło.
Awatar użytkownika
Adiana
200p
200p

Post »

Moja teściowa pali, teściu pali, ciotka pali, jej syn pali - wiem coś o trudnościach rzucania tego nałogu.

Rzuciła tylko szwagierka, ale raz, że ona paliła bo tak a nie z nałogu silnego a dwa - zaszła w ciążę i

na sam ich widok leciała do wc 8)

Wando - jedno mi się w Twoim poście nie podoba...nigdy nie jest na nic za późno, zwłaszcza na to ;)

Będziemy Cię wspierać, pokazując śliczne i cholernie drogie storczyki - chcesz ? 8)
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Proszę bardzo, chętnie się poddam kuracji. :-)
Awatar użytkownika
Adiana
200p
200p

Post »

To ja zaczynam szukać drogich piękności ;)

Pamiętacie tego mojego, co mu liść wycięłam za Waszą radą ? Cos z nim nie tak znowu jest...już

stoi sam - chyba mi padnie :?
Awatar użytkownika
Adiana
200p
200p

Post »

Paskudna ze mnie żmijka, wiem, że nie mogę nic kupić, ale licytuję...żeby było, że niechcący....

bym miała wymówkę dla własnego sumienia. Mam apetyt na jeden okaz z kup teraz za 40 pln 8)

Tylko nie wiem czy to warto
Szamanka
1000p
1000p

Post »

Adiano, jak tam Twoje roślinki z ostatnich zakupów? U mnie powoli jakby przekwitają... a może przez aklimatyzację tracą po kolei kwiaty... szkoda... :roll:
Awatar użytkownika
Adiana
200p
200p

Post »

Więc tak - te co śledzę, to taki sama nie wiem - link mogę podesłać na pw ;)

Szamanko - moje jedne już prawie łyse a inne niedługo zaczną przekwitać, ale raczej biorę to za

aklimatyzację, o ile te zdjęcia faktycznie były świeże. A co zauważyłam - niektórzy sprzedawcy kłamią,

pisząc, że zdjęcia robione w dniu wystawienia...jednego własnie złapałam na tym i zapytałam czemu

tak...grzecznie przeprosił, podziękował za zainteresowanie i uaktualnił je ;) Dobre i tyle....

Nasza koki wystawiła kolejne - i teraz nie wiem, czy kupować u niej znowu kilka, czy dwa porządne i

droższe o połowę ???

p.s. dzisiaj był sądny dzień... 8)
Szamanka
1000p
1000p

Post »

Sądny dzień? Co masz na myśli?

Ja na razie nic nie kupuję. Widziałam, ze wystawiła nowe aukcje, ale chyba nic szczególnie mnie nie zafascynowało.
Nie wiem czy mówiąc o droższych i pewniejszych zakupach masz na myśli zakupy internetowe czy jednak w realu..;)
Póki co - cieszę oczy tym, co mam. Poza tym zaczyna mi się chyba udzielać od innych forumowiczów to, że ...co z tego, że teraz nakupuję....przekwitną i nic nie będzie... ;) Na razie poczekam... ;) Kupię później...by ciągle czymś cieszyć oczy ;)
Przynajmniej taki jest plan 8)
Awatar użytkownika
Adiana
200p
200p

Post »

Plan masz dobry, gorzej z jego wykonaniem chyba...mała pokusa pozostaje...

Sądny - zrobiłam test :D Chyba mąż musi mi kupić kwiatki...a wiadomo jakie będę chcieć 8)

A porządny, to albo taki z kwiaciarni, albo taki z netu, co to nie wygląda jakby kończył kwitnąć

i ma pełne trzy łodygi pąków ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”