Moj skromny ogrodek-julka_

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p
Od: 31 sty 2008, o 00:13

Post »

Witaj Julko!

Chciałam szybko przebiec przez Twój ogród ale niestety nie dało się. Musiałam co kawałek zatrzymywać się by podziwiać nowe rabatki ( super ) , pomysły i zdobycze. Świetna altana-mam jednak nadzieję, że u Ciebie nie wieją tak silne wiatry jak u mnie i nie porwą Ci tego cuda. Pędraki dziadostwo-mi też jakoś trawa marnieje ale zganiam to na długotrwała suszę. Muszę jutro też zajrzeć pod korzenie mojego trawnika.
Życzę Ci by Twoje marzenie o tak cudownej kaskadzie spełniło się jak najszybciej-świetna sprawa!
Pozdrawiam! Aniusia
-marzenia są po to by je urzeczywistniać-
Moje królestwo
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Post »

dziękuję Giga Obrazek

a dzisiaj byłam z M w OBI po rolborderyi takie tam sprzęta....po nic więcej niby....ale jak się wkradłam w dział z hostami to oczywiście jedną musiałam kupić :wink:
kupiłam hoste"sum and substance"..wygląda ślicznie, będzie na moim tworzącym sie skwerku :)

aniusiatr witaj kochana :) dziękuję za wizytkę,altana jest zamocowana do ziemi,tzn najpierw mąż powbijał do ziemi metrowe kotwy ,a potem w to powkręcał pręty-nogi,więc nie powinno się nic stać ,jest mocno przymocowane :)
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

Wrzuć fotki nowej funkii!
I podaj namiar na dostawcę tulipanów
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p

Post »

wieczorem wrzuce fotki,a dostawca tulipanów
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=402073407
koleżanka mi poleciła :)
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Oj nie nie :!: Ja tam nic kopiować nie będę ;:87 ;:87 ;:87 To byłby plagiat. wymyśle coś innego i na pewno pokaże fotkę jak się zdecyduje na taki mini skalniak. :)
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

ten kwiatek to nie orlik tyko żurawka (na tym zdjęciu odwróconym)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p

Post »

krzysiek86 ...czekamy na fotki :D
k-c...dziękuję ślicznie :D

w końcu mam neta,jakiś czas mieliśmy awarię....wrzucę obiecane fotki,ale mój skwerek w całości po skończeniu pokażę,bo czekam na korę i kamyki...no i muszę jeszcze mojego liliowca wsadzić w ziemię :wink:
taki jest zarys ogólny nowego skrawka zielonego :wink: efekt pewnie będzie jak wszystko sie ładnie rozrośnie,a ja taka niecierpliwa jestem :(
Obrazek
Obrazek

takie donice znalazłam po babci mojej kochanej...tylko troszkę je podmalowałam ,bo za pstrokate jak dla mnie :D
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

to ta moja nowa hosta :wink: śliczna jest,a ciekawe czy będzie kwitła?
Obrazek
Obrazek

te ślicznotki musze jeszcze do ziemi wsadzić(chyba mogę?)
Obrazek
Obrazek

wczoraj robiłam porządek przy iglakach i...na naszej siatce ,która dzieli nas od ulubionych sąsiadów moje oczka dostrzegły takie cudenko :D :D i kwiatki w wiekszości są po mojej stronie(śmiałyśmy się z tego z sąsiadką)...ale ślicznie kwitnie prawda?
Obrazek
Obrazek

to moja róża po przejściach,zakwitła ponownie ,na razie ten jeden pąk sie rozbił,ale jest ich całe mnóstwo :D
Obrazek
Obrazek

robakami sie juz nie przejmujemy,bo nasza trawka chyba bardziej potrzebowała nawozu niż pogryzły ja te paskudztwa,a tak wygląda teraz(w sobotę pierwsze cięcie po nawiezieniu-teraz to gąszcz jest)
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

a taka była wcześniej
Obrazek
Obrazek

pozdrawiam Was wszystkich bardzo cieplutko,bo ta pogoda to nas nie rozpieszcza ostatnio,a ja taka ciepłolubna jestem

Obrazek
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52

Post »

Wypiłam kawkę, zjadłam ciasteczka i obejrzałam sobie twoje cudo. Widzę, że trochę oszukujesz. Mówisz, że nie znasz się na roślinkach, a tu taki profesjonalizm. Wszystko dopieszczasz w najmniejszym szczególe. Widzę, że bardzo szybko zamieniłaś ten kawałek ziemi w swój malutki raj. Jednego (oprócz pięknych kwiatów) ci zazdroszczę Juluś. Ty w ogóle nie masz chaszczy. Też chciałabym mój ogród tak uporządkować. To znaczy nie dokładnie tak, bo mój ma wiejski charakter. Chodzi mi o to, że walczę z chaszczami, chwastami, nornicami i innymi szkodnikami, ale czasami to mi ręce opadają, bo na takiej działce jak moja (przy tej pogodzie) to syzyfowa praca. Będę się chyba częściej wpraszać w goście ;:112.
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p

Post »

miło Bea ,że wpadłaś i wpadaj często.Dziękuję zaa miłe słowa:) ja sie na prawdę nie znam na kwiatuszkach,tyle co w necie poczytam i Was popodglądam :wink: ,chaszcze mam ale ich nie fotografuje...tylko czekam na ich zlikwidowanie :D ,ale mało ich co prawda,bo przy przeprowadzce i remoncie wszystko było zrównane :)

sama przyznaj ,że praca w ogródku jest relaksująca,nawet jak trzeba walczyć z chaszczami ,robalami itp :wink: buziaczki
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Julko wpadłam do Ciebie w odwiedzinki,wcześniej byłam tylko dyskretnie :oops: .Pięknie pokazałas rozwój Waszego ogrodu,fajna duża przestrzeń,uporządkowana,w moim guście.Ładnie prezentuje się rabatka przy wjeżdzie do garażu,Super korzenie,głaz z rojnikami,pomysłowa to Ty jestes.Wiele innych elementów Twego ogrodu podoba mi się.Przy nastepnej wizycie napiszę więcej .
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p

Post »

hal....będziesz miło widziana,wpadaj często....a mam nadzieję,że u was pogoda bo za 2 tyg się tam wybieram :D
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dzięki Julko za moralne wsparcie :P
Mam nadzieję, że wzmożonym wysiłkiem ducha,
skierujemy chmury deszczowe tam, gdzie bardziej potrzebne,
czyli na północ.
Jedni narzekają na suszę, innym aż nadmiar z nieba kapie.
A Twój trawnik, zaczyna wyglądać, że ho, ho ! :lol:
Gratulacje cieplutkie.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U nas na razie w miarę pogoda,ale mogłoby być lepiej.Zapowiadają lepszą pogodę,może wam się uda trafić na ;:3 ;:3 ;:3
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52

Post »

No tak, masz rację, ale przez te deszcze to za dużo się będę musiała relaksować i braknie czasu na podziwianie ;:112.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Julka hohoh skwerek zapowiada się bardzo fajnie. Sama jestem ciekawa końcowego efektu:)

a powojnik śliczniutki
z uśmiechami Iza
u liski
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”