Moj skromny ogrodek-julka_
Witaj Julko!
Chciałam szybko przebiec przez Twój ogród ale niestety nie dało się. Musiałam co kawałek zatrzymywać się by podziwiać nowe rabatki ( super ) , pomysły i zdobycze. Świetna altana-mam jednak nadzieję, że u Ciebie nie wieją tak silne wiatry jak u mnie i nie porwą Ci tego cuda. Pędraki dziadostwo-mi też jakoś trawa marnieje ale zganiam to na długotrwała suszę. Muszę jutro też zajrzeć pod korzenie mojego trawnika.
Życzę Ci by Twoje marzenie o tak cudownej kaskadzie spełniło się jak najszybciej-świetna sprawa!
Chciałam szybko przebiec przez Twój ogród ale niestety nie dało się. Musiałam co kawałek zatrzymywać się by podziwiać nowe rabatki ( super ) , pomysły i zdobycze. Świetna altana-mam jednak nadzieję, że u Ciebie nie wieją tak silne wiatry jak u mnie i nie porwą Ci tego cuda. Pędraki dziadostwo-mi też jakoś trawa marnieje ale zganiam to na długotrwała suszę. Muszę jutro też zajrzeć pod korzenie mojego trawnika.
Życzę Ci by Twoje marzenie o tak cudownej kaskadzie spełniło się jak najszybciej-świetna sprawa!
dziękuję Giga 
a dzisiaj byłam z M w OBI po rolborderyi takie tam sprzęta....po nic więcej niby....ale jak się wkradłam w dział z hostami to oczywiście jedną musiałam kupić
kupiłam hoste"sum and substance"..wygląda ślicznie, będzie na moim tworzącym sie skwerku
aniusiatr witaj kochana
dziękuję za wizytkę,altana jest zamocowana do ziemi,tzn najpierw mąż powbijał do ziemi metrowe kotwy ,a potem w to powkręcał pręty-nogi,więc nie powinno się nic stać ,jest mocno przymocowane 

a dzisiaj byłam z M w OBI po rolborderyi takie tam sprzęta....po nic więcej niby....ale jak się wkradłam w dział z hostami to oczywiście jedną musiałam kupić

kupiłam hoste"sum and substance"..wygląda ślicznie, będzie na moim tworzącym sie skwerku

aniusiatr witaj kochana

- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
wieczorem wrzuce fotki,a dostawca tulipanów
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=402073407
koleżanka mi poleciła
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=402073407
koleżanka mi poleciła

- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
krzysiek86 ...czekamy na fotki
k-c...dziękuję ślicznie
w końcu mam neta,jakiś czas mieliśmy awarię....wrzucę obiecane fotki,ale mój skwerek w całości po skończeniu pokażę,bo czekam na korę i kamyki...no i muszę jeszcze mojego liliowca wsadzić w ziemię
taki jest zarys ogólny nowego skrawka zielonego
efekt pewnie będzie jak wszystko sie ładnie rozrośnie,a ja taka niecierpliwa jestem

takie donice znalazłam po babci mojej kochanej...tylko troszkę je podmalowałam ,bo za pstrokate jak dla mnie

to ta moja nowa hosta
śliczna jest,a ciekawe czy będzie kwitła?

te ślicznotki musze jeszcze do ziemi wsadzić(chyba mogę?)

wczoraj robiłam porządek przy iglakach i...na naszej siatce ,która dzieli nas od ulubionych sąsiadów moje oczka dostrzegły takie cudenko
i kwiatki w wiekszości są po mojej stronie(śmiałyśmy się z tego z sąsiadką)...ale ślicznie kwitnie prawda?

to moja róża po przejściach,zakwitła ponownie ,na razie ten jeden pąk sie rozbił,ale jest ich całe mnóstwo

robakami sie juz nie przejmujemy,bo nasza trawka chyba bardziej potrzebowała nawozu niż pogryzły ja te paskudztwa,a tak wygląda teraz(w sobotę pierwsze cięcie po nawiezieniu-teraz to gąszcz jest)

a taka była wcześniej

pozdrawiam Was wszystkich bardzo cieplutko,bo ta pogoda to nas nie rozpieszcza ostatnio,a ja taka ciepłolubna jestem

k-c...dziękuję ślicznie

w końcu mam neta,jakiś czas mieliśmy awarię....wrzucę obiecane fotki,ale mój skwerek w całości po skończeniu pokażę,bo czekam na korę i kamyki...no i muszę jeszcze mojego liliowca wsadzić w ziemię

taki jest zarys ogólny nowego skrawka zielonego

takie donice znalazłam po babci mojej kochanej...tylko troszkę je podmalowałam ,bo za pstrokate jak dla mnie

to ta moja nowa hosta

te ślicznotki musze jeszcze do ziemi wsadzić(chyba mogę?)

wczoraj robiłam porządek przy iglakach i...na naszej siatce ,która dzieli nas od ulubionych sąsiadów moje oczka dostrzegły takie cudenko

to moja róża po przejściach,zakwitła ponownie ,na razie ten jeden pąk sie rozbił,ale jest ich całe mnóstwo

robakami sie juz nie przejmujemy,bo nasza trawka chyba bardziej potrzebowała nawozu niż pogryzły ja te paskudztwa,a tak wygląda teraz(w sobotę pierwsze cięcie po nawiezieniu-teraz to gąszcz jest)

a taka była wcześniej

pozdrawiam Was wszystkich bardzo cieplutko,bo ta pogoda to nas nie rozpieszcza ostatnio,a ja taka ciepłolubna jestem

Wypiłam kawkę, zjadłam ciasteczka i obejrzałam sobie twoje cudo. Widzę, że trochę oszukujesz. Mówisz, że nie znasz się na roślinkach, a tu taki profesjonalizm. Wszystko dopieszczasz w najmniejszym szczególe. Widzę, że bardzo szybko zamieniłaś ten kawałek ziemi w swój malutki raj. Jednego (oprócz pięknych kwiatów) ci zazdroszczę Juluś. Ty w ogóle nie masz chaszczy. Też chciałabym mój ogród tak uporządkować. To znaczy nie dokładnie tak, bo mój ma wiejski charakter. Chodzi mi o to, że walczę z chaszczami, chwastami, nornicami i innymi szkodnikami, ale czasami to mi ręce opadają, bo na takiej działce jak moja (przy tej pogodzie) to syzyfowa praca. Będę się chyba częściej wpraszać w goście
.

miło Bea ,że wpadłaś i wpadaj często.Dziękuję zaa miłe słowa:) ja sie na prawdę nie znam na kwiatuszkach,tyle co w necie poczytam i Was popodglądam
,chaszcze mam ale ich nie fotografuje...tylko czekam na ich zlikwidowanie
,ale mało ich co prawda,bo przy przeprowadzce i remoncie wszystko było zrównane
sama przyznaj ,że praca w ogródku jest relaksująca,nawet jak trzeba walczyć z chaszczami ,robalami itp
buziaczki

sama przyznaj ,że praca w ogródku jest relaksująca,nawet jak trzeba walczyć z chaszczami ,robalami itp

- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Julko wpadłam do Ciebie w odwiedzinki,wcześniej byłam tylko dyskretnie
.Pięknie pokazałas rozwój Waszego ogrodu,fajna duża przestrzeń,uporządkowana,w moim guście.Ładnie prezentuje się rabatka przy wjeżdzie do garażu,Super korzenie,głaz z rojnikami,pomysłowa to Ty jestes.Wiele innych elementów Twego ogrodu podoba mi się.Przy nastepnej wizycie napiszę więcej .