Ogródek Bogusi (bogusia177) -/ cz. 2-2008r./

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

kogra pisze:Ależ cudne różyczki. Ta pomarańczowo żółta jest super. Pewno tylko zapach róż rozchodzi się po twoim ogrodzie. Tak chciałoby się obejrzeć wszystkie naraz i zasycić ich zapachem, widokiem i gdyby tak jeszcze można było zatrzymać je do zimy. :roll: :lol:
Grażynko kochano ta różyczka żółto pomarańczowa ma na górze bordo ,jest super ,tego roku sadzona .Myślę jak się rozrośnie to będę siedzieć przy niej i podziwiać ,bo już teraz sprawia wrażenie jakby płonęła .Ma ją chyba Alutka -Fleur a mi ją wybrała Zosieńka ,której całuski ślę ;:196

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To spróbuj ją ukorzenić tak na wszelki wypadek. Róże na pniu mają tendencje do przemarzania w mokre i mrożne dni w zimie. Szkoda byłoby ją stracić. A jest bombowa. ;:111
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak Ty ukorzeniasz i kiedy Grażynko, może mi się uda i będę mogła Ci za doradę dać sadzoneczkę ,bo spróbuję :P ją ukorzenić :P
Awatar użytkownika
Pauzalka
500p
500p
Od: 15 wrz 2006, o 09:44

Post »

Pięknie u Ciebie Bogusiu, róże śliczne :)
Mój ogród.
Pauzalka
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Można już teraz. Odrywam kawałek gałązki bez kwiatu / nie kwitnącej / wraz z piętką i wsadzam na głębokość 20 cm do doniczki lub gruntu. Ale musi sadzonka znajdować się w cieniu. Na doniczkę /i w gruncie/ stawiam słoik lub obciętą butelkę plastikową / z małą dziurką dla wentylacji i to wszystko. Trzeba tylko pamiętać o podlewaniu, aby ziemia nie przeschła. Można też zanurzyć sadzonkę w ukorzeniaczu ale nie jest to konieczne. Po około trzech miesiącach sadzonka powinna się przyjąć ale nie jest to regułą. Niektóre ukorzeniają się dłużej. O tym, że sadzonka się przyjęła świadczy wypuszczenie nowego pędu.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Boguniu jak chcesz to wyślę Ci póżniej jeszcze ładniejszą , bo u mnie cały wybór . Napisz tylko , która Ci się podoba . Jak wszystkie zakwitną to wyślę Ci zdjęcia . Dzięki za całuska , jest bardzo słodki jak ta różyczka .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

bogusia177 pisze:
[/b] Obrazek

to jest róża weteranka w moim ogrodzie kupiłam ją dawno i posadziłam byle gdzie -tak ot obok słupa i wyobraż sobie nigdy nie wiedziałam ,że trzeba o róże też dbać -posadzę i niech sobie radzi .Tą akurat mocno przycinałam ,bo ktos mi powiedział ,że tak się robią różyczka mi kwitnąć nie chciała .Dopiero po jakimś czasie zapomniałam ja przyciąć i róża jak oszalała kwitnie ,ku mojej uciesze Nazwy nie znam ,może ktoś z Was mi pomoże i rozpozna ;:88
Witaj Bogusiu :)
W nazewnictwie róży nie pomogę a wręcz będę wołała POMOCY!!!
Muszę ja mieć :oops: dla córci , bo to jej kolor ..taki barbiowy :lol:
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Agnieszko ,różę mogę spróbować samej posadzić ,albo zobaczę czy nie można odciąć kawałek od korzenia to jesienią się przypomnij ,a jutro zobaczę co da się zrobić :P
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bogusia177 pisze:Witaj Agnieszko ,różę mogę spróbować samej posadzić ,albo zobaczę czy nie można odciąć kawałek od korzenia to jesienią się przypomnij ,a jutro zobaczę co da się zrobić :P
Bogusiu, kochana Obrazek na pewno się przypomnę. Dziękuję pięknie.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Bogusia -ale Ty masz tych róż :shock: :shock: i Ty pisałaś ,że masz mało kwiatków u siebie :? jak to jest mało :shock: to ja nie wiem ile jest dużo :roll: powinnaś mieć ze dwa hektary ziemi to byś mogła szaleć wtedy :D :wink:
Dawno mnie u Ciebie nie było ale wnusia u mnie siedziała :D no i nie miałam za dużo wolnego czasu :roll:
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bogusia!!!! Wszystko piękne ale.......ta biała róża śni mi się po nocach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cudo !!!!!!!!!!!!!!!!
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś zakładałam skalniak ,bo M wybierał ziemię na taras i nie było co z nią zrobić ,więc spontanicznie podjęłam decyzję - ma być skalniak :P zaraz wkleję fotkę :P
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko ,słoneczko ,ja naprawdę miałam mało kwiatków dopiero teraz jak jestem z Wami to się poważnie zbogaciłam w kwiaty .Róże pisałam ,że miałam ale mam teraz dużo więcej :P

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Piękne :D Bogusiu tak trzymaj :wink: ja tam też uważam ,że kwiatków nigdy za dużo nie jest w ogrodzie :wink: :D mój M ma czasami odmienne zdanie na ten temat :twisted: ale to już jego problem :D ogród to moje królestwo :D :D
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu, mój M już dziękuje Panu Bogu, że nie ma ogrodniczych nocnych :lol: :lol: , wie co go mogłoby spotkac po takich wieczornych seansach :wink:
Chociaż tak sobie :roll: myślę..... dlaczego jeszcze nikt nie wpadł na taki pomysł? :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”