Mój Piękny Ogród - Mija
Witam wszyskich, po długiej przerwie ......... Zaczynam się już wybudzać z zimowego snu. Czy Wy też już czujecie wiosnę ?
Mnie już zaczyna nosić.
Z bezczynności zaprojektowałam drewniane donice, które mają zastąpić poręcz. Poza tym obmyślam plan działania i zmian w ogrodzie....
Właśnie wróciłam z antykwariatu, w którym kupiłam fajną książkę:
Chyba czeka mnie fajny wieczór 

Z bezczynności zaprojektowałam drewniane donice, które mają zastąpić poręcz. Poza tym obmyślam plan działania i zmian w ogrodzie....
Właśnie wróciłam z antykwariatu, w którym kupiłam fajną książkę:

Monika
Oj Ewo, jak ja Ci zazdroszczę
Moje plany są bardzo obszerne, jeśli chodzi o ten rok. Muszę najpierw zająć się ogrodem na froncie, a następnie z tyłu.
Chcę m. in. wymienić róże. W tej chwili mam odmianę Chopin,
ale jest trochę dla mnie za wysoka i wybrałam odmiany płożące, które zamierzam naprzemiennie posadzić jasny róż
(odmiany The Fairy) z ciemnym różem (Fairy Dance)
.
Róże zamierzam kupić w szkółce róż "Rosarium"
Pod balkonem marzy mi się łan lawendy
Poza tym zaplanowałam duże donice na balkon (w których posadzę głównie karłowate krzewy) i taki fajny łuk dla milina, który rośnie sobie pod balkonem.

Moje plany są bardzo obszerne, jeśli chodzi o ten rok. Muszę najpierw zająć się ogrodem na froncie, a następnie z tyłu.
Chcę m. in. wymienić róże. W tej chwili mam odmianę Chopin,
ale jest trochę dla mnie za wysoka i wybrałam odmiany płożące, które zamierzam naprzemiennie posadzić jasny róż

Róże zamierzam kupić w szkółce róż "Rosarium"
Pod balkonem marzy mi się łan lawendy

Poza tym zaplanowałam duże donice na balkon (w których posadzę głównie karłowate krzewy) i taki fajny łuk dla milina, który rośnie sobie pod balkonem.

Monika
Och jaki dziś zapowiada się piękny słoneczny dzień. Po raz pierwszy od kilku miesięcy podczas śniadanka słyszałam ptasie trele
Wczoraj wróciłam do domu z bardzo fajną książką

Jest w niej mnóstwo świetnych pomysłów, które można wykorzystać podczas aranżacji ogrodu
Pozdrawiam Wszystkich i życzę udanego weekendu.

Wczoraj wróciłam do domu z bardzo fajną książką

Jest w niej mnóstwo świetnych pomysłów, które można wykorzystać podczas aranżacji ogrodu

Pozdrawiam Wszystkich i życzę udanego weekendu.
Monika
sami robicie ,czy zleciłaś komuś?Mija pisze:Tess, jak tylko donice się zrobią, zobaczysz je pierwsza
ja oglądałam gotowe donice, ale one są porobione beznadziejne....tzn na malusie gwożdziki i zszywki

Zlecamy takiemu młodemu/zdolnemu. Robił już nam pergole. Jest dobrym fachowcem.Tess pisze:sami robicie ,czy zleciłaś komuś?
ja oglądałam gotowe donice, ale one są porobione beznadziejne....tzn na malusie gwożdziki i zszywkimój M mowi,że on sam porządne zbije, ale wybijam mu z głowy, jak przyjeżdża do domu odpoczac nie po to żeby zbijać skrzynk
Wiem co czujesz, patrząc na donice w sklepach... Tragedia

Ja tam chyba kupię łuk, który zamieściłam kilka postów wyżej.
Monika
"Mój piękny ogród " tytuł wątku mówi sam za siebie . Moniko ogród masz piękny ,zadbany i dosłownie wypieszczony
. Kurcze siędzę i zastanawiam się co napisać
bo Twoje planowania powaliły mnie z nóg , ja też tak czasami próbuję ale na próbach się kończy , może dlatego że czeka na mnie jeszcze dużo pracy i nie wiem za co powinnam się zabrać w pierwszej kolejności
, a może jest jeszcze inny powód