Ogród Bożeny 170365

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
bożena170365
500p
500p
Od: 17 lut 2008, o 22:48

Post »

Obiecane zdjęcia ;) obudził się kwiat juki.......................
Obrazek

Spójrz lisko hosta z miejsca nasłonecznionego wygląda tak :
Obrazek

A to ładniejsza z miejsca zacienionego:
Obrazek

A teraz obiecane pnące róże:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zdobyczna Hosta z pączkiem:
Obrazek

Clematis, chyba do przesadzenia ma w tym miejscu za ciemno:
Obrazek

Coś obsiadło mojego kwiatka?
Obrazek

Kwiatuszek:
Obrazek

A to piwonia, która będzie moja... na jesień:
Obrazek

Orlik:
Obrazek

I zdjęcia z dzisiejszego upalnego spaceru, maczek uśmiecha się do Ciebie.... :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I zmęczona Lila (Daisy) :
ufff..jak gorąco było...
Obrazek
Pozdrawiam, Bożena
Zapraszam do mojego ogrodu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12693
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Bożenko prosto po koncercie wpadam do Ciebie sparwdzić czy są obbiecane zdjęcia róży i są :)

Wow róża przecudna... ale ma pąĸów...... heh będzie Ci kwitła i kwitła. Jest przecudna! i juka rzeczywiście w rozkwicie..

Bardzo dzięĸuje za zdjęcia host. Dziś obserwowałam moje... tzn. patrzyłam keidy pada na nie światło słoneczne i okazuje się, że nei jest tak tragicznie jak myślałam... słońce świci rano i po południu... a więc nei jest tak źle.
Mam takie same hosty jak Ty Bożenko :)

Lasem jestem oczarowana... ale znalazłaś miejsce... całe w bluszczu... czy tam się da chodzić???

Za maczka bardzo Ci dziękuję. Tak się cieszyłam jak siałam moje, że będąmi kwitły a one dopiero na drugi rok ponoć kwitną :( To jest niesprawiedliwe!!! ;:164

Zauważyłam na zdjęciu z makiem liść... Czy to jest może rącznik? Czy kasztan? Gdzie znalazłaś takie miejsce?

W ogóle blisko Ciebie są same fajne miejsca :)

pozdrawiam serdecznie nucąc piosenki Dżemu:)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wpadłam z rana powąchać różę i pogłaskać Daisi :)

Czy Ty ją czeszesz? Fajnego mordziaka ma :)
z uśmiechami Iza
u liski
bożena170365
500p
500p

Post »

Witam Cię Liska.boję sie,że róża jednak przekwitnie zbyt szybko,taki straszny upał I nie zanosi się w tym tygodniu,przynajmniej u nas, na deszcz.

Na taki koncert sama bym się wybrała,lubie ich muzykę...... toś się wyśpiewała i wyskakała,a ja już zaczęłam martwic sie o Ciebie.... :cry:

Las jak każdy inny tylko czasem trzeba umieć dostrzec w nim ciekawe miejsca.......................

Maczek w towarzystwie młodziutkiego klonika ................przynajmniej tak mi się wydaje. :?:

Psiunia rzeczywiści czesze ,toć to przecież dziewczynka jest......... ;:1

Pozdrawiam cieplutko.
Pozdrawiam, Bożena
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bożena170365 pisze:Witam Cię Liska.boję się,że róża jednak przekwitnie zbyt szybko,taki straszny upał I nie zanosi się w tym tygodniu,przynajmniej u nas, na deszcz.
To podlewaj. Szkoda róży. Ja podlewam :)
bożena170365 pisze:Na taki koncert sama bym się wybrała,lubie ich muzykę...... toś się wyśpiewała i wyskakała,a ja już zaczęłam martwic się o Ciebie.... :cry:
To zapraszam na podkarpacie... w niedzielę grają w Dębicy. 60 km od Rzeszowa. Mamy to szczęscie, że nasze dzieci lubią tą samą muzykę co my... albo inaczej... mamy wspólne zainteresowania. Dlatego razem chodzimy/jeździmy na koncerty. Dzięki temu 2 lata temu syn był z nami na koncercie Gilmoura w Gdańsku (miał wtedy 12 lat) Normalnie samego bym go nie puściła :)
bożena170365 pisze:Las jak każdy inny tylko czasem trzeba umieć dostrzec w nim ciekawe miejsca.......................
Ja nie mieliśmy domu, co tydzień jeżdziliśmy do lasu albo nad wodę. Uwielbiam polne kwiaty i uwielbiam przebywać wśród zieleni. Wtedy jednak nie interesowałam się drzewami czy krzewami.... były w lesie .. stanowiły jaĸąś całość i tyle. Na Twoich zdjęciach zauważam i żarnowiec i bluszcz...
bożena170365 pisze:Maczek w towarzystwie młodziutkiego klonika ................przynajmniej tak mi się wydaje. :?:
o Boże co za tępota ze mnie!!!!!! Oczywiście, że klon nie kasztan!!! Pomyliło mi się, bo rącznik pierwszeliście ma takie jak te na zdjęciu.
bożena170365 pisze:Psiunia rzeczywiści czesze ,toć to przecież dziewczynka jest......... ;:1

No tak i kokardę zakładasz :)

Moje dzieci szarikowi czasem chustkę zakładają:)

Fajnei wygląda taki piesek jak Twój jak ma grzywkę rozpuszczoną i przykryte oczka.... jak on wtedy widzi ????

A z ciekawości gdzie chodzisz z nim do fryzjera? Czy może sama masz takie zdolności?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko miałam juz kiedyś Cie zapytać ... jak się nazywa ta roślinka pod drzewkiem? I jak szybko rośnie? Wygląda świetnie! No i co to za drzewko? Bo nie jestem pewna

Obrazek
z uśmiechami Iza
u liski
bożena170365
500p
500p

Post »

ho,ho,ho.................gdyby to było trochę bliżej to pewno bym się skusiła...ale pod Rzeszów......:?:

To drzewko to jakaś odmiana wierzby,a pod nią jakaś roślinka skalna,zresztą bardzo ekspansywna,w zeszłym tygodniu wyrwałam większą jej część,ponieważ zaczęła wchodzić na hosty, gdybyś była bliżej nie musiałabym wyrzucać.

Psina chodzi do fryzjera,mnie nie da sie obciąć ................., szkoda bo każda wizyta to porządne drzewko...........eh chodzi zawsze w kitusi,chyba z 10 cm
Pozdrawiam, Bożena
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bożena170365 pisze:ho,ho,ho.................gdyby to było trochę bliżej to pewno bym się skusiła...ale pod Rzeszów......:?:

To drzewko to jakaś odmiana wierzby,a pod nią jakaś roślinka skalna,zresztą bardzo ekspansywna,w zeszłym tygodniu wyrwałam większą jej część,ponieważ zaczęła wchodzić na hosty, gdybyś była bliżej nie musiałabym wyrzucać.
wrrrrrrrr a ja tak potrzebuje ekspansywnych roślin :) Narzekać będę później!!! za kilka lat !
bożena170365 pisze: Psina chodzi do fryzjera,mnie nie da się obciąć ................., szkoda bo każda wizyta to porządne drzewko...........eh chodzi zawsze w kitusi,chyba z 10 cm
uuuuuuuu tzn. ile ??? 100? więcej?
z uśmiechami Iza
u liski
bożena170365
500p
500p

Post »

jedno drzewko np.buk pendula ,bądź magnolia........50zł ;:10
Pozdrawiam, Bożena
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bożena170365 pisze:jedno drzewko np.buk pendula ,bądź magnolia........50zł ;:10
uuuuuuuu sporo!
A Daisy (sory, że dotąd źle pisałam jej imię) nie pozwala Tobie się obciąć? Jak często chodzi do fryzjera... oj czuję, że mój szarik zakochałby się :)
z uśmiechami Iza
u liski
bożena170365
500p
500p

Post »

Ma dopiero roczek, wiec to to dopiero jej pierwsza wizyta, boi się fryzjerki i jest przy niej mniej odważna,gdy właściciel jest przy niej to ucieka do niego na ręce.......taki z niej cykor. Po drugie trzeba mieć jeszcze maszynkę do strzyżenia psów, a takowa kosztuje ok.400-500zł....

Nie wiem jak szybko odrośnie jej włos, na zimę musi mięć więcej..bo jest zmarzluchem.

Twój Szarik też mi sie podoba....
;:97
Pozdrawiam, Bożena
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bożenko, przepiękna róża!!! jaka to? Widzę, że więcej nas rybek tu na forum, a mój dzień ciągle górą. Zerknij sobie na http://fotumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=8367
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przepraszam, że poprawię

Bożenko zmień fotum na forum, bo nie otworzysz linka

albo inaczej:

http://www.forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=8367

I dzięki mag za ten link. Nie wiedzałam, że cos takiego jest :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To ja dziękuję Tobie Lisko :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

bożena170365 pisze:Obiecane zdjęcia ;) obudził się kwiat juki.......................
Obrazek
No no to będzie piękny kwiatostan :) moja jukka raczej w tym roku nie zakwitnie :( ale ważne aby zmagazynowała jak najwięcej substancji :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”