Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.
Danusiu kupiłam ten nawóz, wypróbuję. Nawet nie wiedziałam, że ich tak sporo będzie stanęłam i wszędzie na butelkach widziałam pana w kapeluszu, chyba z 6 różnych było do tego... do tego..., już sama nie wiem do czego
Najważniejsze mam od jutra zasilam moje fiołeczki.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ależ ten grudnik cudny, Danusiu!
Muszę mojego porządnie opiórkować, bo wprawdzie jakieś pączusie zaczął pokazywać, ale gdzie mu jeszcze do kwitnienia.....
Zdrówka.

Muszę mojego porządnie opiórkować, bo wprawdzie jakieś pączusie zaczął pokazywać, ale gdzie mu jeszcze do kwitnienia.....

Zdrówka.

HALINKO,zaszalałam w tym roku z kwiatkami doniczkowymi.Wczoraj poszłam do biblioteki i przyniosłam parę gałązek do ukorzenienia,ale to takie zwisające.Ciekawe czy mi się coś ukorzeni o tej porze.
Pelargonii tak bardzo nie dokarmiałam,tylko od przypadku do przypadku.
Mróz u nas wyskoczył solidny,ale śniegu nie ma.
Miłego,zdrowego dnia.
MARYNIU to masz fajnie bo u nas solidnie przymroziło,ale śniegu nie ma.
Byłam w bibliotece,przytargałam sześć książek i przy okazji dostałam od bibliotekarki sadzonki kwiatków do ukorzeniania.
Zdrowia życzę.

HALINKO -Bobka witam Cię serdecznie .Miło mi,że mnie odwiedziłaś.Też byłam u Ciebie.Fajny masz ogród.Dwadzieścia km.to trochę daleko,ale jak się pojedzie to można pomieszkać,czy musisz wracać.?
Też Ciebie serdecznie pozdrawiam i oczywiście zapraszam do odwiedzin.Ja też będę odwiedzać Twój ogród.
DOROTKO!
Cieszę się,że już kupiłaś nawóż do kwiatków.Ciekawa jestem jakie będą efekty?Myślę,że ta pani w ogrodniku dobrze doradziła.Ona ma
piękną hodowlę storczyków i też zasila biohumusem.
Pogoda u nas mrożna.Byłam trochę w mieście,ale szybko wróciłam.Mrozi na sucho bez śniegu.
Dużo zdrówka.
LUCYNKO!!
Ten grudnik na prawdę sprawił mi wielką niespodziankę.Inne nie kwitną.Ważne,że twój zaczął pokazywać pączki jest więc nadzieja ,że zakwitnie.
Miłego,zdrowego dnia.
Kiedyś miałam jeszcze taki.

Pelargonii tak bardzo nie dokarmiałam,tylko od przypadku do przypadku.
Mróz u nas wyskoczył solidny,ale śniegu nie ma.
Miłego,zdrowego dnia.

MARYNIU to masz fajnie bo u nas solidnie przymroziło,ale śniegu nie ma.
Byłam w bibliotece,przytargałam sześć książek i przy okazji dostałam od bibliotekarki sadzonki kwiatków do ukorzeniania.
Zdrowia życzę.

HALINKO -Bobka witam Cię serdecznie .Miło mi,że mnie odwiedziłaś.Też byłam u Ciebie.Fajny masz ogród.Dwadzieścia km.to trochę daleko,ale jak się pojedzie to można pomieszkać,czy musisz wracać.?
Też Ciebie serdecznie pozdrawiam i oczywiście zapraszam do odwiedzin.Ja też będę odwiedzać Twój ogród.

DOROTKO!
Cieszę się,że już kupiłaś nawóż do kwiatków.Ciekawa jestem jakie będą efekty?Myślę,że ta pani w ogrodniku dobrze doradziła.Ona ma
piękną hodowlę storczyków i też zasila biohumusem.
Pogoda u nas mrożna.Byłam trochę w mieście,ale szybko wróciłam.Mrozi na sucho bez śniegu.

Dużo zdrówka.

LUCYNKO!!
Ten grudnik na prawdę sprawił mi wielką niespodziankę.Inne nie kwitną.Ważne,że twój zaczął pokazywać pączki jest więc nadzieja ,że zakwitnie.
Miłego,zdrowego dnia.

Kiedyś miałam jeszcze taki.

- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Witaj Danusiu cudownie Ci kwitną grudniki u Ciebie tak pięknie i kolorowo u mnie skromnie dopiero jakieś pączki na kwiatkach. Pozdrawiam Cię cieplutko życzę miłego słonecznego popołudnia 

Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W ogrodzie już kwitnących nie ma.
Ale u ciebie doniczkowe są pełne kwiecia.
Piękne
Ale u ciebie doniczkowe są pełne kwiecia.
Piękne

-
- Od: 28 lis 2020, o 09:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzę ,ze masz piękny grudnik
u mnie kwitł tylko po zakupie potem ze 3 lata nic aż w końcu wystawiłam go na działkę i koniec przygody z nim szkoda ,nie umialam się nim zaopiekować .

- korzo_m
Danusiu ostatni różowawy fiołek też pełen uroku. Śliczne masz fiołeczki, czy sama ukorzeniałaś listeczki. Dzisiaj pierwszy raz zasilałam moje cudownym nawozem, zobaczę jakie działanie będzie 

- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Danusiu śliczne te falbaniaste fiołki, a grudniki to moje niespełnione chciejstwo, już tyle razy próbowałam zabawy z nimi i zawsze marniały, albo wyglądały zdrowo ale nie kwitly przez parę lat
Stwierdziłam w końcu, że skoro nie chcą u mnie kwitnąć to ich nie lubię 

ALU witaj!
W sumie to tylko jeden tak pięknie zakwitł,ale co dziwne obok stoją dopiero małe sadzonki grudnika i one też kwitły.Stoją na parapecie północno-wschodnim.Pokaż swoje grudniki jak zakwitną.
Pozdrawiam.
ANIU tylko parapet na szczęście jeszcze kwitnący został.Nie wiem co się dzieje na działce.
Dziś u nas było mrożno.
BOBKO!!no faktycznie szkoda tego grudnika.Może miał ładne kwiaty???Jednak grudnik musi też mieć czas na odpoczynek i wtedy nie trzeba
go podlewać.Po prostu ma swoje wymagania.
Pozdrawiam.
DOROTKO te fiołki kupiłam od ULI.Rozmnażałam z listków i już ukorzenionych listków.Ten biało- zielony kupiłam w Kauflandzie w Legionowie i już zdążyłam rozmnożyć.Też jestem ciekawa jak Twoje kwiatki zareagują na ten nawóz.
Dużo zdrowia.
HALINKO jak już pisałam dla grudników trzeba spełnić parę ich wymagań.One muszą przejść spoczynek bez podlewania.
Zdjęcia wspominkowe.

W sumie to tylko jeden tak pięknie zakwitł,ale co dziwne obok stoją dopiero małe sadzonki grudnika i one też kwitły.Stoją na parapecie północno-wschodnim.Pokaż swoje grudniki jak zakwitną.

Pozdrawiam.
ANIU tylko parapet na szczęście jeszcze kwitnący został.Nie wiem co się dzieje na działce.
Dziś u nas było mrożno.

BOBKO!!no faktycznie szkoda tego grudnika.Może miał ładne kwiaty???Jednak grudnik musi też mieć czas na odpoczynek i wtedy nie trzeba
go podlewać.Po prostu ma swoje wymagania.
Pozdrawiam.

DOROTKO te fiołki kupiłam od ULI.Rozmnażałam z listków i już ukorzenionych listków.Ten biało- zielony kupiłam w Kauflandzie w Legionowie i już zdążyłam rozmnożyć.Też jestem ciekawa jak Twoje kwiatki zareagują na ten nawóz.
Dużo zdrowia.

HALINKO jak już pisałam dla grudników trzeba spełnić parę ich wymagań.One muszą przejść spoczynek bez podlewania.

Zdjęcia wspominkowe.

- korzo_m
Danusiu piękna chyba jest Jej fiołkowa kolekcja. Ja muszę się w końcu zająć moimi listkami w szklaneczce widzę gąszcz korzonków, codziennie sobie mówię zrób to i jakoś zapominam
Jestem bardzo ciekawa efektów podlewania nawozem, moje sadzonki pelargoniowe tez go dostały, może te maleństwa ruszą.

Jestem bardzo ciekawa efektów podlewania nawozem, moje sadzonki pelargoniowe tez go dostały, może te maleństwa ruszą.
-
Dokładnie tak chyba go podlewalam i od początku źle poprowadziłam, kiedyś spróbuję kupić i od nowa dobrze zadbać .
Miłego dnia życzę
Miłego dnia życzę

- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Danusiu niestety nie mam już grudników dałam córce na wiosnę razem z adenium jak miałam sadzonki pomidorów i tam zostały cieszy się z nich w dodatku chyba zaraziłam ja kwiatkami bo do kupiła już kilka i ma cały parapet kwiatów. Nie mam sumienia jej teraz zabierać bo na wiosnę zaś będzie problem z miejscem na parapecie. Pozdrawiam życzę zdrówka 

Pozdrawiam Alicja
DOROTKO ja też jestem ciekawa efektów podlewania nawozem u Ciebie.U mnie na razie nic nowego nie zakwitło.Pączek na fiołku jakoś nie może do końca rozkwitnąć.Pogoda u nas taka sobie,nawet słońce wychodzi tylko ja dziś nigdzie nie wychodzę.
Miłego dnia.
Witaj BOBKO!U mnie nic nowego.Dziś siedzę w domu.Zdjęć też już nie mam.Jak mi się uda to wstawię stare.
Pozdrawiam serdecznie.
Zapraszam.
ALU rozumiem.Pewnie parapety będą potrzebne na wiosnę.Ja będę musiała coś innego kombinować z rozsadami.
Trzymaj się ciepło.

Miłego dnia.

Witaj BOBKO!U mnie nic nowego.Dziś siedzę w domu.Zdjęć też już nie mam.Jak mi się uda to wstawię stare.
Pozdrawiam serdecznie.

Zapraszam.
ALU rozumiem.Pewnie parapety będą potrzebne na wiosnę.Ja będę musiała coś innego kombinować z rozsadami.
Trzymaj się ciepło.

-
Po prostu sliczne roślinki ,widać troskę ,one kochają taką Panią co się nimi tak opiekuje .Bardzo miło się patrzy . 

- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Fajne wspominki Danusiu pokazałaś
liliowce śliczności, lilie i różyczki też piękne.
Na razie musimy się zadowolić wspomnieniami, ale jak tylko grudzień się skończy i dnia zacznie przybywać to ho ho, już będziemy wypatrywać czy jakieś źdźbła zielone się nie pojawiają
Milego wieczoru Danusiu i zdrówka

Na razie musimy się zadowolić wspomnieniami, ale jak tylko grudzień się skończy i dnia zacznie przybywać to ho ho, już będziemy wypatrywać czy jakieś źdźbła zielone się nie pojawiają

Milego wieczoru Danusiu i zdrówka