Witam!
Dumam i dumam o tym upalnym lecie, bo i jesień upalna

Dzisiaj kolejny ładny dzień i coraz to zrzucam kolejne warstwy ubioru jak pomacham łopatą. Ogród przezywa metamorfozę, bo skoro część wypadła z obsadzeń to muszę gdzieś to rozplanować. Powstaje całkiem ładna grządka naprzeciwko wybiegu dla kur, ale nie wiem czy zapach róż nie zniweluje zapach kur

Dzisiaj dopiero po obiedzie dostałam kopa do pracy, ale zawsze coś do przodu. Dobre prognozy na kolejne dni trochę mnie rozleniwiają. Dzisiaj w nocy podlało mi to co przesadzałam wcześniej więc może i dzisiaj się uda
Agnieszko mam nadzieję, że skoro u Marty barbula przetrwała to i u mnie się uda, a mam dwie bo jedna już wiosną kupiłam u Starkla. Zrobię jak radzi Małgosia, bo u niej urzekła mnie ta roślinka.
A są różne derenie jadalne? ...no nie wiem kupiłam pod nazwą dereń jadalny
Popróbowałam pysznego przecieru od Marty, smak super a przy tym bomba witaminowa. Czekam na owoce dwa lata i nic więc może to roślina towarzyska
Skalnice to takie pierwiosnki jesieni
Pw było.
Beatko na psa...
Ciążą na nas lata komuny kiedy to wypadało okradać ich (bo w końcu oni nas też okradali), a mentalności nie zmienisz od razu ...to sprawa pokoleń! Przecież mamy w pamięci czasy gdy przy okazji budowy jakiegoś obiektu powstawały całe osiedla kierowników czy majstrów, teraz zdziwieni że za wynajęcie koparki trzeba aż tyle płacić.
A śmieci to nie tylko nasza domena...dopiero w świecie śmiecą tylko w bogatych krajach ma kto sprzątać
W każdym ogrodzie przy domu są miejsca ładne i mniej ładne, a ja już tyle lat czekam żeby to zmienić i może przed całkowitym brakiem sił wreszcie się doczekam?
Dziękuję i życzenia odwzajemniam pogodnego i przyjemnego odpoczynku
Igalo ciii! lepiej nie wyzywać losu...nic nie powiem
Moja trawiasta ścieżka kompletnie zdezelowana, bo teraz kopię obrzeża a wcześniej przy wykopywaniu roślin ziemia sypała się wszędzie. jakiś czas to jeszcze potrwa a potem znowu będzie przekop ...no to do trawy jeszcze daleko

Ja też jeszcze jedną cudną piwonię powinnam przesadzić, bo nie widać jej piękna...tylko gdzie?
Masz rację chwytaj słońce
Małgosiu bardzo dziękuję za cenne rady! tak zrobię

Jeszcze nie wszystko posadziłam, bo szukam eksponowanego miejsca, ale cieszę się z zakupów i na pewno wrócę do tego sprzedawcy. Barbula zachwyciła mnie u Ciebie i kupiłam wiosną, ale taką zwykłą i teraz mam dwie.
Najpierw wiosna w polu!
i jesień w ogrodzie...chociaż może nie do końca
ostatnia chryzantemka rozkwita!
Dobranoc!