Zalążek arielowego ogródka -2 cz.- 2008r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ariel pisze: Basiu, posiedzimy, pozerkamy ;)
Tylko niech te tulipanki poczekają :D Po tym jak je zobaczyłam "naocznie" , to ciągle mam je przed oczami :D
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

Czy ptaki mogą roznosić tulipany? :lol: Nikt nie wie skąd się wziął żółto-czerwony. W tle omieg i miesięcznica.

Obrazek

Sasanka, niestety trafiła na deszczowe dni i stoi z pochyloną głową.

Obrazek

Hosta, zapomniałem, że ją mam, myślałem, że to jeżówka, później, że trytoma, ale teraz już wiem :)

Obrazek

Hosta mini :)

Obrazek

Tulipany, tulipany...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i mój kochany Rh racemosum :)

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczniusie te Twoje tulipanki :mrgreen: i Rh też pięknie kwitnie 8) - mam podobny kolor :D a propos - kupiłam Rhododendrona Erato :P zajrzyj do mnie jak będziesz miał chwilkę :P
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dawidzie, tulipany masz w wyjatkowo pieknym kolorze! I dość duzo :D Omieg slicznie Ci kwitnie, a rododendron ;:111 Mogę tylko oglądać i zazdroscić, bo moje nie kwitną :(
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iza, dlaczego nie kwitną, bo to nie pora na nie czy z innego powodu?
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Nie wiem... Moze za wcześnie, a może nie zakwitną, bo jednego podżarły opuchlaki :evil: , a drugi złapał jakąś chorobę grzybową...Jeszcze nie jestem pewna, czy pąki które mają, to liściowe, czy kwiatowe :oops:
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mój najstarszy też łapie jakiegoś grzyba :? I też nie wiem czy jego pąki są kwiatowe czy nie :?
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój najstarszy też nie kwitnie już od kilku lat :cry: Jeszcze daje mu czas , zobaczymy :?
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Cześć :) nareszcie do Ciebie dotarłem ;) Basia się nie myliła, że ładnie tutaj u Ciebie. Śliczne tulipany - te czerwone są piękne. fajnie kwitną hiacynty i omieg :) Widzę, że zrobiłeś wielkie zakupy rododendronów. Jeszcze tutaj wrócę.....
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Grzegorz B pisze:
kogra pisze:Grzesiu radzę kupić azalię pontyjską - nieziemsko pachnie - polecam. :wink: :P
Grażynko, sprawdziłem bardzo ładna, ale u mnie raczej jej nie kupię, ponieważ jeszcze się na nią nie natknąłem.
Grzegorzu, też szukałam długo po szkółkach i centrach ogrodniczych. Nie znalazłam! A więc właśnie kupiłam azalkę pontyjską przez All. Dwa pędy z dużymi pąkami na górze, ładna, zdrowa, 18 zł plus koszty przesyłki, ale razem z trzema innymi dość wysokimi roślinami koszty rozkładają się dość przyzwoicie (jakbym znowu zaczęła szukać po szkółkach, to moje koszty czasu i benzyny czy biletu autobusowego byłyby większe!). Sprzedawca porządny, sprawdzony, mogę polecić z czystym sumieniem (Ryszard Majewski) z okolic Gniezna.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Grzegorz B

Post »

Cześć Ariel, Ty tak się nie zamęczaj na praktykach, bo jeszcze trzeba fotki na forum wkleić :lol:
Świetnie się prezentują twoje tulipany, w tej mgle są super- Tajemniczy Ogród :D . Ta czerwień jest znakomita, mi wczoraj zakwitł żółty, ale wyglada blado wobec tego co u Ciebie zobaczyłem, na dodatek dzisiaj wykwitły trzy kolejne i również żółte a ja chcę inne kolory :evil:

A co to za hosta mini :?:
Grzegorz B

Post »

Nalewka pisze:
Grzegorz B pisze:
kogra pisze:Grzesiu radzę kupić azalię pontyjską - nieziemsko pachnie - polecam. :wink: :P
Grażynko, sprawdziłem bardzo ładna, ale u mnie raczej jej nie kupię, ponieważ jeszcze się na nią nie natknąłem.
Grzegorzu, też szukałam długo po szkółkach i centrach ogrodniczych. Nie znalazłam! A więc właśnie kupiłam azalkę pontyjską przez All. Dwa pędy z dużymi pąkami na górze, ładna, zdrowa, 18 zł plus koszty przesyłki, ale razem z trzema innymi dość wysokimi roślinami koszty rozkładają się dość przyzwoicie (jakbym znowu zaczęła szukać po szkółkach, to moje koszty czasu i benzyny czy biletu autobusowego byłyby większe!). Sprzedawca porządny, sprawdzony, mogę polecić z czystym sumieniem (Ryszard Majewski) z okolic Gniezna.
Nalewko dziękuję za info, na pewno skorzystam, źródło sprawdzone, więc nie będę miał oporów.

Jeszcze raz dziękuję :D
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzegorz B pisze: ... mi wczoraj zakwitł żółty, ale wyglada blado wobec tego co u Ciebie zobaczyłem, na dodatek dzisiaj wykwitły trzy kolejne i również żółte a ja chcę inne kolory :evil:
A co chcesz Grzesiu od żółtego , co???? :lol: Świetny słoneczny kolorek :D U mnie na razie też same żółte , ale ja ;:26 jak ich widzę ;:128 Ale rozumiem , że co za dużo to niezdrowo :lol:
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hosta mini to hosta o malutkich liściach, mini to moja nazwa jakby co ;)
Ale ja się nie zamęczam :D Ja to uwielbiam :D
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Arielu pięknie wyglądają te czerwone tulipany :lol:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”