dołączam sie do Waszego tańca radości bo i u mnie też są nowe malutkie rozetki na paphiopedilum oraz niektóre phalaenopsis wydłużają lub nawet wypuszczają nowe korzonki, a i nowe listki mają już kilka cm
Przyłączając się do tego tańca-łańcucha radości, przyznam się, że moje dendrobium (nie wiem jakie, kwitnie liliowymi dzwoneczkami) ma dwa keiki Dorota :P
Dzięki Dziewczyny za pochwały i dodawanie otuchy,. Pilnie śledzę Wasze sukcesy i też dopinguję. A teraz najlepsze - on nie tylko puszcza listek ale i pęd z oczka. ;:91
Ostatni pąk z różowego, który jednak na szczęście nie spadł - otwiera się.
I jeszcze ku pokrzepieniu serc biały, którego mam od stycznia i maluch na kolejnym.
Dorotko, oj, taki maluch to największa radość - nagroda za opiekę i nadzieja na kolejne kwitnienie. Widać, że wiosna zawitała do Twoich storczyków. Pozdrawiam z Podlasia, Dorota
Dorciu, Asiu i Storczykowa dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Wstawiam zdjęcia rozwiniętego wreszcie pąka. Ile można czekać!? Rozwijał się od niedzieli.
Dorotko, nowej sprawności gratuluję (fotografa znaczy się ). Rozwój pąka na falenopsisie .... brak słów!!!, niesamowicie mi się podoba, i kolorek piękniusi. Znowu mnie "zebrało" na nowego storczyka... Pozdrawiam, Dorota :P