Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Bardzo lubię w Twoim ogrodzie te leśne zakątki, z czosnkami, paprocią, orlikami, są klimatyczne i proszą, by w nich zostać na dłużej. Musisz mieć fajny mikroklimat w upalne dni, jak jest trochę cienia i drzewa to da się przetrwać upały bardziej znośnie ;:108
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś nie dawno wróciłam z Bałkanów z 9 dni objazdu, już dziś dzień w pracy i na działce. Deszcze mnie wygoniły i odpoczywam w Twoich leśnych ogrodowych zakątkach :roll:

Pozdrawiam ciepło ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Żagiel cieniujący pięknie wygląda. Zapraszasz na krótki spacer, a tak się nie da tyle zakątków do oglądania, tu się zaglądnie tam spocznie i dużo czasu schodzi.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś nowa rabatka przecudna i już taka zapełniona. Coraz bardziej się skłaniam do odgapienia obrzeży tylko nie wiem jakie drzewo się najlepiej nadaje...a może co popadnie.
Masz jak w raju. ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam ,dzień był piękny ,ciepły ,słoneczny ,ale jakiś ciężki dla mnie , deszczyk dopiero teraz troszkę pada,gdyby tak padało do rana to troszkę by ziemia namokła,sucho jest bardzo .

Aniu,piwonie zaczynają dopiero swój spektakl ,brama fajnie wygląda,ale można zrobić super sześciokątną altanę z zielonym dachem,czosnek już fajnie sie u mnie zagospodarzył,Ty kupiłaś50 malutkich cebulek czosnkowych :?: ,pozdrawiam :wit

Natalciu,spaceruj bo zawsze można odpocząć ,pozdrawiam :wit

Kasiu,czosnek sadzi się na wiosnę ,bo on zaraz zniknie i nie będzie go aż do wiosny ,to nawet nie wiadomo by było gdzie go kopać ,ja myślę ,że 5 kępek na początek wystarczy ,on zakwitnie i zacznie sie rozsiewać i co roku będzie go więcej ,ale z pięciu kępek listków do kanapek będzie na całą wiosnę i jeszcze może zostanie na zimę już w tym samym roku co posadzisz,z tych bram pisałam wyżej do Ani można zrobić super zieloną altanę ,ja chyba dosadzę jeszcze jedną ścianę i będę miała malutką altankę ,ale z sześciu ścian to juz by była spora ,ale ja w tym miejscu już nie mogę bo nie zmieszczę ,pozdrawiam ;:168

Aguś,te leśne zakątki są rzeczywiście klimatyczne ,i nawet spacer w ciepłe dni nie jest taki męczący ,są krzesełka i ławeczki i zawsze można przysiąść ,pozdrawiam ;:168

Anetko,witaj moja podróżniczko,odpocznij sobie troszkę ,bo przemieszczasz się z prędkością światła :uszy ,pozdrawiam ;:196

Dorota,wiem,że w ogrodach można sie zatracić ,bo je lubimy i wszędzie chcemy sie zatrzymać na dłużej ,pozdrawiam :wit

Elżuniu,deski na obrzeża kupuję w tartaku ,to są takie okrajki chyba sosnowe ,albo różne ,nie kosztuje to dużo i na parę lat wytrzymuje ,a gdzie nie wytrzymuje to wymieniam po trochu,pozdrawiam,miło,że się podoba,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spacery są zdrowe ,wiec zapraszam do ogrodu :uszy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Martuś, ten lasek brzozowy to odgapiłam od Ciebie :) i ponasadzałam w jednym miejscu działki :) W Twoim ogrodzie jak zawsze bajkowo, magicznie ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam gorąco, dzisiaj byłam u Marysi Maski ,przyjechała też Iwonka1 i Dorota korzom ,spotkanie było bardzo spontaniczne, szybko i niespodziewanie zorganizowane ,bo przyjechała Iwonka i poznałyśmy się na żywo ,bardzo miło było ją poznać a to pamiątkowe zdjęcie ze spotkania :uszy

Obrazek

Obrazek

Violuś ,to fajnie,że też masz taki lasek ,urośnie szybko ,bo brzoza szybko rośnie i juz będzie grzybobranie ,dziękuję i miło ,ze tak ogród odbierasz,pozdrawiam ;:168

a to parę zdjęć z mojego ogrodu ,zapraszam
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

och ten biały cudny bez
Obrazek

Obrazek

mój placuszek z rabarbarem ,pychotka
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No to mnie zaskoczyłaś ...placuszek z rabarbarem, już zdjęcia wstawione! Martuś ale się pospieszyłaś :D Ładne zdjęcia Ci wyszły :D Żagielki urocze i muszę coś pomyśleć o moim tarasie w upalne dni ;:333 W końcu opalam się na grządkach to tu już nie muszę. Spacery po Twoim ogrodzie uzależniają i zawsze wynoszę coś nieznanego...ja nie mam trybuli leśnej :D Dziękuje Ci za miłe popołudnie, za pyszne kompociki i grzybki i do zobaczenia w sobotę. Dobrej i spokojnej nocy ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

Witam serdecznie
Miło was widzieć dziewczyny :wit
Martuś spacer zaliczony, jak zawsze cudowny ogród pokazujesz ;:138
Piwonie cudowne, moje jeszcze w pączkach
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Witaj Marto. Zapraszasz na spacer to spacerowałam i podziwiałam dojrzałość Twojego ogrodu. Chyba masz dużą działkę, widoczna jest przestrzeń. Świetne masz różne zakątki. Zastanawiam się, czy istnieje roślina, której Ty nie masz. Zakątek z brzozami bardzo klimatyczny. Startują piwonie i to cieszy. Dołączą zapachowo do azalii i bzu. Pokazuj Martuś, pokazuj bo masz co. Spotkanie w gronie ogrodowo zakręconych to zawsze mile spędzone chwile. Pozdrawiam Was wszystkie ;:4
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Dziękuję za miłe spotkanie, cieszę się że mogłam znowu spędzić czas w gronie miłych zielono- zakręconych.
Do soboty, pogoda wtedy musi dopisać bo planuję większość czasu spacerować i upajać się pięknymi widokami Twojego ogrodu.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marcia miło was widzieć i dobrze, że po ogrodzie można spacerować bez używania nóg... Moje ostatnio się buntują i nie chcą mnie nosić ;:222 Tyle co sie naoglądałam i nawąchałam u ciebie ;:215 tylko co będzie kwitło latem ;:306 W taką pogodę jak teraz w Twoim ogrodzie można wypocząć w cieniu i przyjemnym chłodzie ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

No to pospacerowalam po tym twoim pięknym ogrodzie Martus ;:108
Klonik nr 1 !!cudny na razie tylko ja obseruje.kiedyś sobie kupię. Właśnie taki ciemny. A on taki niski, kepiasty czy tak go formujesz ??
Azalie i kwitną i tuż przed kwitnueniami. Fajnie mieć ich więcej i różne. Widoki ogrodu z nimi przepiękne. ;:215
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Iwonko poczęstuje się placuszkiem, bo chodzi za mną takie ciasto z rabarbarem już od dłuższego czasu :) a jeszcze rabarbaru na mojej działce brak hihi :) widzę kolejne zdjęcia ze spotkania, co wątek to widzę kto inny zdjęcie robił hihi :) bo u Marysi na zdjęciach nie było Marysi, a tu proszę ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”