Cudowny powiew wiosny! cz.38

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Cudowny powiew wiosny! cz.38

Post »

Tak myślę, że zapasze czosnkowy mi przeszkadzał nie będzie, a urody koronom odmówić nie sposób, już się ciesze na jesienne zakupy :tan Też kocham takie widoki, jak kwitną drzewka i te wszystkie kwiaty cebulowe. Wychodzę co rano i mnie ogarnia euforia ;:138 Aż się chce robić, nawet jak już sił brakuje ;:138
A może te tulipanki to takie, co zmieniają kolor, mam kilka takich :) Może jeszcze się odbarwią?
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu jest przepięknie. W Twoim królestwie narcyzów pojawiły się inne cudowności. Tulipany prześliczne . I te czerwone i pomarańczowe .Błękitne niezapominajki , hiacynty, szafirki . Prześliczny jest Twój ogród. Niesamowity. Tylko - masz racje. Wiosna ucieka. U mnie zakwitają ostanie tulipany. Za szybko przychodzi lato. I sucho okrutnie.. Ja dostałam jednak prezent od nieżyjącego już dawno Dziadzia .Studnie ;) W tym roku Tata ją uruchomił. Woda głębinowa, czyściutka. Nasze roślinki nie oschną z pragnienia, ale deszczówkę nadal będę zbierać .Spokojnego weekendu :D
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Marysiu Ty to dopiero masz kwiatków ;:215,pierwszy raz widzę niebieską miodunkę ,cudna ,moje trochę podmarzły ale odijają .Najbardziej dostało się żurawkom i masz racje że wszystko szybko rośnie.Moją działeczkę też powoli zaczynam ogarniać,co nieco kwitnie ,cos tam posiałam a teraz muszę przesadzić pomidory do większych doniczek.Natępny tydzień ranna zmiana to będzie wiecej czasu i podgonie ,żeby tylko pogoda dopisała i nic nieprzewidzianego nie wyskoczyło to będzie ok ;:108 .Pozdrawiam serdecznie ;:168
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

"Sałatka w donicy" https://images82.fotosik.pl/1049/0f720ac5a7b10e9f.jpg
Dodać tylko śmietanę i gotowe ;:215 ;:306 ;:215
Oj - bardzo kwitnąco jest już u Ciebie i przeróżniscie jeśli chodzi o rośliny.
Pięknie. ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witajcie!

Wczorajszy dzień upłynął w podróży i pod Tatrami. Napawałam oczy takimi widokami już na długo przed dojechaniem do Zakopanego :shock:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zieleniejące po drodze lasy, cudownie kwitnące łąki wiodły mnie do miejsca gdzie pożegnałam przyjaciółkę ;:118 Przyjaciółkę, której zawdzięczam wiele! bo to ona pchnęła mnie do odwagi i zamieniłam szufladę na dom z ogrodem nie mając dużych pieniędzy, a ogromną determinację :D W moim sercu zostanie do końca moich dni a może nie tylko, bo moje dzieci też bardzo ją ceniły i lubiły.

W ogrodzie byłam tylko o wschodzie i o zachodzie słońca, ale dzisiaj już zrobiłam przegląd i spędziłam w nim trochę czasu. Wszelkie prace muszę odłożyć i wytoczyć walkę chwastom i rosnącej trawie ;:134

Ewciu dziękuję udało się bez przygód bezpiecznie wrócić i nawet korki nas oszczędziły ;:168 . Ponoć zakopianka przejezdna jak poinformowało wieczorem radio ale znaki objazdów nie zdjęte ...to pojechaliśmy jak wskazywały :wink: Kwitną kolejne narcyzy, ale te od Ani rosną u mnie już parę lat i mam tylko szczypiorek...może trzeba im glebę rozluźnić ;:oj Nie mam pojęcia o co chodzi w braku kwiatków?

Agnieszko poza rannymi widokami praca wre i to jest pocieszające, że bzyki od rana te drzewka zapylają, czyli w tym roku owoce być powinny. Widzę tylko na borówkach mało kwiatków, ale może dlatego że tak bardzo wysiliły się rok temu, bo nawożenie zastosowałam takie samo. Powiem szczerze, ze nie wiem o co chodzi w tych tulipanach ale gdybym nie pamiętała... nawet zła byłam że tak się zmieniły ;:173

Olu Dziękuję ;:168 ale tej studni to Ci zazdroszczę :D Na poprzedniej działce tzn kawałku pola panowie wykopali mi studnię taką na 7 kręgów i na wodę powierzchniową, ale na podlewanie spełniała swoje zadanie. Niestety pole sprzedałam i studni zabrać się nie dało :D Tu raczej czekam na kanalizację i studni kopać nie będę, ale zbiornik od szamba zamienię na zbiornik na wodę opadową i jak tylko będą padać deszcze to będzie czym podlewać :D Olu czy woda ze studni nie będzie za zimna dla roślin> Dziękuję i Tobie życzę pogodnego, ciepłego weekendu ;:196

Tereniu spory ogródek to i roślin trochę ;:168 Miodunki po zimie zawsze tracą liście i wychodzą pierwsze kwiatuszki, a jak przekwitnę nakrapiane liście, które też są dekoracyjne. Żurawki w większości mi uschły i zobaczymy czy odrosną? Coś zapowiadają niemiłego w aurze, ale poczekamy sprawdzimy...byle tylko przymrozków nie było to resztę przetrwamy :D Życzę zatem żeby czas rannej zmiany dało się wykorzystać w ogródku ;:196

Bea jeszcze poczekam żeby sałatka nabrała ciała i zamiast jednej porcji zrobiły się trzy :;230
Wspaniałą mamy wiosnę i niech jak najdłużej nam trwa ;:4

Z dzisiejszego spaceru po ogrodzie...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pragnia syberyjska
Obrazek

nie tylko ja wstaję wcześnie

Obrazek

Pracowitego dnia :wit
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Cudowne widoki ;:oj Przeczytałam, ze okazja do wyjazdu jest smutna, pewnie jeszcze piękniej by wygladały i bardziej chwytały serce, jakbyś mogła pojechać o tak, na wycieczkę.
W ogrodzie pełna wiosna, i te pierwsze mniszki to taki widok raczej majowy. Szybko ta wiosna nadrobiła!
Na moich borówkach znów mało owoców, chyba muszę je zakwasić i solidnie podkarmić w tym roku. Jeszcze jakaś choroba je podgryza. Mam taki ekośrodek na borówki i dziś je opryskam. Niektóre mam już trzy lata, a owoców garstka.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko takie wyjazdy też były, a ten w zasadzie pogoda rozweseliła ...niejako osuszyła łzy :D
Na moich zdjęciach nie ma mniszków bo sieją się i tak od sąsiadów więc moje staram się wyrwać z korzeniami a i tak są :wink:
Dziwne? mam borówki chyba od 20 lat i nigdy nie miałam na nich szkodników, ani chyba o takich nie czytałam ;:oj Krzaki owocują w zależności od wieku, a kupowane duże nie zawsze znaczą że są starsze ...czasem po prostu podpędzone :D Dobrej soboty ;:168
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Chciałam napisać,że jestem wreszcie w nowym wątku,ale na 13 stronie to już trochę głupio.
Ważne ,że w końcu kolorowo się zrobiło i można się zmęczyć ogrodowo.
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Marysiu,

Jakie cudowne zdjęcia gór! Nie ma chyba nic piękniejszego na świecie niż ośnieżone górskie szczyty.
Marysiu, wiem, że przyczyna wyjazdu bardzo smutna, ale niech te góry pochylają się nad Twoimi wspomnieniami i serdecznymi myślami o Przyjaciółce.

Zakochałam się w Twoich narcyzach ;:167 . U siebie też mam ich trochę, myślałam, że będzie efekt WOW, ale go nie ma. Nie wszystkie zakwitły w jednym czasie, nie wytworzyły wielkich kęp i skutek jest mało spektakularny. A miał być szał ! :twisted: :twisted:

Nie lubię wiosny, która jest latem. Wprawdzie u nas jest dużo chłodniej niż u Was na południu, ale i tak skala nagłego ocieplenia jest za duża. Pozdrawiam serdecznie.

P.S. Kaczki wyglądają bardzo dostojnie. Rób im jak najwięcej zdjęć, bo są niezwykle uroczą ozdobą ogrodu.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Jednak, mimo że wiosna moja jest zaawansowana, to daleko jej do Twojej.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Marysiu cudne widoki gór,byłam w Zakopanym jak miałam naście lat i bardzi mi się podobało ,wyrazy współczucia z powodu straty przyjaciółki ;:168 .
Ja dzisiaj dużo na działeczce zrobiłam i mimo ,że wróciłam z bólem,już nawet nie wiem co mnie bardziej boli to jestem zadowolona.Córka przyjechala i wkopała mi płotki wokół borówek ,żeby mi się kora nie rozsypywała i jest fajnie :heja Kwiatuszki super ;:63
Pozdrawiam serdecznie :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Maska pisze:

Obrazek
Marysiu, dzięki tej fotce w weekend majowy mam szanse na wyjazd do Zakopanego. M ma wolny cały tydzień, u mnie kruchuteńko, bo ludzi mało, pracy dużo ( w mojej branży nie ma wolnych niedziel, ani sobót nawet :D ). Wszystko jest u nas nieprzewidywalne. Ale chyba stanę na głowie, a pojadę :uszy :uszy
Twoja koleżanka już zna tajemnicę świata, spotkała się z synem, w taki piękny dzień. Mój kolega, ksiądz, zawsze mawiał, że dziwi się, że ludzie na pogrzebach się smucą. Powinni się cieszyć, ponieważ ich bliscy trafili do nieba, do swoich bliskich. Zawsze się o to sprzeczaliśmy....Bo ja mam inne zdanie. Jak umarła jego mama, byłam na pogrzebie, nie płakał..... ale po ceremonii przyszedł do mnie, zasmucony, zapłakany...Tak mi się przypomniało.
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Marysiu ;:196 Witaj Kochana

Przede wszystkim przykro mi z powodu odejścia Przyjaciółki.

Nadrabiam zaległości, pospacerowałam po Twoim ogrodzie, nacieszyłam oczy kwitnącymi pięknościami ;:oj
Narcyzy imponujące, https://www.fotosik.pl/zdjecie/14207f804364eed5 ten fragment ogrodu mnie zauroczył, jest taki klimatyczny.
Widoki gór fascynujące. Zawsze kochałam i podziwiałam góry i tak mam do dziś, w odróżnieniu niestety od pozostałej części mojej familiji , która woli morze.

U mnie temperatury letnie, wszystko szaleje, a to przecież dopiero kwiecień. Nie lubię takich temperaturowych skoków, bo to nie jest dobre ani dla roślin, ani dla nas i naszego zdrowia.

Marysiu podziwiam ogrom pracy, którą wykonałaś i nadal wykonujesz w swoim ogrodzie ;:180 To się nazywa prawdziwe zamiłowanie ;:138

Pozdrawiam serdecznie, życzę udanej niedzieli i przesyłam wielkie ;:cm
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Piękna fotka gór, już w sobotę tam będziemy ;:138
Warto było czekać na Twoje ładny narcyzów.
Wszystko teraz bucha kolorami, zapachem. Od wczoraj mamy studnię, pierwsza rzecz na działce, a w poniedziałek zacznie się - przychodzi geodeta i przywozimy ziemię, ok. 6 samochodów.
Pozdrawiam i miłej niedzieli :wit
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Piękne widoki Maryniu, chociaż okazja ich oglądania niezbyt wesoła.
Nacieszyłam też oczy Twoim ogrodem... są kolorki, jest moc! :tan
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”