I listki nakrapiane...Ślicznotka Ci się trafiła
 Piszesz, że tulipany już kończą, a u mnie jeszcze na dobra nie zaczęły
 Nie wiem czy mnie większość nie ominie. Dlatego napawam się widokiem Twoich. Bardzo pięknie Ci to wyszło
 Nie wiem czy mnie większość nie ominie. Dlatego napawam się widokiem Twoich. Bardzo pięknie Ci to wyszło 

muszę coś fajnego na rondo wsadzić do iglaków
  muszę coś fajnego na rondo wsadzić do iglaków  

no mszyce to utrapienie, u mnie na owocowych się pokazały, ale jutro muszę przyjrzeć się moim pannom czy też przypadkiem nie mają
 no mszyce to utrapienie, u mnie na owocowych się pokazały, ale jutro muszę przyjrzeć się moim pannom czy też przypadkiem nie mają  kwitnienia niesamowite
 kwitnienia niesamowite   

Mało tego takich kompozycji nie uzyskasz z pojemnikami.
  Mało tego takich kompozycji nie uzyskasz z pojemnikami. 

Ewelinko! Raz jeszcze popodglądałam sobie Twoje rzeki tulipanów.
 Ewelinko! Raz jeszcze popodglądałam sobie Twoje rzeki tulipanów.  

Wszystkie!
 Wszystkie!  
   Oby ich cebulki nie tylko przetrwały do następnej wiosny, ale by jeszcze ich przybyło.
  Oby ich cebulki nie tylko przetrwały do następnej wiosny, ale by jeszcze ich przybyło.  

Wiosną jest bardzo ładny, ma mocno bordowe liście. Jutro postaram się zrobić zdjęcie. Niestety stosuję chemię w ogrodzie, tylko w ostateczności, mączniak klonu to nie ostateczność.
 Wiosną jest bardzo ładny, ma mocno bordowe liście. Jutro postaram się zrobić zdjęcie. Niestety stosuję chemię w ogrodzie, tylko w ostateczności, mączniak klonu to nie ostateczność.  Wyzbieram jesienią wszystkie porażone liście i to cała profilaktyka przeciwgrzybowa.
 Wyzbieram jesienią wszystkie porażone liście i to cała profilaktyka przeciwgrzybowa.  

człowiek uczy się przez całe życie
 człowiek uczy się przez całe życie  

Można oglądać godzinami
 Można oglądać godzinami