Moja działeczka :) cz2.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja działeczka :) cz2.

Post »

Efkakam
Zobaczymy :D Oby było co pojeść i soków porobić :tan :tan :tan Ale nie będę dzielić skóry na niedźwiedziu.....

Blueberry
Witaj Natalia. Kwiatów sporo, mrozów nie widać.... Ale póki nie zerwę owoców z drzew i krzewów nie ciesze się :D Zobaczymy.
Rok temu nie było prawie nic na drzewach. Jedynie gruszki przetrwały. Może drzewa odpoczęły i w tym roku nadrobią straty :D
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Sądzę że kwiatów jest tyle właśnie przez brak przymrozków - rok temu właśnie przymrozek załatwił mi kwiaty czereśni i wiśni, prawie wcale owoców nie było ;:185
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Trzymajmy kciuki za nasze owoce, bo drzewa są oblepione i oby nie było żadnych wpadek to będzie można zrobić dżemiki, soczki, kompoty i co jeszcze tylko dusza będzie chciała bo drzewa wyglądają obłędnie po tych kilku latach słabych zbiorów.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Widzę, że szykują Ci się spore zbiory . Myślę, że przymrozki już nam nie grożą a przynajmniej taką mam nadzieję ;:224 . Wiosna tego roku bardzo gorąca i mimo, że zaczęła jakoś tak niemrawo to teraz nadrabia ;:oj . Niestety mam złe przeczucie co do lata ale może Twój region ominie ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Blueberry
Dokładnie Natalia. Brak przymrozków a i drzewa odpoczęły po zeszłorocznym braku owoców :)

TROJA
Tak jak mówisz Aniu. Wszystko wygląda optymistycznie. I niech tak zostanie. Bo ceny owoców znowu podskoczą do góry. A tak człowiek poje swoje :)

ewelkacha88
Zobaczymy :) mam nadzieje, że choróbska drzewa nie będą łapać i mszyca da spokój :) Bo co roku z nią mam problem ;:223
Wiosna to bardziej późna wiosna a czasami lato :) Sam jestem ciekawy co będzie latem. Oby bez upałów !!! Upałów nie będzie, to nie powinno być gwałtownych burz.
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Piotrek,ale dawno mnie u Ciebie nie było. Coś tam podczytałam,ale og?lnie wypadłam z obiegu.
Wow,ekstra drzewka sie rozwijają. Liczmy że burze nie przyniosą gradu i nie strzepną owoc?w z drzew.
Ładnie się wszystko zawiązało i serio rok zapowiada się owocnie ;)
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Foxowa
Witaj Maju :) Wiesz praca, dom, działka :) I czas leci :)
Dziś miałem jechać po pracy na działkę ale za gorąco.... Odpuściłem sobie. Dziś u mnie zapowiadane są burze. Już się piętrzą i zmierzają w moją stronę. Oby było tylko spokojnie. Niestety dwa fronty się spotkają u nas i miejscami ma być groźnie. Oby spokojnie i fajnie popadało :)
By nie trzeba było podlewać znowu ogródka. Jutro znacznie chłodniej niż dziś ;:138 Odpoczynek się przyda od gorąca.
Na działce wszystko fajnie rośnie. I oby tak dalej. ;:333
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
beacik78
50p
50p
Od: 25 sie 2014, o 14:49

Post »

Oby u ciebie było tak fajnie jak u nas. Żadnych wiatrów tylko spokojny deszczyk który idealnie podlewa roślinki :heja zieleń od razu się zrobiła żywsza, spłukało żółty nalot( sosna pyli) A Powietrze tak rześkie że tylko wciągać głęboko w płuca. Cudownie
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

beacik78
Super macie;:138 ;:138 ;:138
U mnie jeszcze nie padało i nie wiadomo czy będzie. Trochę lipa. Trzeba będzie chyba jutro pompę odpalić i jazda :D
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
beacik78
50p
50p
Od: 25 sie 2014, o 14:49

Post »

Dmucham do ciebie, może doleci.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piotrek i gdzie ten deszcz ;:145 susza na całego u nas, ja nie mam czasu na nic, mam ciężkie 2 tygodnie w pracy i poza więc na działkę wpadam tylko na kilka chwil, ehh ja nie wiem zawsze pod górkę hihi.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

beacik78
Dzięki!!! Było blisko. Błyskało nad wschodnią częścią nieba ale nie popadało. I nadal sucho....Życie :D

maniolek
Niestety Mariusz. Tak to jest z przelotnymi opadami. Albo trafi w nas albo pójdzie bokiem. Opady deszczu występowały kilka km od Gorzowa po różnych stronach. Czyli bardzo blisko. Tym razem się nie udało. Może następnym razem będzie lepiej :D
Ja od wtorku nie byłem na działce. Nie długo jadę :) Dziś sam bez familii, bo idą na festyn szkolny a ja mam za dużo roboty by tracić czas. Tym bardziej,że dziś startuje GP na żużlu i muszę po 18 być w domku. Ale jutro ma być jeszcze piękniej więc jedziemy na cały dzień razem. Dziś odpalam pompę i jazda. Trzeba porządnie zlać działkę.
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj ciekawa jestem porzeczkoagrestu mnie się nie przyjął ale będę jeszcze sadziła ciekawa jestem jaki maja smak :) Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alicja125
Witaj Alicja. Mój rośnie jak szalony. Jak pisałem kiedyś, dostałem od kolesia gałązkę :) A teraz wielki gęsty krzak. I sporo owoców ma w tym roku :) Nie jestem teraz w stanie powiedzieć Ci dokładnie jaki smak miał :) Ale na pewno coś pomiędzy porzeczką a agrestem :;230
Oto fotka z dziś:

Obrazek

Dziś spędziłem parę godzin na działce. Skosiłem trawę, podlałem działkę , całą. Niestety opady nas ominęły. I trzeba lać.
Na szczęście woda jest :) Jutro planuje jechać z rodziną na działkę. I trochę trzeba oplewić bo zielsko rośnie jak szalone.
Na szczęście to co trzeba też :D Oby teraz bez przymrozków (których nie widać na szczęście) i bez gradobić !!! I powinno być ok :D

Oto fotki z dziś :D :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To tyle na dziś ;:138
Jutro po kolejne wizycie na działce, na pewno coś znowu wrzucę :D Spokojnej nocki ;:333
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj U ciebie pięknie co ty chcesz plewić odpoczywać tylko trzeba. To już wiem prawdopodobnie dlaczego nie mam porzeczkoagrestu mój był wysokopienny nie krzak w takim razie będę patrzała tez za gałązką takiego krzaczka. Pozdrawiam spokojnej nocki:)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”