Powojniki kwitnienie
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: powojnik Polish Spirit oraz Calystegia nie kwitną..
jeśli ładnie rośnie, niczym się nie przejmuj. Zakwitnie z pewnością w tym roku, tylko później - w lipcu,może w sierpniu.
Re: Powojniki przestały kwitnąć - dlaczego ? - 1cz.(05.08-.....
Potrzebuję pomocy, mój dwuletni H.F. Young zakwitł w tym roku tylko 3 kwiatami, a teraz rośnie w jakiś dziwny sposób. Na szczytach pędów robią się jakby "miotełki" z kilku pędów.Poza tym niektóre z nich brązowieją i zamierają.
Przenawożenie? (Chociaż przestałam w ogóle dosypywać do wody nawozu SUBSTRAL) A może jakaś pleśń lub inna "zaraza" (Pryskałam kilkanaście dni temu Topsinem)

Będę wdzięczna za każdą sugestię
Przenawożenie? (Chociaż przestałam w ogóle dosypywać do wody nawozu SUBSTRAL) A może jakaś pleśń lub inna "zaraza" (Pryskałam kilkanaście dni temu Topsinem)

Będę wdzięczna za każdą sugestię

mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tonia ,czy powojnik rośnie przy iglaku,tui,,czy ma dużo miejsca na rozrost korzeni...
czy dostarczyłaś mu odpowiednich nawozów ,najlepiej obornika suszonego z wapnem na wiosnę...Czy nie zabrakło mu wilgoci w glebie...czy ma zacienione stopy
U mnie przez długi okres PS nie chciał kwitnąć ,koło niego w bliskiej odległości rósł iglak,przesunęłam go pół metra dalej,i o dziwo clematis zaczął dopiero rosnąć i zakwitł ...

U mnie przez długi okres PS nie chciał kwitnąć ,koło niego w bliskiej odległości rósł iglak,przesunęłam go pół metra dalej,i o dziwo clematis zaczął dopiero rosnąć i zakwitł ...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Pauzalka
- 500p
- Od: 15 wrz 2006, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mój jest na pełnym słońcu, przy betonowym murku, nogi ma lekko ocienione. Jak go wsadziłam w dołek z kompostem parę lat temu tak do tej pory rośnie bez żadnych dodatków, wapnem i nawozami nigdy nie sypałam, obok rosną róże i wierzby. Co roku jest burza liści i kwiatów, kilka razy w sezonie muszę kombinować ze sznurkami i podpórkami bo aż się wali pod ich ciężarem.
Mój ogród.
Pauzalka
Pauzalka
- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Powojniki przestały kwitnąć - dlaczego ?
Witam wszystkich
Kupiłam trzy powojniki w tym roku jeden kwitł mi i kwitnie jeszcze , drugi miał pączki ale szybko przekwitł a trzeci jak go kupiłam był trochę zmarnowany wyrosły mu liście ale nie kwitł w ogóle czekałam całe lato . Znam tylko nazwe jednego może mi coś więcej o nich powiecie ?
Dziękuje
1.

2.

3.

Kupiłam trzy powojniki w tym roku jeden kwitł mi i kwitnie jeszcze , drugi miał pączki ale szybko przekwitł a trzeci jak go kupiłam był trochę zmarnowany wyrosły mu liście ale nie kwitł w ogóle czekałam całe lato . Znam tylko nazwe jednego może mi coś więcej o nich powiecie ?
Dziękuje
1.

2.

3.

- monros
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 4 lip 2007, o 22:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mój powojnik PS zaczął kwitnąć ale zanim to się stało złapała go jakaś grzybica bo zamierały mu całe pędy z pąkami... Po zastosowaniu preparatów udało się nacieszyć niestety paroma kwiatkami bo za jakiś czas okazało się że liście coś podżera .. W ogóle cały mój ogród był podżerany przez takie maleńkie zielone gąsieniczki bo i różom się dostało.. Mam nadzieję że w przyszłym roku doczekam się bujnego PS.. no chyba że zima go "załatwi".. buu 

Już teraz we mnie kwitną Twe ogrody <><