Pierwsze koty za płoty cz.lll

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty cz.lll

Post »

Obserwacji bobrów z bliska szczerze zazdroszczę. To musiało być fascynujące i niepowtarzalne przeżycie!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne jeżówki, Iwonko! ;:215
U mnie pogoda też taka, że nie wiadomo, kiedy na działkę: rano czy po obiedzie. Ze względu na M muszę wybierać (nie mogę go na dłużej zostawiać samego), a pogoda płata figle. Wczoraj wydawało się, że po południu będzie już ciepło i bez chmur. Pojechaliśmy. Spadł deszcz i zrobiło się zimno.
Dzisiaj od rana niebo zachmurzone, bezdeszczowe, więc siup na działkę, by nie zmoknąć po południu. Powrót w porze obiadowej, a po południu słoneczko na czystym niebie. I jak tu nie marudzić? ;:145
Tobie życzę stabilnej pogody i spokojnych wyjazdów na działeczkę. ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Piękno zdjęcia Iwonko.
Pomponella taka urodziwa u Ciebie, że aż dziw bierze, że za nią nie przepadasz! Chociaż wiem o co chodzi, mnie wkurza w tych napakowaych różach gnicie pąków. Nie ładnie wyglądają mumie...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Wandziu, wczoraj troszkę miałam wreszcie czasu na nicnierobienieObrazek A to za sprawą deszczu, który w końcu mnie niestety nawiedził.
Te dwie biedronki, następnego dnia były dokładnie w tym samym miejscu. Nawet sprawdziłam, czy żyjąObrazek

Obrazek

Ewuniu-ewka36jj, i u mnie było krucho z biedronkami. Jednak teraz widzę ich sporo :tan Chemię stosuję sporadycznie, właściwie tylko na mszycę i jak zauważę, to na bruzdownicę. Za uznanie-dziękuję ;:196 Lubię robić zdjęcia, a jak jeszcze się podobają, to tym bardziej.

Obrazek

Ewuniu-Pashmina, ta pomarańczowa, to chyba jednak nie Sundown. Przynajmniej tak mi wynika z opisu, w którym kolor określają jako brzoskwiniowo-łososiowy. Mi się wydaje, że on jest bardziej intensywny. Ale jestem otwarta, będziemy ją obserwować. A druga, to prawie na pewno Vanilla Cupcake. Porównałam ze zdjęciami i w necie i jest taka sama. Dziękuję ;:196 Na pewno będę zamieszczać ich zdjęcia, bo tworzą kolejne pąki ;:63

Obrazek

Aniu, Twoja opinia bardzo mnie cieszy, bo znam Twoje umiejętności w tym zakresie ;:63 Biedronki-leniuszki. następnego dnia przytulały się do tego samego płatkaObrazek Te najzwyklejsze jeżówki miałam od zawsze. Odmianowe kupuję od niedawna i jeszcze nie mam ich zbyt dużo. Bardzo mi się jednak podobają i na pewno będzie ich przybywać.

Obrazek

Mariolko, teraz wszędzie ślicznie ;:63 W każdym ogrodzie tyle kwitnień, że głowa mała. Ciekawe jak duży stworzylibyśmy ogród, gdyby tak zgromadzić w nim tylko po jednej roślinie jaką mamy u siebie, ale tak, żeby żadna się nie powtarzała ;:oj To dopiero byłby widokObrazek

Obrazek

Danusiu, szerszeń właściwie sam wszedł mi w kadr ;:oj Nawet się nad tym nie zastanawiałam, tylko: cyk. Ale generalnie, to się ich bojęObrazek i unikam. A biedronki były żywe, naprawdęObrazek

Obrazek

Małgosiu, i ja spotkałam się z tym po raz pierwszy. A to przecież tak blisko mnieObrazek
W tym roku rzeczywiście dostatek niecodziennych spotkań ;:63 A to miód na moje serce.

Obrazek

Dorotko, mój synuś wie, czym sprawić mamusi przyjemnośćObrazek Ale był tak samo podekscytowany, jak ja. Ten jeden nie bał się nic, a nic.
Moja Pomponella to dopiero dwulatka, dlatego spoglądam na nią ze strachem. Wolałabym, żeby rosła sobie grzecznie, tak jak przykazała szkółkaObrazek

Obrazek

Florek i w rzeczy samej, takie właśnie byłoObrazek Na takie spotkania zawsze czekam ;:65 i sprawiają mi one ogromną przyjemność.

Obrazek

Lucynko, pogoda w tym roku, generalnie jest do bani ;:222 Słońca mało, deszczu dużo, temperatury raczej poniżej oczekiwań ;:145 Mimo tych niedogodności, na działkę jeżdżę dość często, ale i deszcz nie raz mnie tam zastał.

Obrazek

Basiu, no i widzisz jak to jest? Każdemu nie dogodzisz ;:224 Ale to chyba jedyna moja róża, która nie wzbudza moich emocji. Może z czasem moje nastawienie do niej się zmieni, ale drugi raz już bym jej nie kupiłaObrazek

Obrazek

Wczoraj, jak postanowiłam, tak zrobiłam. O jedenastej byłam już na działce. Ale jakie to dla mnie już? Właściwie powinnam napisać: dopiero ;:224 I tak dosłownie było, ale lepiej nie będę narzekać, bo przecież może być gorzej. Dzisiejszy dzień tylko to potwierdził.
Na spokojnie wypiłam kawę i co nieco porobiłam. Nie za dużo, ale zawsze się przejaśniło przynajmniej w jednym kącie. Mam jeszcze jeden potwornie zarośnięty, ale teraz nie mam tam jak się dostać. Od frontu rośnie duży krzak pigwowca, a obok wysokie aksamitki. Gałęzie pigwowca sięgają do samej siatki, gdyby nie kwiaty, które posadziłam tak niefortunnie, to nie byłoby takiego problemu. Kilka zadrapań w tę czy we w tę naprawdę nie robi na mnie wrażenia ;:306 Ale w tym przypadku musiałabym chyba pożyczyć od syna kombinezon do nurkowania, żeby jakoś to ogarnąć. Na razie udaję, że tego nie widzęObrazek
Posiedziałam trzy godzinki i zaczęło padać. Zrobiłam sobie więc kolejną kawę i rozsiadłam się z książką. Po półtorej godzinie sytuacja niestety nie uległa poprawie. Ponieważ nie był to jakiś imponujący deszcz, a tylko deszczyk, to postanowiłam wracać rowerem. Jednak godzina jazdy w takich warunkach sprawiła, że wróciłam do domu przemoczona. Ale nie było to jakoś szczególnie nieprzyjemne, na szczęście było dość ciepło.
Za to dzisiaj od rana, zgadniecie co? Oczywiście znowu deszczObrazek EM chyba wyczuł pismo nosem, bo wczoraj bohatersko zapowiedział, że jedzie ze mną na działkę ;:303
Nie powiem, wrażenie na mnie zrobił, a że nie wyszło? Przecież to nie jego wina :;230

Moja trojeść bulwiasta ma tylko dwa pędy, jakoś nie mogę jej bardziej rozkrzewić. Ale mimo tego, przyciąga ogromne rzesze pszczół :heja Mam jeszcze jedną, malutką, chyba ja przesadzę w inne miejsce, może tam będzie lepiej rosła.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy ;:196
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O, Iwonko, Twoje zdjęcia są powalające. A to z trojeścią i pszczołami- rewelacja.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Pracowite pszczółki. A mnie udało się zrobić zdjęcie dla pasikonika.Siedział sobie na liliowcu i pozował. :heja
Ta piękna róża ma tak na imię? Och Wow? :oops:
Ja też boję się szerszeni.Raz widziałam jak walczyły ze sobą.Uciekłam do altany.Dobrze ,że są biedronki zjedzą Ci wszystkie mszyce. ;:63 Fajny środek kwiatka.
Piękne te jeżówki pełne,ciekawe czy się rozrastają?
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Iwonko u mnie też pada już trzeci dzień ;:223
EM pewnie oglądał pogodę i dlatego Ci obiecał działkę :;230
x-ja-a

Post »

Plusem uwięzienia w domu przez bolące gardło jest możliwość połażenia po ogrodach, których tak dawno (z niezrozumiałych powodów) nie odwiedzałam. Twój ogród jest piękny i tętni życiem. Cudownie pokazujesz świat, który tak rzadko dostrzegamy. Bobrów na żywo nigdy nie widziałam, wierzę, że było to przeżycie ;:oj Pszczoły, biedronki, jaszczurki.. a to wszystko w otoczeniu pięknych roślin ;:167
Ja absolutnie rozumiem Twój brak sympatii do Pomponelli. Nie wiem co ta róża takiego w sobie ma. Ja tak lubię kuliste, pełne kwiaty różane, a u niej nie widziałam nic atrakcyjnego, chociaż wyrosła w pokaźny krzew, kwitła i nie chorowała. Oddałam ją w dobre ręce w tym roku.
Ale masz też róże, o których myślę. Na przykład Mancherzauber i Candlelight. Lubisz je? :D
Jak już Cię odnalazłam to będę często odwiedzać ;:108
Ach, byłabym zapomniała: chwiała Ci dziewczyno za podpisanie zdjęcia z krwiściągiem! ;:180 Widywałam go wcześniej i nie miałam pojęcia co to za roślina. Sprawdza się jako towarzystwo dla róż według Ciebie?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko kochana, czytałam u Maryni, że zawiązujecie 'stowarzyszenie fotomaniaków' ( czy jakoś tak...) i bardzo słusznie, bo zdjęcia robicie fantastyczne. ;:63 ;:63 Nie tylko pokazujecie swoje ogrodowe dokonania, ale też umiejętność fotografowania. ;:63 ;:63 ;:63
Dla mnie sztuka nieosiągalna. ;:306
Niech Ci wreszcie ten mokry deszcz odpuści i wpuści na swoje miejsce dużo suchego powietrza rozjaśnionego cieplutkimi promieniami słoneczka. ;:303 Tego Ci życzę na najbliższe dni. ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Iwonko , zastanawiam się nad Twoją trojeścią , może warto wiosną jak osiągnie te 10cm przyciąć ją o połowę to może się rozrośnie ?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ależ ona znaczy ta trojeść ma cudny kolor, jakoś jej się nie moge dochować, siałam z nasion kilka razy, ale chyba przepadły siewki, jednak kupię sobie sadzonki jej ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Nie było mnie chwilkę a u Ciebie jak zwykle tyle cudnych zdjęć ;:333 . Masz smykałkę do tego ;:108 . Rośliny wspaniale Ci rosną i cieszą oczy ;:138 . Na pewno nie łatwo tak przestawić się na piesze chodzenie skoro przyzwyczajona jesteś do roweru. Ja może kiedyś kupię rower i zacznę jeździć a póki co wożę swoje cztery litery autem ;:306 . Tak jak pisałam piechotą to tylko na spacerki z dziewczynkami ;:224 . Zdjęcie owada na kwiatku śliczne ;:333 a o tej porze bardzo dużo bzyczków jest w ogrodzie . Pozdrawiam i spokojnego weekendu Ci życzę :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko pokazałaś śliczne jeżówki i róże :D Z trojeścią mam to samo co Iwonka ze Szczecina...siałam, a nawet kupowałam i nie mam ;:185 no ale nie wszystko muszę mieć ;:185
Śliczny ten floks, czy ma ciemne liście? https://www.fotosik.pl/zdjecie/15447a6cac6729bd
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Iwonko, robisz piękne zdjęcia te bliższe i dalsze. No ale modelki też niczego sobie! Zdjęcie z makami ;:167 ;:224
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne zdjątka z pszczółki na trojeści ;:63 ;:63
Ja ja mam juz kilka lat.Dobrze rośnie.I cieszy tym intensywnym kolorkiem :D
Lilie, róze masz piękne :D
Ta ciemna, Landini ??Sliczna.U mnie gdzieś przepadła, :(
O tak, jak człowiek zarazi się jeżówkami to już tylkoi chce ich mieć więcej i więcej ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”