Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Ewelinko, do Polish Spirit, to moznaby wejść i schować się w środku ;:215 O, albo jakby dzieciom taki szałas zrobić wewnątrz takiego ogromnego powojnika? No powiem Ci, że dałas mi do myślenia :D

Bardzo mi się podobają rabaty w takich kolorach jak u Ciebie, idealne połączenie, róż, biel, fiolet, czy niebieski. Chociaż jak ja zrobiłam sobie jednoroczną rabtkę z biało-różowych kosmosów i lewkonii białych i różowych, to jednak czegoś mi tam brakuje, jednak jakiś dodatkowy kolor potrzebny dla przełamania ;:218 Będę więc przerabiać ;:204
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Camppasion urodna bardzo, niestety chyba w naszych warunkach pnąca nie będzie, bo lubi przemarzać.
Liliowiec na bogato masz! Kooolos! ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ewelinko :wit
Dużo piękności w twoim ogrodzie.
Oj jest, jest czym się zachwycać :D
Przepiękne lilie.Co jedna to ładniejsza.Ta biała NN z piegami jest fantastyczna.Takiej mi chyba brakuje.
Powojniki też urokliwe.Te w dzwoneczkach , takie inne oryginalne.Źsdnych takich dzwoneczkowych nie mam.
Chyba czas to zmienić.I poszukać jeszcze i takich.
Jeżówki już ładnie rozkwitają.Floksy,,,i ten zapach..
Róże, liliowce, begonie..ech...jakie bogactwo... ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, u Ciebie już lilie w pełni kwitnienia, ;:333 floksy kwitną, ;:333 nie mówiąc o różach, dla których akurat czas. ;:63 ;:63
Moje floksy zawsze kwitną z opóźnieniem, ;:108 bo ja im obcinam pierwsze wierzchołki wzrostu na każdej łodyżce, ;:7 by się lepiej rozrastały. :tan Będą miały więcej kwiecia, ;:63 ale później zaczną. ;:224 Cóż, coś za coś. ;:306
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko śliczna ta Hanna.

Obrazek

Podlało nam ogrody, ale też wiatry trochę potargały rośliny. Dobrze, że wielkich strat nie masz, PS przytniesz wiosną i dasz podporę, znowu będzie cieszył kwiatami. ;:108 . Ja jasnoniebieskie ostróżki musiałam wyciąć, wszystkie pędy z kwiatami leżały na ziemi. ;:174 Ostróżki jednoroczne u Ciebie wyjątkowe potwory. ;:oj Lilii masz sporo, pomarańczowe energetyczne, piękne, nie pozbywaj się ich. Miłego świętowania. ;:196
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelinko, przychodzę spóźniona na powitanie nowej części, ale od razu wpadłam w zachwyt ;:oj
Twój ogród pięknieje w oczach!
;:138
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie w nowym miesiącu :wit .

Czerwiec zleciał z prędkością światła i nawet go nie poczułam :roll: . Pomijam problemy zdrowotne u naszej rodziny i z uśmiechem na twarzy patrzę na najbliższy miesiąc . Mam nadzieję, że problemy pójdą na bok a my będziemy mogli cieszyć się wakacjami . Dziewczynki będą jeszcze chodził do przedszkoli przez tydzień, dwa a potem odpoczywamy . My z eMmem w tym casie chcemy zrobić parę rzeczy a bez dzieci będzie na pewno łatwiej. Wczoraj miałam deszczowy dzień i padało bardzo mocno do około 14. Dopiero po 15 zaczęło się przejaśniać i wyszło słońce. Rośliny jakoś to przeżyły chociaż leżały na ziemi ;:222 . O dziwo moja Anabellka stoi na baczność. Coraz bardziej wydaje mi się, że to faktycznie Stong Anabell . Dobrze, że popadało bo ogród podlany i w najbliższym czasie nie będę martwiła się o moje rośliny . W ogródku rozkwitają kolejne lilie, zaczynają odmianowe jeżówki. Swój pokaz rozpoczęły też pysznogłówki, które znowu muszę przesadzić . Nie obędzie się bez jesiennych przeróbek ale uwielbiam to :tan .

Obrazek

Iwonko większość moich lilii nie pachnie ;:173 ale wybaczam im to. W przyszłości muszę dokupić także mocno pachnące . Hanna daje radę i jestem z niej bardzo zadowolona ;:108 . U mnie wczoraj też popadało i to dość mocno a ogródek podlany na najbliższy czas . Rośliny trochę się położyły ale nie szkodzi ,podniosą się ;:108 . Polish Spirit nie ucierpiał na szczęście bo pędy są całe. Pozdrawiam :wit .

Lankon.

Obrazek

Mariolu ja myślę czy by nie kupić takiego drewnianego przęsła z kraty 180x180 i zakotwiczyć porządnie w ziemi. No nie wiem ale to powinno mu chyba wystarczyć. Jedynie miejsce trochę mi nie pozwala na taką wielką podporę więc może coś mniejszego wymyślę . No zobaczymy bo do wiosny mam czas . Na pewno coś wymyślisz ;:196 .

NN.

Obrazek

Marysiu nie ma problemu, na pewno coś ciekawego u Ciebie znajdę ;:196 . Jak tylko bedę wykopywała cebulki dam znać tylko od razu zaznaczam, że nie wiem czy to będzie jesienią czy jednak wiosną. No właśnie dobrze napisane " u mnie szybciej sezon mija " ;:306 . To chyba źle ;:131 . Z bambusem tak właśnie jest ale na początku jest dobrą podporą "na chwilę" . Dobrze, że złamana gałąź nikomu krzywdy nie zrobiła a skoro jej dni były policzone to nie była wielką stratą :wink: . Dziękuję i wzajemnie ;:196 .

Niobe.

Obrazek

Aniu Hannę polecam bo gości u mnie dopiero od zeszłego roku i rośnie jak na drożdżach . Przecież to włoski więc nie mogłoby być inaczej . Jej dzwoneczki są urocze ;:167 .

Anabelle.

Obrazek

Dominiko szałas opleciony powojnikiem to świetny pomysł ;:333 . Przyda się tylko jakieś porządniejsze rusztowanie żeby na głowę nic dzieciakom nie spadło podczas zabawy ;:108 . Róż, biel, fiolet lub niebieski to moje ulubione połączenia. Nie wiem skąd u mnie ten żółty z czerwonym ;:223 . Na razie drażni mnie ta rabata ale zmienię to :uszy . Do przełamania różu i bieli najlepiej dodać fiolet właśnie . Przerabianie wpisane w nasze życie więc do dzieła ;:306 .

O taka dziwna lilia mi zakwitła. Nie wiem co to jest ale pięknie pachnie .

Obrazek

Obrazek

Basiu pnąca być nie musi, mi krzaczek wystarczy . U mnie rośnie na patelni i w miejscu osłoniętym więc zobaczymy. Na siłę pnącej nie będę z niej robić. Liliowiec kolos to zakwitł mi wczoraj , popatrz tylko :

Obrazek

CDN
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu-anabuko różnorodność w ogrodzie jest potrzebna ;:108 . Bardzo lubię liliowce ale mam jeszcze młode sadzonki. Floksy te odmianowe u mnie kiepsko rosną ale te babcine świetnie ;:215 . Powojniki o dzwoneczkowatych kwiatach są urocze. Koniecznie zaproś jakiegoś do siebie . Dziękuję za dobre słowo i pozdrawiam :wit .

Lavender Ice.

Obrazek

Lucynko świetny pomysł z tym podcinaniem floksów, nie pomyślałam o tym nigdy . Zawsze jest coś za coś :wink: . Niektóre z moich floksów zaczęły a pozostałe nadal w pąkach . Kilka odmian mi gdzieś znikło bo nie pamiętam gdzie sadziłam wiosną . Zła jestem na siebie bo to były piękne kolorki. Lilie mają teraz swój czas więc niech kwitną . Pozdrawiam ;:196 .

Malinowa lilia nn.

Obrazek

Soniu dokładnie tak, ogród wczoraj mi bardzo mocno podlało, rośliny na pewno się podniosą a woda to jednak jest skarb ;:108 . Ja po wichurze większych strat nie miałam na szczęście . Ostróżki niestety bardzo podatne są na złamania przy takim wietrze :( . Ostróżki jednoroczne w zeszłym roku siałam z nasion i były mikrusy ;:306 ich siewki są wielkie ;:oj . Oj z tymi liliami to mam kłopot bo sporo z nich nie jest tą odmianą czy tam kolorem jakim miało być. Na razie zostawię tak jak są ale w przyszłości jakoś je poprzesadzam żeby mi pasowały ;:131 . Dziękuję, wzajemnie ;:196 .

Obrazek

Moniko witaj ;:196 . Dziękuję ;:168 . Jeszcze sporo trzeba zrobić, sporo pozmieniać. Powoli dojrzewam do tego co tak na prawdę w ogrodzie podoba mi się najbardziej ;:108 . Mam nadzieję, że kiedyś będę zadowolona chociaż w połowie ;:306 . Pozdrawiam :wit .

Jeżówka od Ciebie ładnie przyrosła ;:333 . To WDD tylko coś mało pełna jest ;:131 , czy ona tak zaczyna ??

Obrazek

Floks Laura.

Obrazek

Ta rabata jest do małej zmiany. Wszystko jest tam nie tak, to za wysokie, to za niskie, ech .

Obrazek

I tutaj będą coś zmieniać .

Obrazek

Aspiryn Rose.

Obrazek

WC .

Obrazek

Anabellka.

Obrazek

Tutaj The Fairy zbyt mocno pokochały lawendę, która w rezultacie kłania się trawnikowi ;:131 .

Obrazek

Obie rabaty jesienią planuję powiększyć i pozmieniać trochę bo nie jestem z tego efektu zadowolona. Z daleka niby ok ale z bliska wszystko jest źle . Nie podoba mi się ;:185 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam i udanej niedzieli Wam życzę .
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelina, myślę, że już zawsze tak będzie, że coś nam nie pasuje i nie odpowiada na naszych rabatach.
Ja tez co chwila coś przesadzam, przerabiam i tak nie jestem do końca zadowolona.
Zresztą, dwa lata temu przebudowywaliśmy dom i teraz widzę, że pewne rzeczy mogły być zrobione inaczej, lepiej!

Zatem bez względu na dziedzinę, człowiek ma zawsze jakieś ale...
Mnie tam Twoje rabaty bardzo się podobają :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko czy biała lilia to nie jest Candidum czyli popularna lilia św. Józefa? Wygląda podobnie a jak pachnie to może być ona! lilią się nie przejmuj jak będzie czas to daj znać i wtedy umówimy się co do szczegółów :D
Rabaty będziesz przerabiać? z takimi nasadzeniami będzie to pewnie ciężka praca, ale kombinuj tak żebyś była zadowolona, bo ogród ma przede wszystkim Tobie się podobać ;:215 Jeszcze raz miłej niedzieli ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Śliczny ogród.Najbardziej widać jaki piękny i różnorodny w tych zdjątkach ogólnych ;:180 ;:180
Lilie ..ech piękne u cibie.I takie zdrowe.Na Lankon choruję.Muszę ją gdzieś sobie kupić. :)
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ewelinko, pełne jeżówki tak zaczynają kwitnienie - najpierw pokazują zewnętrzne płatki, a później wypełnia się środek. Na 100% nie pomyliłam się :wink: Daj jej jeszcze tydzień, dwa.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Piękne widoczki... lubię takie zdjęcia... ;:138
Zastanawiam się co to znaczy WDD... i nijak nie kojarzę... ;:224 więc oświeć mnie... ;:306
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu masz rację, idealnie nigdy nie będzie ;:306 . Ja bardzo lubię zmieniać i przesadzać więc nie zniechęca mnie to ;:224 . W każdym razie postaram się żeby było jak najlepiej ;:108 . Poza tym uczymy się na błędach ;:333 . Bardzo dziękuję ;:196 .

Nawet wróbelek się załapał ;:173 . Zdjęcie trochę ciemne ale pora była już dosyć późna jak na fotografowanie.

Obrazek

Marysiu bingo ! To jest ta lilia ;:333 . Sadziłam ale zapomniałam ;:306 . Przerabiać bardzo lubię więc dam radę ;:333 . Jedyne co mnie zniechęca to przesuwanie tych ceglanych obrzeży ;:223 . No nic, mam nadzieję, że to będzie ostatnie takie poszerzanie rabaty :;230 . Dziękuję i wzajemnie ;:196 .

PS.

Obrazek

Aniu nic straconego, Lankon jest w sumie popularną lilią i łatwo ją kupić ;:333 . Dzięki za pochwały ;:168 .

Bukietowe mają pączki :tan .

Obrazek

Monia ja nie twierdzę, że Ty się pomyliłaś ale, że ja być może źle zapamiętałam odmianę ;:173 . Jednak nie pomyliłam , dzięki ;:196 .

Obrazek

Gabi WDD to jeżówka White Double Delight :uszy . Dzięki ;:196 .

Obrazek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Oooo.. teraz już wiem.. dzięki...
Ewelinko, a ja Cię zmartwię... to nie jest lilia Candidum... ona wygląda inaczej... o tak... zdjęcie potem usunę..

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”