Storczyki Storczykowej

Zablokowany
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No, no zaszalałaś :roll: Wśród zdobyczy widzę dwa bardzo podobne do moich - nr.7 i 10 :)
ok, to opisze te fotki, które porobiłam. ale mam głupi aparat, fotki wychodzą rozmazane :/
Coś mi się wydaje, że po prostu za blisko trzymasz obiektyw od fotografowanego obiektu :wink:
Dlatego łapie ostrość na plan dalszy.
Druga opcja - masz za ciemno na zdjęcia bez lampy z tzw.ręki. Dlatego nieostre , bo poruszone. Rozwiązanie - statyw lub "kombinowany statyw" z książek itp. z zastosowaniem funkcji samowyzwalacza :P
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Storczykowa - widzisz, udało się - masz w końcu Mini Marka :D ( Vandy nie, ale w końcu lepsze to niż nic....).
Phalaenopsisy wszystkie śliczne, ale moim faworytem jest Phal. liodoro i na niego między innymi będę polować na wystawie we Wrocławiu. W związku z tym byłabym bardzo wdzięczna jakbyś mogła podać mi jego cenę i hybryd phal. też :D
I słowo nt. zdjęć - tak jak Narine pisze - rozmazanie spowodowane jest zbytnim zbliżeniem obiektywu do kwiatu (wartości przysłony są niskie co daje "krótką" głębię ostrości i właśnie taki efekt, ale to temat na innego rodzaju forum :))
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

witaj ,ale zaszalełaś aż ci zazdroszczę,Twoja kolekcja jest cudna,trzymam kciuki i oby tak dalej
Awatar użytkownika
Aankaa
500p
500p
Od: 11 kwie 2008, o 12:31

Post »

Mini Mark ..... ;:1 Oby kwitły pięknie i długo :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Phal. liodoro kosztował 50 zł. ma 1 kwiatka, ale chyba puszcza jeszcze jedną łodyżkę kwiatową. a pachnie bardzo pięknie i ten 1 kwiat też ma piękny, tylko na zdjęciu tego nie widać :/ ma inny kształt jak kwiaty Phalaenopsisów hybryd. zwykłych Phal. było bardzo dużo na wystawie, ale astarałam się wybrać takie, jakich nie mam. z zóltych miałam tylko tego pieguska z wąskimi płatkami, a ten mi się podobał, zwłaszcza, że ma bardzo duże kwiaty (11 cm średnicy). takiego żyłkowatego kiedyś miałam i sobie kupiłam, bo mi się podobają. o mini marku marzyłam od dawna (odkąd po raz 1 takiego zobaczyłam kiedyś). liodoro też chciałam, bo są ładne i ładnie pachną, a rzadko spotyka się pachnące Phal. Miniaturki też mi się spodobały, bo są słodkie i ciekawe.
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Pozazdrościć tylko pięknych kwiatów i kochanych rodziców :D :D :D Ja jak chcę kupić kolejnego storczyka to wszyscy (rodzice + chłopak ) mi mówią : po co Ci tyle ??? przecież już masz storczyka(i) hehehe :lol: a ja mam tylko 5 falków i 2 dendrobia :D mamę muszę nauczyć podlewać i w ogóle obchodzić się z nimi, bo na lipiec-sierpień wyjeżdżam za granicę a storczyków ze soba nie wezmę :?
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

szkoda, że wystawy są tak rzadko... ale i tak jest na nich fajnie, mimo, że tak mało Vand zawsze jest (dobrze, ze Phalaenopsisy są).
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Duśka, piękne te Twoje nowości, gdy je zobaczyłam, aż mi serce zadrżało - tyle nowinek naraz. :shock: Ja jutro jadę na targi ogrodnicze, mam nadzieję, że wśród doniczkowców będą i storczyki. :P
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no może będą ;))) na wystawie byłam bardzo zawiedziona, gdy nie mogłam sek upić vandy, ale te Phalaenopsisy choć troszkę poprawiły mi humor... Teraz mam w sumie 20 Phalaenopsisów i 20 innych storczyków...
dorcia
1000p
1000p

Post »

Duśka to już nie kolekcja, to już hodowla :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hodowla to by była, jakbym sama hodowała storczyki od nasionka ;P Oczywiście w przyszłości bym chciała... ale w porównaniu z kolekcjami niektórych osób z forum moja jest maleńka...
dorcia
1000p
1000p

Post »

Ale za to bardzo piękna. :P
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no ładne są ;P teraz w sumie mam 12 kwitnących (wszystkie to Phal.) teraz oba okna są kolorowe (te nowe stoją obok Vandowatych).
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

zrób fotki ,bardzo bym chciała zobaczyć te twoje kolorowe okna :D a 40 szt. to już sporo,gdzie ty je wszystkie trzymasz,bo ja mam dużo mniej i jest problem
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja trzymam w moim pokoju. a może zrobie im fotki, jak stoją sobie na oknach ;P
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”